Articole

Construirea unei capele unice din lemn la o fermă din SUA

„Sunt constructor de 40 de ani și am construit o mulțime de lucruri diferite de-a lungul anilor. Dar cred că această capelă este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată ”, afirmă Bill Miskiman, un proprietar de fermă din Connecticut și unul dintre cei implicați în construcția capelei unice Trinity Knot.

Doi frați din Suedia își conduc cu succes atelierul de construcții și tâmplărie

Göran și Lennart Ståhl produc articole din lemn și furnizează clienților locali cherestea de calitate pentru construcția și finisarea caselor în Suedia. Frații se bazează în primul rând pe sculele și mașinile din gama Wood-Mizer pentru prelucrarea lemnului, inclusiv mașina de rindeluit/profilat MP260 pe patru laturi și mașina de îndreptat la grosime MP160.

Compania Wilson Enterprises se dezvoltă cu ajutorul sistemului industrial de debitare a lemnului Wood-Mizer WB2000

Cu sediul în Michigan, compania Wilson Enterprises, deținută și administrată de o familie, furnizează produse din lemn de înaltă calitate pentru decorarea locuințelor, construcții de case și proiecte de artizanat încă din anul 1985. Recent, compania a investit într-un sistem industrial de debitat Wood-Mizer WB2000 pentru a prelucra buștenii și a obține produse finite, oferind în același timp articole din lemn în aproape 5.000 de magazine cu amănuntul din Statele Unite.

MUNCA PREFERATĂ O VIAȚĂ ÎNTREAGĂ - povestea unui tâmplar din Suedia

"Lemnul vândut în magazinele de bricolaj este scump, așa că oamenii caută modalități de a-l procura mai ieftin. Mă sună și eu le pregătesc o întreagă gamă de produe - pardoseli, pereți și plafoane pentru acoperișuri, chiar și unele profiluri speciale pentru casele istorice. Pentru aceste produse de calitate, folosesc bușteni din păduri vechi de 200 de ani", ne explică Hans Larsson, un operator de fierăstrău și tâmplar din orașul suedez Vansbro.

Un atelier de tâmplărie din Slovenia operează un fierăstrău Wood-Mizer

Jože Moric, proprietarul unui atelier sloven de tâmplărie, ne împărtășește cunoștințele esențiale dobândite în cei peste 40 de ani ai săi de experiență în prelucrarea lemnului. „Dacă ești binecuvântat cu o pasiune pentru prelucrarea lemnului încă de la o vârstă fragedă, îți este mai ușor să te bucuri de ceea ce faci toată viața”, crede el cu tărie.

Debitarea lemnului de stejar cu fierăstrăul Wood-Mizer LX50 în Olanda

Locuind în satul olandez Lutten, Bob Otten își desfășoară acolo propria afacere de debitare a lemnului, The Otten Sawmill. Nu există lemn mai fin decât cel de stejar pentru acest meșter, care este extrem de pasionat de munca sa. Stejarul este lemnul perfect pentru a crea șoproane autentice, hambare rustice, structuri tradiționale de acoperiș și multe alte articole deosebite. Bob Otten supraveghează el însuși întregul proces - de la doborârea arborilor, debitarea buștenilor și până la construcția structurilor propriu-zise.

Debitarea lemnului la Castelul Balmoral din Scoția cu fierăstrăul Wood-Mizer LT40

Castelul Balmoral a fost reședința familiei regale din Scoția de când a fost achiziționată de Prințul Albert pentru Regina Victoria în anul 1852. Tradiția este că fiecare proprietar succesiv al domeniului se preocupă îndeaproape în a-l administra adecvat și îmbunătăți. Domeniul Balmoral a achiziționat recent un fierăstrău mobil Wood-Mizer LT40 WIDE pentru a întreține eficient pădurile și zonele verzi care înconjoară castelul.

Un fost electrician și-a construit casa visurilor în Canada

Nathan Shewchuk și-a îndeplinit visul de o viață de a-și construi propria casă după opt ani de muncă asiduă și dăruire, împreună cu câteva ajutoare și un fierăstrău portabil Wood-Mizer.

Producătorii de cherestea scoțieni se bazează pe tehnologia modernă Wood-Mizer WB2000 pentru a genera profit

„Scoția este o țară frumoasă prin peisajele sale, numeroasele castele și vremea imprevizibilă. Călătorii care merg la nord de Edinburgh ajung la Perth, unde ar putea crede că este ultimul bastion al civilizației, dar peste munți, există Inverness. Cu microclimatul și terenurile fertile, această mică regiune surprinzător de caldă a Scoției de Nord este perfectă pentru cultivarea lemnului de bună calitate”, afirmă Ronald Munro Ferguson, proprietarul fabricii de cherestea Novar Sawmill.

Fierăstrăul Wood-Mizer LT15 pe vârful unui munte din Slovenia

Fierăstraiele Wood-Mizer pot fi găsite în unele dintre cele mai neobișnuite și spectaculoase locuri din lume, cum ar fi vârful unui munte din Slovenia la 1220 m deasupra nivelului mării, unde se află biserica catolică Sf. Ana. Biserica a fost construită cu mai bine de 700 de ani în urmă și este un loc sfânt pentru mulți pelerini, deoarece păstrează în altar o imagine sculptată a unei Madone cu chip de culoare închisă.

Articole de la 1 la 10, din total de 100

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!