Articole

O experiență canadiană: construirea unei sere

De foarte mulți ani, Stan Kujala visa să construiască o seră pe proprietatea sa de pe malul lacului din Port Alberni, Columbia Britanică. „Eu și soția mea suntem grădinari pasionați de legume de ani de zile”, ne împărtășește Stan. „Întotdeauna ne-am dorit să construim o seră pentru a prelungi sezonul de legumicultură.”

Management durabil al pădurilor pentru comunitățile locale din Italia

În ultimii 20 de ani, Consorțiul Forestier din Alta Val di Susa, Torino, Italia, s-a bazat pe fierăstraiele Wood-Mizer pentru a atinge două obiective ale managementului durabil al pădurilor - protejarea mediului înconjurător și utilizarea eficientă a lemnului brut.

Economia emergentă a lemnului urban

New York Heartwoods este o întreprindere socială deținută de femei din Warwick, New York. Întreprinderea a fost înființată în 2010 cu misiunea de a regenera vitalitatea pădurilor și de a maximiza valoarea deșeurilor de copaci. Una dintre co-fondatoarele întreprinderii, Megan Offner, ne împărtășește viziunea asupra noilor nișe de piață create de economia emergentă a lemnului urban.

Fierăstraiele și echipamentele pentru prelucrarea lemnului de la Wood-Mizer ajută la dezvoltarea industriei lemnului din Suedia

Suedia este o țară cu tradiții bogate în prelucrarea lemnului și respect pentru pădurile care acoperă două treimi din această țară. Beneficiind de pădurile întreținute corespunzător, industria de prelucrare a lemnului deține o poziție de top în economia suedeză. Mulți pădurari, operatori de fierăstraie și lucrători în lemn se bazează pe echipamentele Wood-Mizer care îi ajută pe proprietari să conducă afaceri de succes în prelucrarea lemnului pretutindeni în Suedia.

Gestionarea durabilă a pădurilor publice în Catalonia cu ajutorul unui fierăstrău Wood-Mizer

Proiectul MMBB la care s-au alăturat multe comunități urbane din regiunea Catalonia dezvoltă cu succes o economie circulară pentru utilizarea eficientă și fără deșeuri a lemnului din pădurile publice.

Proiect inspirațional din Canada: Construcția unei case de oaspeți pe marginea unui pârâu

Dacă veți trece podețul de la cabana principală a lui Andrew Koessler din Columbia Britanică, Canada, veți putea admira cea mai recentă creație a sa - o casă de oaspeți pitorească pe marginea pârâului, cu mansardă cu pat dublu, zonă de relaxare la parter și chicinetă cu apă curentă.

Un inginer pensionar prelucrează lemn în Alpii francezi

Henri Kurzaj este un antreprenor francez de origine poloneză care lucrează cu lemnul de aproape șase ani. Firma sa Forest-Ethik se ocupă de design-ul și conceptul de produse originale fabricate din lemn local.

De la incendii de pădure la recuperarea economică: Modul în care un fierăstrău Wood-Mizer ajută la reconstruirea unui sat din Italia

La patru ani de la incendiile de pădure din Val di Susa, la granița dintre Italia și Franța, cooperativa locală La Foresta reduce pagubele provocate pădurii adăugând valoare lemnului în toate formele sale.

Fabricarea de mașinuțe de jucărie din lemn pentru 'Operation Christmas Child' din SUA

În urmă cu mai bine de 50 de ani, familia Postema din Western Michigan, SUA, a cumpărat 10 acri de pădure. „Unii dintre acești plopi hibrizi i-am plantat acum 30-35 de ani”, ne împărtășește Ken. „Este foarte interesant motivul pentru care i-am plantat”. Anul trecut, Ken a construit 10.000 de mașinuțe de jucărie din lemn, toate din plopi hibrizi și pini albi de pe proprietatea sa. Vă întrebați – de ce a făcut atât de multe? Pentru cutiile de pantofi Operation Christmas Child, desigur!

Învățarea prelucrării lemnului cu Wood-Mizer în Suedia

De fiecare dată când antreprenorul suedez David Virén prelucrează o scândură pe mașina sa de rindeluit / profilat Wood-Mizer, simte că a mai învățat încă o lecție despre lemn. „Lucrul cu lemnul este mai mult decât o simplă muncă de făcut. Este un proces de învățare continuu, din care poți obține multă satisfacție”, ne explică el.

Articole de la 1 la 10, din total de 69