Wood-Mizer adaugă opțiunea WIDE la popularul fierăstrău mobil LT15CLASSIC

Wood-Mizer Adds WIDE Option to Popular LT15CLASSIC Mobile Sawmill
11.01.2023

 

Gama populară, fiabilă și compactă de fierăstraie LT15 se extinde odată cu lansarea modelului LT15CLASSIC WIDE Mobile, care combină caracteristicile fierăstrăului LT15 mobil cu un cap de tăiere mai lat. „Modelul reprezintă o opțiune atractivă pentru companiile și operatorii care trebuie să debiteze bușteni mari în atelierele lor de prelucrare a lemnului. Fierăstrăul LT15CLASSIC WIDE Mobile a fost construit pe baza unor proiecte tehnice dovedite și fiabile de la modelele consacrate LT15, care au câștigat recunoașterea mondială în rândul utilizatorilor”, afirmă Hubert Powietrzyński, Director de vânzări în cadrul companiei Wood-Mizer.  
 
LT15CLASSIC WIDE Mobile dispune de un șasiu portabil pentru transport în orice locație, permițându-vă să începeți imediat prelucrarea lemnului. Pentru a începe lucrul cu fierăstrăul, utilizatorul trebuie doar să îndepărteze aripile, să deblocheze protecția care fixează capul de fierăstrău în timpul transportului și să echilibreze patul fierăstrăului la sol.

 

 

Designul șasiului se bazează pe patul de tip S3, format din 3 segmente, fiecare cu lungimea de 1,95 m. Patul fierăstrăului este echipat cu șase suporturi laterale standard și trei cleme manuale pentru fixarea bușteanului. Configurația standard a patului fierăstrăului mobil LT15CLASSIC WIDE vă permite să debitați bușteni de până la maxim 5,2 m lungime. Pentru o încărcare mai eficientă a buștenilor, fierăstrăul poate fi echipat cu un set de rampe de încărcare cu troliu manual. O pană standard pentru bușteni permite echilibrarea și poziționarea eficientă a oricărui buștean conic.  

Fierăstrăul LT15CLASSIC WIDE Mobile este livrat cu un pachet de remorcare (de până la 1500 kg), care include o axă cu roți, un cârlig cu o roată de sprijin, opt console stabilizatoare reglabile, o bară cu lumini, lămpi de poziție laterale și apărători. Secțiunile patului fierăstrăului au fost reproiectate și consolidate pentru o integrare sporită împreună cu șasiul, în timp ce firele electrice sunt asigurate sub capace speciale.

 

 

O altă caracteristică esențială a fierăstrăului LT15CLASSIC WIDE Mobile o reprezintă capul de tăiere mai lat care permite debitarea buștenilor cu un diametru maxim de 90 cm, făcând astfel din acest model fierăstrăul cu cea mai mare capacitate de debitare din întreaga gamă LT15. Distanța dintre rolele pânzei a crescut la 88 cm, permițând debitarea prismelor cu o lățime maximă de 82 cm și grosimea scândurii de 27 cm. Un cap de tăiere reproiectat pentru a debita bușteni mai mari necesită pânze de fierăstrău lungi de 4470 mm, angrenate de volante standard de 483 mm.  

Pânzele originale Wood-Mizer de 32-35 mm lățime permit o debitare productivă și economică. Cu tehnologia de tăietură îngustă, operatorul poate produce mai mult lemn din fiecare buștean generând în același timp o cantitate redusă de rumeguș.
  
O prelucrare a lemnului inteligentă și rapidă este posibilă cu unitățile de alimentare eficiente și compacte – motorul electric de 11 kW sau motorul pe benzină de 25 CP.

 

 

În configurația standard, fierăstrăul mobil LT15CLASSIC WIDE dispune de sistem de acționare electric sus/jos și înainte/înapoi manual, care poate fi actualizat la versiunea de avans electric. Brațul de ghidare al pânzei este acționat manual, în timp ce sistemul de curățare menține pânza într-o stare bună pentru mai mult timp, permițând o precizie și eficiență a debitării superioare. Capul de tăiere poate fi echipat cu comenzi destinate operatorului pentru calcularea automată a grosimii (Setwork SW10), adăugând mai mult confort și precizie procesului de debitare. Un accesoriu foarte recomandat este, de asemenea, decojitorul de buștean pentru o durată de viață prelungită a pânzei, în special atunci când operatorul debitează bușteni murdari.   

Fierăstrăul mobil LT15CLASSIC WIDE este acum disponibil pe câteva piețe și este oferit cu o garanție de 2 ani din partea Wood-Mizer. Contactați reprezentantul local Wood-Mizer pentru mai multe informații și comenzi.

 

 

***

 

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!