Articole

Despre exploatare forestieră și prelucrare primară cu Ionică Ștefănoaia de la Lăcusta Prodcom

De curând am fost la Lăcusta Prodcom, firmă de exploatare forestieră și prelucrare primară a lemnului din Cornu Luncii, Suceava. Discuțiile despre exploatarea lemnului, faptul că toți cei care taie și prelucrează lemn sunt puși pe aceeași treaptă, ne-a determinat să vizităm o astfel de firmă pentru a vedea cum se face exploatarea forestieră, cum și cât se taie, cum este prelucrat și unde ajunge lemnul provenit de la exploatarea primară. A fost o discuție despre construcția unei firme, despre muncă și greutăți, despre lemn.

30 de ani de debitare lemnoasă în Țara Galilor cu cinci fierăstraie Wood-Mizer

Fostul bucătar s-a transformat într-un operator de fierăstrău, iar cei doi prieteni au început să călătorească prin împrejurimi cu fierăstrăul portabil pentru a asigura tăierea lemnului la fața locului. După 6 ani, David și-a achiziționat modelul de fierăstrău mobil LT40. „Cred că se întâmpla în anul 1990”, își amintește David. „Așa că, da, lucrez cu un fierăstrău Wood-Mizer de mai bine de 30 de ani.”

O companie tailandeză de fabricare de paleți își dublează productivitatea cu un fierăstrău de retăiere Wood-Mizer

O fabrică modernă de paleți a înlocuit două fierăstraie verticale clasice cu un fierăstrău de retăiere Wood-Mizer și a dublat astfel productivitatea. “Avem clienți de pretutindeni din lume care ne-au însărcinat cu cerințe speciale, iar noi am proiectat fix acei paleți care să corespundă specificațiilor clienților”, ne împărtășește Pichit Chiamcharoen, managerul companiei Pallet Maker Group Co. “Am produs sute de modele pentru a se potrivi exact cerințelor clienților noștri.

Un atelier de tâmplărie este specializat în construirea podețelor și indicatoarelor din lemn pentru alei

Podețele și indicatoarele din de pe aleile publice din Anglia creează oportunități pentru activități în aer liber și plimbări în mediul rural. Brampton Woodworks este un atelier de tâmplărie englezesc, specializat în construirea de podețe și indicatoare din lemn pentru alei. Această companie a lucrat la proiecte interesante, cum ar fi Calea Zidului lui Hadrian, o potecă cu o distanță de 84 mile, care urmărește faimosul zid construit de romani sub împăratul Hadrian în anii 122-128 și care străbate vechile așezări și forturi romane de-a lungul drumului.

Mașina de rindeluit / profilat MP360 de la Wood-Mizer generează profituri mai mari la Highlands Sawmill

O mașină de rindeluit / profilat MP360 Wood-Mizer s-a alăturat celor două linii de fierăstraie cu aceeași marcă deja existente la Highlands Sawmill din Africa de Sud, permițând acestei companii să obțină o rentabilitate superioară. Highlands Sawmill este situată într-una din numeroasele văi fertile din afara orașului Harding - un loc care este de asemenea gazda vastelor culturi forestiere producătoare de cherestea din Weza și Singisi, în Africa de Sud.

Atelier vechi de tâmplărie din Germania modernizat

Mașina de rindeluit / profilat MP360 de la Wood-Mizer îmbunătățește viteza și precizia într-un atelier de tâmplărie german vechi. Situată în Gartow, în estul Saxoniei Inferioare, Germania, clădirea monument industrial protejat este folosită ca tâmplărie și atelier de prelucrare lemnoasă încă din 1923.

Articole de la 1 la 6, din total de 27

Privacy Policy