Sfaturi și indicații utile

Wood-Mizer prezintă pânzele MaxFLEX Premium

MaxFLEX reprezintă una dintre mărcile Wood-Mizer de pânze de fierăstrău panglică. Când Wood-Mizer a proiectat această pânză, scopul a fost acela de a realiza o pânză durabilă, universală, cu o flexibilitate sporită și o durată de viață extinsă.

Fierăstrăul Wood-Mizer WB2000 utilizat la o fabrică modernă de prelucrarea lemnului din Polonia

Urmăriți prezentarea video detaliată a liniei industriale de debitare de la Wood-Mizer folosită de compania poloneză A&M Trak Michał Nowakowski. Videoclipul este prezentat de Adam Kubiak, directorul de vânzări echipamente industriale Wood-Mizer, în colaborare cu angajații companiei Nowakowski.

Fierăstrău industrial de înaltă performanță Wood-Mizer WB2000

Urmăriți înregistrarea Wood-Mizer LIVE cu prezentarea detaliată a caracteristicilor de design ale fierăstrăului industrial WB2000. În această prezentare video, managerul de produs Wood-Mizer, Adam Kubiak, explică modul în care fierăstrăul WB2000 funcționează și generează profit, folosind o pânză de 50 mm, 75 mm sau 100 mm în lățime și oferind performanțe comparabile cu cele la care ne-am putea aștepta de la un fierăstrău cu bandă lată.

Cum să alegeți cele mai bune scule de la Wood-Mizer

Wood-Mizer oferă o gamă largă de scule pentru tâmplari și operatori din industria de prelucrare a lemnului, inclusiv pânze circulare, capete de tăiere și cuțite pentru mașini de profilare și rindeluire, burghie și pânze de fierăstrău. Produsele Wood-Mizer sunt bine-cunoscute pentru structura robustă, funcționalitate ridicată și fiabilitate. În catalogul Wood-Mizer TOOLS, puteți găsi accesorii de clasă premium, concepute atât pentru mașinile Wood-Mizer, cât și pentru cele ale altor mărci.

Prezentarea pânzei Wood-Mizer: DoubleHARD

Testate pe teren în aplicații solicitante de debitare din întreaga lume, DoubleHARD reprezintă pânzele vârf de gamă și cele mai reprezentative ale Wood-Mizer, în care operatorii de fierăstraie au încredere de zeci de ani. Pânzele DoubleHARD și-au câștigat renumele deoarece Wood-Mizer folosește un oțel aliat de înaltă calitate, iar procesul de inducție folosit călește vârful dinților, rezultând o pânză durabilă și fiabilă, care oferă o rezistență și o durată de viață duble față de pânzele standard din carbon.

Un fierăstrău-panglică mai bun pentru un viitor mai bun al pădurilor

Prin folosirea de soluții mai inteligente, operatorii de fierăstraie-panglică își pot îmbunătăți profitabilitatea și rezistența afacerilor, reducând în același timp cerințele, costurile și deșeurile de cherestea.

Seria video Swedish Homestead: Modul sigur și precis de a doborî un copac

Fermierul Simeon Fuchs ne împărtășește tehnici sigure și dovedite de a doborî copacii mari, folosite de vechii lucrători forestieri suedezi. Pentru doborârea copacilor sunt folosite diferite tehnici în întreaga lume. În Suedia, lucrătorii forestieri tineri prețuiesc tradiția și experiența celor vechi. Simeon nu face excepție. Tăind copaci de peste zece ani, Simeon atribuie stilul, precizia și profesionalismul activității sale vechilor lucrători forestieri suedezi, care l-au învățat tot ce trebuie să știe despre doborârea copacilor.

Modul de înlocuire a unei pânze de fierăstrău

Înlocuirea pânzei de fierăstrău panglică reprezintă una dintre nevoile esențiale de întreținere pentru fiecare operator de fierăstraie. Respectarea indicațiilor de mai jos permite o instalare rapidă, sigură și corectă a pânzei de fierăstrău:

Seria video Swedish Homestead: Iată cum fierăstrăul Wood-Mizer funcționează în aer liber pe timp de iarnă

În acest clip video, fermierul suedez Simeon Fuchs ne împărtășește modul în care fierăstrăul său hidraulic LT40 a contribuit la păstrarea profitabilității activității de la fermă în fiecare sezon. După 15 ani și 5000 de ore de funcționare, Simeon și tatăl său continuă să opereze fierăstrăul Wood-Mizer chiar și afară, la temperaturi sub zero grade.

E-book «Cum să îmbunătățim performanța pânzei de fierăstrău» pentru download gratuit

Echipa Wood-Mizer a pregătit un e-Book cu cele mai populare articole de pe website despre pânzele de fierăstrău. E-Book-ul „Cum să îmbunătățim performanța pânzei de fierăstrău” este util atât pentru operatorii cu experiență, cât și pentru începători: un profesionist își poate reîmprospăta cunoștințele, iar un novice află multe informații utile. Urmăriți linkul și descărcați eBook-ul gratuit.

Cum se schimbă cuțitele de rindeluit/profilat

Mașinile de rindeluit/profilat Wood-Mizer sunt proiectate pentru a realiza produse din lemn finite la prețuri accesibile și eficiente. Wood-Mizer oferă multe cuțite de rindeluit drepte și cuțite de profilat care pot fi instalate cu ușurință pe capul de tăiere pentru a comuta între diferite profiluri ale materialului produs. Aceste videoclipuri explică cum să înlocuiți rapid și fără efort cuțitele mașinilor de rindeluit/profilat de la Wood-Mizer.

