Articole

Legendarul fierăstrău Wood-Mizer LT40: Aflați ce spun operatorii despre această mașină

Primul fierăstrău Wood-Mizer a fost proiectat în 1982, iar de atunci compania Wood-Mizer a produs peste 100.000 de fierăstraie – dintre care o mare parte au fost modelul LT40. Ce face această mașină atât de specială?

Debitarea de cherestea pentru cabane în Michigan, SUA

Steve Kesti, proprietarul companiei Backwoods Lumber cu sediul în Michigan, SUA, își amintește că a devenit interesat de prelucrarea lemnului încă din copilărie. „De când eram copil, mi-am dorit mereu să construiesc o cabană în pădure”, își amintește Steve. Tatăl său a fost tâmplar și, după ce a urmat un curs de tâmplărie în liceu, Steve a călcat pe urmele tatălui său devenind el însuși tâmplar. „Am lucrat ca tâmplar până când, în cele din urmă, am început să construiesc case pentru alți oameni”, își amintește Steve.

Debitarea lemnului în Alpii francezi cu un fierăstrău mobil Wood-Mizer LT70

Care este cel mai bun fierăstrău pentru lucrul în zonele muntoase? Debitarea lemnului în Alpi necesită mult caracter și determinare din partea operatorilor locali. Remorcarea fierăstraielor pe drumurile de munte poate reprezenta o adevărată provocare, chiar si pentru cei mai experimentați operatori. Pe lângă abilitățile și cunoștințele practice despre lemn, aceștia au nevoie și de echipamentul adecvat de debitare pentru a-și îndeplini bine sarcinile.

Cum să construiți o sanie magică pentru Moș Crăciun

Spoiler: a fost nevoie de o explozie de creativitate, un fierăstrău mobil Wood-Mizer, lemn de plop și puțină magie. Având șansa de a fi un lucrător în lemn și de a deține un fierăstrău portabil Wood-Mizer, Gregg Turk a reușit să construiască o nouă sanie din lemn incredibilă pentru Moș Crăciun.

Modul în care un lucrător italian profită mai mult din fiecare buștean debitat

Dacă parcurgeți traseul de două ore din Veneția spre Alpi, drumul vă va conduce pe lângă atelierul lui Marco Marcante. Aflat la poalele regiunii Vicenza, afacerea lui Marco continuă producția tradițională de lemn de foc pe care tatăl său a început-o cu aproape 30 de ani în urmă. Cu toate acestea, Marco și-a diversificat produsele fabricate și clienții cărora se adresează, aceasta și datorită vremurilor în continuă schimbare.

Istoria fierăstrăului LT40: Modernizări ale patului și sistemului hidraulic

Debitarea practică și convenabilă a buștenilor depinde de un design optim al fierăstrăului, care constă dintr-un cap de tăiere puternic și precis, cu o pânză selectată corespunzător și un pat solid. Sistemul hidraulic eficient permite operatorului să încarce, să rotească, să echilibreze și să fixeze rapid un buștean, menținând în același timp siguranța și ergonomia muncii. În plus, fierăstrăul în versiunea mobilă permite debitarea buștenilor la locul de exploatare forestieră, acolo unde clientul are nevoie.

Restaurarea vagoanelor de epocă pentru un tren turistic în Spania

Compania feroviară spaniolă RENFE Viajeros a contractat un operator de fierăstrău Wood-Mizer mobil pentru a restaura patru vagoane de epocă ale trenului turistic ”Strawberry Train”. Vagoanele trenului erau fabricate din lemn în urmă cu aproape o sută de ani.

O fabrică de cherestea modernă de înaltă performanță în Letonia

Fabrica de cherestea PRO WOOD din Letonia raportează triplarea volumului de producție, păstrând în același timp numărul de angajați și reducând semnificativ deșeurile de lemn după ce au început să opereze modelul de fierăstrău industrial WM4000 de la Wood-Mizer.

Proiect fascinant realizat cu ajutorul unui fierăstrău: Capela Mulberry construită la o fermă din Georgia, SUA

În ultimii 20 de ani, George Coker a visat și a plănuit completarea perfectă pentru ferma sa din Carnesville, Georgia. Construirea unei capele pe terenul fermei ar oferi locul ideal pentru a extinde oportunitățile oferite de proprietate. Capela ar constitui locul potrivit pentru a organiza nunți, evenimente și diverse activități, permițând mai multor oameni să se bucure de frumusețea fermei.

Prelucrarea lemnului în Alpii francezi: frumusețea lemnului din fiecare proiect

Yvan Cometto, un tâmplar dintr-un mic sat din Alpii francezi, realizează produse din cheresteaua locală folosind un fierăstrău Wood-Mizer. În compania sa YC Charpente, Yvan lucrează cu lemnul local descoperindu-i frumusețea. „Nu aș schimba acest loc pentru nimic altceva în lume”, recunoaște el zâmbind.

Articole de la 1 la 10, din total de 86

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!