Debitarea mobilă a lemnului pe comandă în Scoția

De Mareks Lomako, Wood-Mizer

Mobile Sawmilling with Wood-Mizer LT40 sawmill in Scotland

Keith Threadgall este un tăietor de material lemnos din Scoția. A început să opereze un fierăstrău Wood-Mizer încă din anul 1999, mai întâi ca operator cu normă întreagă și mai târziu ca tăietor pe bază de comandă.

În prezent, Keith conduce propria sa companie de fierăstraie mobile cu sediul în Scoția de Sud, care efectuează debitare lemnoasă pentru clienții din întreaga Scoție. „Am debitat lemn de peste 20 de ani”, spune Keith. Este cunoscut în zonă ca o firmă de fierăstraie mobile de calitate și încredere. Cunoștințele sale despre fierăstraiele Wood-Mizer și ani de experiență l-au făcut să devină inclusiv reprezentant Wood-Mizer în anul 2011.

Sfatul 1 – Descoperiți-vă clienții și piața în care puteți activa
Când efectuează debitare lemnoasă pe comandă, Keith vizitează o mulțime de fermieri, proprietari și alte persoane care au nevoie de debitarea buștenilor. Fermierii și proprietarii au nevoie, de obicei, de cherestea de rășinoase pentru construcția de clădiri, garduri, placări și alte proiecte. Keith afirmă că mulți dintre clienții săi obișnuiți sunt constructori care au nevoie de cherestea personalizată provenită din buștenii de stejar pe care îi dețin.

 

 

Sfatul 2 – Planificați-vă călătoriile în detaliu, vizitați cât mai mulți clienți din zona respectivă
O mare parte din Scoția rurală are un acces greu. Uneori, Keith pleacă de acasă câteva zile, deoarece îi ia până la cinci ore pentru a ajunge în părți mai îndepărtate din Scoția de Nord cu o mulțime de drumuri cu o singură bandă. „De multe ori, ceea ce fac este să merg cu o zi mai repede și să mă cazez la o pensiune, în apropierea locației de lucru”, spune Keith. „Încerc, de obicei, să îmi coordonez lucrul pentru diferiți clienți din zonă, pentru a petrece mai puțin timp pe drum. Câteodată, clienții acceptă să sosesc abia după-amiaza, deoarece au nevoie oricum de timp dimineața pentru a se pregăti de vizita mea. Acest lucru este de cele mai multe ori în favoarea mea”, adaugă Keith.


 

Sfatul 3 – Luați cu voi pânze, piese de schimb, unelte și alte consumabile
De obicei Keith călătorește singur, așa că trebuie să se asigure că are cu el suficiente piese de schimb și pânze. „De obicei călătoresc de unul singur și dacă este nevoie de asistență sau utilaje speciale, las acest lucru în seama clientului. Îmi iau mereu suficient combustibil pentru fierăstrău, pânze, piese de schimb, fierăstrău cu lanț și alte unelte", ne împărtășește Keith. „De obicei, iau patru până la șase pânze pentru o zi de tăiat, ceea ce îmi asigură în jur de una-două ore de debitare per fiecare pânză. Dacă merg pentru 3-4 zile, atunci iau cel puțin 20 de pânze reascuțite și cel puțin o cutie de pânze noi de rezervă. În ceea ce privește piesele de schimb, de obicei iau curele de transmisie B57, role de ghidare a pânzei, piulițe și șuruburi pentru reglarea alinierii ghidajului, filtre de combustibil. Practic, aceste lucruri de obicei nu sunt disponibile în zone îndepărtate", spune Keith.

 

Sfatul 4 – Oferiți clientului date exacte și fiți punctual întotdeauna
Debitarea mobilă nu reprezintă o piață cu prea multă competiție în Scoția. Disponibilitatea l-a ajutat pe Keith să aibă tot mai multe comenzi: „O mulțime de rezultate vin în urma muncii și dăruirii, putând chiar planifica pentru viitor. Uneori, tăietorii la comandă spun doar că vor avea timp în câteva săptămâni, dar nu oferă o dată specifică. Încerc întotdeauna să specific data exactă când pot vizita clienții. Acest lucru le permite să organizeze forță de muncă, utilaje, spații și lemnul necesar a fi debitat”, spune Keith.

 

Sfatul 5 – Nu aveți rețineri, împărtășiți-vă din experiențe, vindeți fierăstraiele când e cazul
Keith afirmă că mulți dintre clienții săi caută fierăstraie second-hand. Unii clienți sunt interesați să achiziționeze un fierăstrău și le place să își desfășoare propriile activități. „Îmi păstrez fierăstraiele timp de un an sau doi și apoi le vând. Am constatat că există o categorie de prețuri în care oamenii vor cumpăra un fierăstrău și îl vor păstra pentru lucru cu normă parțială."

Privacy Policy