Debitare

Cum să creșteți producția și rata de recuperare a lemnului

Folosind mașinile Wood-Mizer, creșterea volumului producției de cherestea și ratei de recuperare a lemnului devine o afacere accesibilă și inteligentă. Îmbunătățiți activitatea de debitare a lemnului și creșteți productivitatea adăugând fierăstraie de retăiere și circulare de tivit la linia dvs. de prelucrare.

Seria video Swedish Homestead: Iată cum fierăstrăul Wood-Mizer funcționează în aer liber pe timp de iarnă

În acest clip video, fermierul suedez Simeon Fuchs ne împărtășește modul în care fierăstrăul său hidraulic LT40 a contribuit la păstrarea profitabilității activității de la fermă în fiecare sezon. După 15 ani și 5000 de ore de funcționare, Simeon și tatăl său continuă să opereze fierăstrăul Wood-Mizer chiar și afară, la temperaturi sub zero grade.

Cum să debitați bușteni iarna

Pe măsură ce temperaturile mai scăzute ajung și buștenii încep să înghețe, vă prezentăm câteva sfaturi utile, note și răspunsuri la întrebări frecvente, pentru a face față provocărilor de tăiere cu care se confruntă procesatorii de lemn în această perioadă a anului. Cu subiectele corespunzătoare de întreținere a fierăstrăului și a pânzei tratate mai jos, puteți continua să tăiați ca profesionist toată iarna!

Reglarea rolelor de ghidaj pânză

Rolele de ghidaj pânză oferă precizie și stabilitate suplimentare pânzei-panglică în timpul debitării. Acestea controlează de-asemenea poziția pânzei față de patul fierăstrăului. Pentru a verifica dacă rolele de ghidaj ale pânzei dumneavoastră sunt reglate corect, trebuie să utilizați o riglă specială care este furnizată împreună cu fierăstrăul.

Evitați tăieturile "ondulate"

Mulți operatori cunosc această problemă: în timpul debitării, apar tăieturi "ondulate". Problema este cu adevărat serioasă, dar se poate rezolva. Să examinăm, pas cu pas, toți factorii care afectează procesul de tăiere. Sunt patru: operatorul, fierăstrăul, pânza și lemnul.

Debitarea buştenilor în cherestea

Există multe metode și tehnici de debitare diferite pentru a transforma buștenii în cherestea, inclusiv debitarea directă, debitarea cu formarea de prismă, debitarea plană, debitarea treptată și debitarea în sfert. Pentru început, iată un curs introductiv pentru tăierea buştenilor în cherestea.

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!