Un fierăstrău mobil îi poate ajuta pe clienți să economisească banii de transport al buștenilor

De Martina Valentini, GreenPress EnvironMedia

Brothers Geronazzo operate a mobile sawmill business in Northern Italy

 

Micul oraș Valdobbiadene, amplasat la poalele Alpilor Italieni, este casa fraților Sergio și Bruno Geronazzo. Ei au descoperit o oportunitate de afaceri unică: operarea unui fierăstrău mobil, pentru a veni în ajutorul celor care trebuie să producă cheresteaua în zonele montane inaccesibile.

La Segheria Mobile

 

"Ne-am născut și am crescut în mijlocul buștenilor, a scândurilor și într-o grămadă de rumeguș", ne spune Bruno cu mândrie, reamintind pasiunea pe care tatăl său a pus-o în afacerea cu chereste a familiei. Dar Bruno admite că aceasta este "o meserie care dispare". Gaterele mari sunt adesea închise. Fermele familiale, micile tâmplării și persoanele care au lucrat cândva cu lemn local nu mai pot face ceea ce obișnuiau, deoarece nu mai au acces la fierăstraie. "Ideea noastră s-a născut de acolo", spune Bruno. "O afacere de procesare a lemnului dezvoltată acasă."

Visul fraților Geronazzo a devenit realitate prin achiziționarea unui fierăstrău Wood-Mizer LT40, un model mobil hidraulic cu motor diesel. "Am observat acest utilaj în timpul unei expoziții comerciale și ne-am îndrăgostit repede de el", explică Sergio. "Datorită fierăstrăului, putem merge direct în locurile în care au fost tăiați buștenii și putem să ne facem meseria chiar acolo: ajungem cu LT40, încălzim motorul în doar câteva minute și începem să lucrăm."The sawmill is towed by a car


The sawmill is quickly installed


A hydraulic loader quickly uploads a log to the sawmill

 

"În acest fel", continuă Sergio, "eliminăm problema transportului și ajutăm clienții noștri să economisească bani. Nu mai avem nevoie de tractor pentru a scoate bușteni din pădure, nici de camion pentru transportul scândurilor în locația clientului. "

LT40 are două avantaje pe care frații Geronazzo le utilizează pentru o tăiere precisă. Primul este dispozitivul de comandă Accuset electronic, care permite utilizatorului să stabilească măsurători precise ale scândurilor pe care dorește să le taie, fără a verifica manual scara de măsurare pentru fiecare scândură în parte.The electronic device quickly presets a sawhead for the next cut

With Wood-Mizer thinker blades you can produce lamellas 7mm thick

 

"Cu Accuset de la Wood-Mizer, putem fi foarte preciși", spune Bruno. "Am debitat scânduri, care au doar 7 mm grosime. Deci, puteți tăia o scândură, aduceți înapoi capul fierăstrăului, iar când sunteți gata pentru următoarea tăietură, este deja măsurată. Este foarte simplu și foarte rapid."

În al doilea rând, Bruno și Sergio utilizează pânze specifice Wood-Mizer pe baza tipului de lemn tăiat. "Wood-Mizer își realizează propriile pânze", spune Sergio. "Există una pentru fiecare tip de lemn, de la lemn mai moale la lemn mai dur și mai fibros. Putem conta pe aceste pânze care întotdeauna realizează cele mai bune tăieturi."Sawmillers keep a stock of blades for different types of wood

Versatilitatea modelului LT40 a permis, de asemenea, fraților Geronazzo să creeze relații profitabile cu alte companii locale din industria lemnului, în special cu cele care recuperează materiale din case vechi și le readuc la viață.

"Acum un an," își reamintește Sergio, "am reușit să recuperăm câteva grinzi frumoase vechi de lemn din ferma Val Venosta, grație fierăstrăului LT40. Am avut grijă să le tăiem la fața locului, iar o altă companie le-a procesat. Lemnul a fost utilizat la podele din lemn, mobilier și la o cabană fermecătoare."


The mobile sawmill can work in forest

Operator sits in a comfortable chair while sawing

Wood-Mizer LT40 sawmill with hydraulic system for log loading

Privacy Policy