Cum să măriți durata de viață a pânzelor de fierăstrău

De Wood-Mizer, Europe

Eliminați timpul de nefuncționare și continuați să tăiați urmând aceste 10 sfaturi utile pentru a mări durata de viață a pânzei de fierăstrău.


1. ASCUȚIȚI PÂNZELE

Utilizați serviciul de ascuțire a pânzelor ReSharp® de la Wood-Mizer sau propriul dvs. echipament de ascuțire a pânzelor pentru a vă asigura că pânzele panglică de fierăstrău își mențin precizia și performanțele maxime.


2. ACORDAȚI ATENȚIE DETALIILOR

Când instalați o pânză nouă de fierăstrău, efectuați câteva tăieturi la o viteză moderată pentru a „roda” pânza. De asemenea, reduceți tăieturile la viteză mare atunci când numai o parte a dinților ceaprăzuiți taie.

 

 

3. MENȚINEȚI ÎNTINDEREA CURELEI DE TRANSMISIE

Păstrați curelele de transmisie strânse pentru a transmite o putere mai mare la pânza de fierăstrău, mai ales în cazul curelelor noi care trebuie strânse mai frecvent.


4. ÎNȚELEGEȚI DIFERITELE SPECII DE LEMN ȘI CONȚINUTUL DE UMIDITATE

Arborii variază în densitate, ceea ce impune aplicarea de diferite tehnici de tăiere și viteze de avans. Densitatea lemnului se modifică pe măsură ce buștenii se usucă, ceea ce îngreunează tăierea.


5. LUBRIFIAȚI PÂNZELE

Lubrifierea pânzei de fierăstrău poate duce la performanțe mai mari de tăiere, acumulări reduse de rumeguș, o perioadă mai lungă între ascuțirile pânzei și o durată de viață totală prelungită a acesteia.

 

 

6. CURĂȚAȚI BUȘTEANUL ÎNAINTE DE TĂIERE

Murdăria, pietrele, nisipul și alte materii străine care s-ar putea afla pe buștean vor uza dinții pânzei considerabil mai repede. Un decojitor poate fi de folos în acest sens.


7. MĂSURAȚI TENSIUNEA PÂNZEI

Verificați periodic dispozitivele de tensionare hidraulice, airbag-urile și arcurile, deoarece tensiunea adecvată este esențială pentru performanța maximă a pânzei și viteza de tăiere.

 

 

8. EXAMINAȚI CURELELE VOLANTEI

Curelele volantei pânzei trebuie să fie în stare bună pentru a atinge performanțe maxime, deoarece curelele uzate pot conduce la probleme de urmărire a pânzei. Schimbarea laturii de antrenare și laturii de mers în gol poate prelungi durata de viață a curelei.


9. CREȘTEREA VITEZEI DE AVANS

Viteza de avans trebuie să fie cât mai mare posibil, menținând totuși o tăiere dreaptă, deoarece tăierea la viteze mai mici reduce durata totală de viață a pânzei de fierăstrău.


10. EXAMINAȚI ALINIEREA GHIDAJELOR PÂNZEI

Dacă ghidajele pânzei sunt înclinate în sus sau în jos, acestea vor determina pânza să taie în aceeași direcție. Păstrați rolele strânse și asigurați-vă că pânza nu intră în contact continuu cu ghidajul din spate sau cu flanșa rolei.

 

 

Obțineți un e-Book gratuit

Aflați cum să îmbunătățiți performanța pânzelor și să prelungiți durata de viață a acestora. Abonați-vă la newsletter-ul nostru și obțineți un e-Book care acoperă cele mai importante zece subiecte despre pânzele de fierăstrău panglică și link-uri către videoclipuri utile.

Subscribing indicates your consent to get email updates from Wood-Mizer and acceptance of Wood-Mizer's Privacy Policy terms.

 

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!