Seria video Swedish Homestead: De ce este bine să fie tăiați unii copaci

Cum ar trebui să vă gospodăriți propria pădure? Simeon Fuchs discută beneficiile debitării anumitor copaci și propria sa filozofie de gospodărire a mediului, în raport cu opțiunea condamnabilă a abandonării acestuia.

De ce se rup pânzele de fierăstrău?

Pentru a mări durata de viață a pânzelor, trebuie avute în vedere opt motive semnificative care conduc la ruperea prematură a acestora atunci când operați un fierăstrău. Câte ore de viață are o pânză de fierăstrău panglică sau câți metri cubi poate tăia înainte de a fi nevoie să o ascuțiți sau înlocuiți? Răspunsul la întrebarea „Cât rezistă o pânză de fierăstrău?” depinde de calitatea acesteia și de mulți alți factori. În acest articol, puteți afla la ce trebuie să acordați atenție atunci când lucrați cu un fierăstrău panglică pentru a evita ruperile premature ale pânzei și pentru a crește durata de viață a acesteia.

Seria video Swedish Homestead: Cum un fierăstrău Wood-Mizer LT40 taie un buștean de la început până la sfârșit

Simeon Fuchs și tatăl său Helmut Fuchs sunt experți în operarea fierăstrăului hidraulic LT40 de cincisprezece ani vechime. “Ne dorim să demonstrăm modul în care se debitează un buștean de la început până la sfârșit, și să vă oferim astfel o imagine reală a acestui proces,” afirmă Simeon. Folosind un buștean întreg, tatăl lui Simeon își demonstrează măiestria în debitarea acestuia.

Sistemele de tăiere de la Wood-Mizer adaugă productivitate și economisesc costurile de operare

Sistemele de tăiere de la Wood-Mizer combină mai multe mașini de debitat într-un singur sistem pentru a produce cherestea într-un mod mai controlat și mai eficient. Aceste sisteme sunt proiectate și personalizate pentru fiecare client în parte și cerințele lor specifice. Acestea pot varia de la linia de debitare cu control de la distanță LT70 la SLP1 / SLP2 Smart Log Processing și până la sistemul avansat Log Processing Sawmilling System. Wood-Mizer are o echipă experimentată și dedicată de ingineri pentru a dezvolta diferite sisteme de debitare care produc mai multă cherestea și mai puține deșeuri, reduc costurile de instalare, operare și întreținere și scad cerințele de forță de muncă.

Seria video Swedish Homestead: Cum se curăță o pădure și se produce în același timp lemn de foc

Simeon Fuchs și fratele său - fermieri suedezi - ne împărtășesc modul cum își administrează propria pădure, ce principii stau la baza curățării pădurii și modul în care aceștia produc lemn de foc din buștenii de mesteacăn recoltați.

Seria video Swedish Homestead: Nu țintiți profitul rapid, ci produsele de calitate premium

Continuăm să prezentăm seria video Swedish Homestead, ce vă povestește viața la o fermă modernă. Helmut Fuchs, fondatorul Swedish Homestead, ne prezintă modul în care munca susținută au făcut din fierăstrăul său LT40 o investiție profitabilă.

Mașinile de ceaprăzuit de la Wood-Mizer pentru întreținerea eficientă a pânzelor panglică de fierăstrău

În procesul de debitare, pânzele panglică de fierăstrău realizează o treabă extraordinară prin transformarea unui buștean în material valoros pentru lucrări de construcții. Pentru a produce prisme și scânduri de cea mai bună calitate din fiecare buștean, pânzele fierăstrăului trebuie să fie întreținute în mod corespunzător prin ascuțirea și ceaprăzuirea dinților acestora. Doar pânzele de fierăstrău bine întreținute garantează performanțe maxime de tăiere.

Mașinile de ascuțit de la Wood-Mizer – Cele mai noi echipamente pentru întreținerea pânzelor panglică de fierăstrăude Maintenance

Fiecare pânză de fierăstrău are nevoie de întreținere adecvată pentru a debita cu eficiență și precizie. În procesul de debitare, chiar și cea mai bună pânză se va toci mai devreme sau mai târziu, muchiile sale reducându-și capacitatea de a tăia eficient, iar dinții pânzei pierzându-și forma corectă. Există o modalitate de a evita aceasta, prin ascuțirea pânzelor folosind o mașină specializată, un disc de șlefuire și ulei mineral pentru șlefuire. După ascuțire, trebuie să ceaprăzuiți dinții pânzei pentru a pregăti pânza de fierăstrău pentru debitare.

Înțelegerea pânzelor de fierăstrău: Cum să alegeți corect profilul pânzei de fierăstrău

Folosirea celei mai bune pânze pentru fierăstrău este esențială pentru creșterea productivității, îmbunătățirea calității prelucrării și reducerea costurilor pentru operațiunile de tăiere sau retăiere. De la rășinoase verzi moi și până la foioase tari abrazive, Wood-Mizer produce o gamă de pânze de fierăstrău de top din industrie, cu peste 100 de combinații bazate pe profil, lățime, grosime, pasul dinților și material pentru orice tip de aplicație de tăiere sau retăiere. Cu o mare varietate de opțiuni disponibile, selectarea pânzelor care se potrivesc cel mai bine aplicației dvs. poate fi complexă. În continuare vă prezentăm un ghid util pentru a înțelege diferitele părți ale pânzei panglică de fierăstrău și cum să alegeți cel mai bun profil de pânză și material pentru aplicația dvs. de tăiere.

Articole de la 1 la 20, din total de 44

Page
Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!