Articole

O fabrică de cherestea modernă de înaltă performanță în Letonia

Fabrica de cherestea PRO WOOD din Letonia raportează triplarea volumului de producție, păstrând în același timp numărul de angajați și reducând semnificativ deșeurile de lemn după ce au început să opereze modelul de fierăstrău industrial WM4000 de la Wood-Mizer.

Proiect fascinant realizat cu ajutorul unui fierăstrău: Capela Mulberry construită la o fermă din Georgia, SUA

În ultimii 20 de ani, George Coker a visat și a plănuit completarea perfectă pentru ferma sa din Carnesville, Georgia. Construirea unei capele pe terenul fermei ar oferi locul ideal pentru a extinde oportunitățile oferite de proprietate. Capela ar constitui locul potrivit pentru a organiza nunți, evenimente și diverse activități, permițând mai multor oameni să se bucure de frumusețea fermei.

Prelucrarea lemnului în Alpii francezi: frumusețea lemnului din fiecare proiect

Yvan Cometto, un tâmplar dintr-un mic sat din Alpii francezi, realizează produse din cheresteaua locală folosind un fierăstrău Wood-Mizer. În compania sa YC Charpente, Yvan lucrează cu lemnul local descoperindu-i frumusețea. „Nu aș schimba acest loc pentru nimic altceva în lume”, recunoaște el zâmbind.

Istoria fierăstrăului LT40: Actualizări ale motorului principal

Motorul principal al fierăstrăului este una dintre cele mai critice componente care generează puterea necesară pentru o debitare eficientă a buștenilor. Motoarele instalate pe primele fierăstraie LT40 la începutul anilor 1990 erau economice și relativ puternice. Totuși, aspectul cel mai important, motoarele respective se potriveau perfect la structura ușoară și compactă a unui fierăstrău portabil.

Producție de palisandru cu fierăstrăul Wood-Mizer LT20 în Indonezia

O companie indoneziană taie lemn exotic de esență tare pentru a-și crește vânzările în China și Japonia. Compania are 150 de angajați și a înregistrat creșteri de profit de când a achiziționat un fierăstrău Wood-Mizer LT20.

Istoria fierăstrăului LT40: Actualizări ale pânzelor și sistemului de ghidare a acestora

Se credea că industria de prelucrare lemnoasă din Polonia, de la sfârșitul anilor 80, era de modă veche și ineficientă, bazându-se în principal pe gaterele masive cu cadru. Se foloseau pe acestea pânze groase și late pentru debitarea buștenilor, ceea ce reprezenta o limitare considerabilă a producției de cherestea. O descoperire a avut loc la începutul anilor ‘90, odată cu lansarea fierăstraielor Wood-Mizer LT40, care au permis utilizatorilor obișnuiți să transforme buștenii în cherestea ușor, eficient și mai ales mobil. Revoluționară nu a fost doar mașina, ci și pânza subțire și îngustă pentru fierăstrău proiectată pentru o eficiență sporită a debitării, reducând în același timp deșeurile.

Casă din arbori mezquite construită în Arizona, SUA

Cheresteaua densă și imperfectă obținută din speciile de Velvet Mesquite, prezente în deșertul Sonora i-a inspirat pe Arthur și Valerie Flores în urmă cu 20 de ani să înființeze compania „Tumacacori Mesquite Sawmill” în Tumacacori, Arizona.

Utilizarea chibzuită a lemnului urban în Londra

Platanul londonez (Platanus x acerifolia) este un hibrid de paltin occidental (sycamore american) și platan oriental. Unul dintre platani exista pe strada Eric St., oferind un adăpost propice pentru diverse insecte și captând de peste 130 de ani noxele generate de traficul intens din Londra. Dar amploarea construcțiilor din cartierul East End al Londrei din ultimele decenii a făcut copacul nesigur și s-a decis tăierea sa. Cu o reapariție a interesului pentru achiziția de produse locale, lemnul urban reprezintă o resursă valoroasă care poate atrage cumpărători de mobilier care gândesc și ecologic.

O experiență canadiană: construirea unei sere

De foarte mulți ani, Stan Kujala visa să construiască o seră pe proprietatea sa de pe malul lacului din Port Alberni, Columbia Britanică. „Eu și soția mea suntem grădinari pasionați de legume de ani de zile”, ne împărtășește Stan. „Întotdeauna ne-am dorit să construim o seră pentru a prelungi sezonul de legumicultură.”

Istoria fierăstrăului LT40: Actualizări ale capului de tăiere și panoului de control

Astăzi, fierăstrăul Wood-Mizer LT40 creat în 1982 este numit „legendar”, deoarece a schimbat pentru totdeauna modul în care oamenii transformă buștenii în cherestea. Acesta a permis utilizatorilor obișnuiți să producă scânduri și grinzi finite rapid și eficient și, poate cel mai important, a adus mobilitatea de a prelucra lemnul la locul de exploatare. În anii ‘80, fierăstrăul LT40 a deblocat de-asemenea o nouă direcție în construirea de mașini portabile pentru procesarea buștenilor. Una dintre principalele caracteristici de design o reprezintă capul de tăiere LT40 suspendat deasupra unui pat lung și plan de fierăstrău.

Articole de la 1 la 10, din total de 79