Linia de fierăstraie TITAN folosită de compania poloneză MEBLOHIT

De Wood-Mizer, Europe

Linia de fierăstraie TITAN folosită de compania poloneză MEBLOHIT

 

Mulțumită liniei de fierăstraie TITAN de la Wood-Mizer, producătorul polonez de paleți și-a mărit productivitatea, în paralel cu păstrarea aceluiași număr de angajați.

MEBLOHIT este o companie poloneză care produce paleți de mulți ani. Este o industrie foarte dinamică, în care eficiența producției reprezintă un factor cheie ce poate conduce spre succes. Dl. Jan Zawada, proprietarul afacerii, a devenit de-a lungul anilor expert în creșterea eficienței producției.

"Inițial, utilizam un fierăstrău cu lamă circulară. Eficiența nu a fost suficient de ridicată, așa că am achiziționat primul nostru fierăstrău cu pânză îngustă, iar apoi încă unul pentru a crește productivitatea," spune Jan Zawada. 

 

 

În timp, a devenit clar că dacă vrem să menținem pasul cu piața și să nu rămânem în urma concurenței, sunt necesare investiții suplimentare. Luând în considerare situația pieței forței de muncă poloneze, una dintre priorități a fost mărirea productivității fără angajarea de personal suplimentar.

"În prezent, procesul de recrutare de noi angajați este unul foarte dificil, așa că principalele așteptări au fost de a mări eficiența producției fără a trebui să creștem numărul de angajați," afirmă acesta. "Și astfel, ne-am decis să achiziționăm linia TITAN de la Wood-Mizer.”

 

 

Fiecare linie TITAN de la Wood-Mizer este alcătuită din diferite utilaje și soluții de prelucrare a materialului, toate pentru a îndeplini nevoile clienților în cel mai bun mod cu putință. Linia TITAN a domnului Zawada este compusă dintr-un fierăstrăul vertical cu bandă dublă TV6000 cu sistem pneumatic de rotire a buștenilor (1), un fierăstrău multi-lamă MR3000 cu masă de centrare a prismei (2), un fierăstrău orizontal HR500, o punte pentru bușteni (3), o punte pentru transferul scândurilor (4), o platformă pentru operator (5), și un transportor de colectare a rumegușului (6) care rulează de-a lungul întregii linii.

 

 

Această configurație asigură o procesare eficientă a buștenilor de diametru mic și în același timp recuperarea eficientă a scândurilor.

"Am debitat îndeosebi bușteni de pin și molid, de lungime 2.5 metri și 15-45 cm diametru. Schema liniei pe care Wood-Mizer a proiectat-o pentru noi s-a dovedit perfectă activității desfășurate de noi,” afirmă dl. Zawada.

 

 

 

 

Încă din faza de implementare inițială, dl. Zawada a putut observa îmbunătățiri. Anterior, ei debitau aproximativ 60 m3 de bușteni într-o tură de opt ore. În prezent, această cantitate a crescut de 1,5 ori, până la 90 m3 per tură de lucru. "Cu linia TITAN, ne-am mărit semnificativ eficiența fără a angaja lucrători suplimentari. Acesta aspect a fost foarte important pentru noi," afirmă proprietarul afacerii.

Deși este foarte satisfăcut de modul în care productivitatea activității a crescut, dl. Zawada deja se gândește la următoarele investiții – completarea liniei cu alt fierăstrău de retăiere și cu un sistem de sortare extins. "Intenționăm în următorii ani să adăugăm alte utilaje Wood-Mizer. Conform calculelor mele, acestea ne vor permite creșterea productivității până la 120 m3 de lemn într-un singur schimb, folosind același număr de angajați," concluzionează acesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy Policy