Articole

Producătorii de cherestea scoțieni se bazează pe tehnologia modernă Wood-Mizer WB2000 pentru a genera profit

„Scoția este o țară frumoasă prin peisajele sale, numeroasele castele și vremea imprevizibilă. Călătorii care merg la nord de Edinburgh ajung la Perth, unde ar putea crede că este ultimul bastion al civilizației, dar peste munți, există Inverness. Cu microclimatul și terenurile fertile, această mică regiune surprinzător de caldă a Scoției de Nord este perfectă pentru cultivarea lemnului de bună calitate”, afirmă Ronald Munro Ferguson, proprietarul fabricii de cherestea Novar Sawmill.

Fierăstrăul Wood-Mizer LT15 pe vârful unui munte din Slovenia

Fierăstraiele Wood-Mizer pot fi găsite în unele dintre cele mai neobișnuite și spectaculoase locuri din lume, cum ar fi vârful unui munte din Slovenia la 1220 m deasupra nivelului mării, unde se află biserica catolică Sf. Ana. Biserica a fost construită cu mai bine de 700 de ani în urmă și este un loc sfânt pentru mulți pelerini, deoarece păstrează în altar o imagine sculptată a unei Madone cu chip de culoare închisă.

O afacere de familie din Italia cu lemn de foc își mărește profitul cu ajutorul fierăstrăului LT70

La aproximativ 50 km nord-est de Roma, bunicul lui Stefano Chini demara o afacere de familie în anul 1929, vânzând legături de lemn de foc provenit din traversele de cale ferată dezafectate, despicate manual. Tatăl lui Stefano a crescut în industria prelucrării lemnului iar, prin munca sa, a dezvoltat o companie de succes în comercializarea de lemn de foc. Stefano a început să conducă afacerea cu normă întreagă din anul 2007. În calitate de proprietar la a treia generație, se gândește deja la viitorul propriului fiu în afacerea de familie.

Nelson Wood Shims raportează o creștere între 30% și 50% a producției datorită celui mai nou sistem de debitare lemnoasă Wood-Mizer TV6000 / MR6000

Cu sediul în Minnesota, SUA, Nelson Wood Shims este cel mai mare producător de lamele din lemn din America de Nord, producând articole de înaltă calitate cu distribuție la nivel național. Compania a investit recent într-un nou sistem de debitare lemnoasă pentru a crește randamentul de prelucrare a buștenilor, reducând în același timp investițiile și costurile operaționale.

Dezvoltarea afacerii de familie din Coasta de Azur, Franța cu ajutorul fierăstraielor Wood-Mizer

Compania Spinelli Palanca Services deține peste un secol de experiență în debitarea buștenilor, tunderea, curățarea și tăierea arborilor. Compania de familie a fost fondată în 1912 și a fost dezvoltată de-a lungul generațiilor. În 2014, afacerea a fost preluată de doi lucrători pasionați în lemn - Sebastien Spinelli și partenerul său Cyril Palanca pentru a continua moștenirea familiei, păstrând în același timp cea mai bună calitate a serviciilor.

Debitarea stejarului cu fierăstraiele Wood-Mizer în Țara Galilor

În 2023, evenimentul anual Zilele Clienților Wood-Mizer au avut loc la Oak Frame Company din Saint Asaph, Țara Galilor de Nord. Simon Belfield, un operator pasionat de fierăstrău și proprietar de companie, este specializat în fabricarea diverselor articole din stejar și zadă, inclusiv cabane din lemn, foișoare, garaje și șoproane de grădină, dar mai presus de toate – acoperișuri, cadre și construcții din lemn de stejar. „Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu lemnul”, afirmă Simon. „Lemnul atrage pe toți. Are atât de multe utilizări finale. Este un produs cu adevărat fenomenal.”

Debitarea de cherestea, fabricarea brânzeturilor și agricultura în Alpii sloveni

Un fermier sloven vorbește despre viața din satul său de munte, despre motivul pentru care a decis să cumpere un fierăstrău și modul în care fierăstrăul sprijină în prezent comunitatea locală.

Construirea de cabane pentru păstorii din Alpii francezi cu utilaje Wood-Mizer

Pe lângă construirea de cabane din lemn de calitate pentru păstori, Aleksander Salicis, un tâmplar din Plan du Verdon din Alpii francezi, folosește lemnul local pentru a oferi servicii și produse de tâmplărie clienților săi. Aleksander operează mai multe mașini Wood-Mizer pentru compania sa de prelucrare a lemnului, Salicis Charpente.

Debitarea lemnului într-o fabrică de uși din Indonezia

Investind inteligent în echipamente de debitare a lemnului, un producător indonezian de uși a îmbunătățit calitatea produselor fabricate, a optimizat productivitatea și a mărit randamentul în folosirea de cherestea tropicală valoroasă.

Fabricarea de mobilier din lemn în Saxonia Inferioară, Germania

Buștenii mari sunt adesea ieftini, dar mai greu de manipulat; doar unii operatori în lemn îi pot prelucra. Cu toate acestea, aceste dificultăți nu l-au oprit pe Jan Narten, un tânăr tâmplar din Germania care debitează bușteni de diametru mare și realizează mobilier unicat din lemn.

Articole de la 1 la 10, din total de 100

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!