Sfaturi și indicații utile

Linie de debitare industrială Wood-Mizer TVS HD pentru producția de paleți

Liniile industriale de debitare a lemnului, cunoscute și sub denumirea de Wood-Mizer Systems, introduc automatizări și soluții inteligente pentru a produce în mod eficient lemn la costuri mai mici. Compania Glinkowski Sawmilling operează Linia de debitare industrială Wood-Mizer în Polonia din 2021. Linia a făcut posibilă personalizarea utilajelor în funcție de nevoile specifice ale afacerii și încorporarea echipamentelor existente în fabrică în noile configurații ale Wood-Mizer Systems.

Modul de instalare a cuțitelor drepte în capetele de tăiere

Aflați modul de instalare sau înlocuire a cuțitelor drepte într-un cap de tăiere pentru mașinile de rindeluit/profilat Wood-Mizer. Fiecare cap de tăiere are patru fante; două au întotdeauna cuțite drepte, iar celelalte două pot avea cuțite drepte sau profilate, în funcție de sarcinile operatorului.

Modul în care circularele de tivit și debitat multi-lamă adaugă valoare unei linii de prelucrare a lemnului

Circularele de tivit și debitat multi-lamă sunt proiectate pentru a tivi și debita lătunoaiele, scândurile și lamelele din lemn în mod constant și eficient pe parcursul perioadei de exploatare, cu toleranțe de prelucrare foarte reduse. Orice fabrică de cherestea care dorește să-și extindă producția, precizia de tăiere și ratele de recuperare a materialului pentru a obține randamente superioare, poate folosi un circular de tivit și debitat multi-lamă pentru a atinge aceste obiective.

Depozitarea pânzelor de fierăstrău

Aflați cum să depozitați corect și în siguranță pânzele de fierăstrău pentru a evita deteriorarea acestora.

Cum să despachetați în siguranță pânzele de fierăstrău

Urmăriți instructajul video despre modul de despachetare în siguranță a pânzelor de fierăstrău dintr-o cutie plată și cum să le pregătiți pentru debitare.

Modul de configurare a mașinilor de rindeluit/profilat Wood-Mizer

Tutorialul video explică unele operațiuni de întreținere obișnuite pentru mașinile de rindeluit/profilat pe patru laturi Wood-Mizer MP260 și MP360, precum și pentru mașina de rindeluit/îndreptat la grosime MP200.

Cum să creșteți producția și rata de recuperare a lemnului

Folosind mașinile Wood-Mizer, creșterea volumului producției de cherestea și ratei de recuperare a lemnului devine o afacere accesibilă și inteligentă. Îmbunătățiți activitatea de debitare a lemnului și creșteți productivitatea adăugând fierăstraie de retăiere și circulare de tivit la linia dvs. de prelucrare.

Wood-Mizer prezintă pânzele MaxFLEX Premium

MaxFLEX reprezintă una dintre mărcile Wood-Mizer de pânze de fierăstrău panglică. Când Wood-Mizer a proiectat această pânză, scopul a fost acela de a realiza o pânză durabilă, universală, cu o flexibilitate sporită și o durată de viață extinsă.

Fierăstrăul Wood-Mizer WB2000 utilizat la o fabrică modernă de prelucrarea lemnului din Polonia

Urmăriți prezentarea video detaliată a liniei industriale de debitare de la Wood-Mizer folosită de compania poloneză A&M Trak Michał Nowakowski. Videoclipul este prezentat de Adam Kubiak, directorul de vânzări echipamente industriale Wood-Mizer, în colaborare cu angajații companiei Nowakowski.

Fierăstrău industrial de înaltă performanță Wood-Mizer WB2000

Urmăriți înregistrarea Wood-Mizer LIVE cu prezentarea detaliată a caracteristicilor de design ale fierăstrăului industrial WB2000. În această prezentare video, managerul de produs Wood-Mizer, Adam Kubiak, explică modul în care fierăstrăul WB2000 funcționează și generează profit, folosind o pânză de 50 mm, 75 mm sau 100 mm în lățime și oferind performanțe comparabile cu cele la care ne-am putea aștepta de la un fierăstrău cu bandă lată.

Cum să alegeți cele mai bune scule de la Wood-Mizer

Wood-Mizer oferă o gamă largă de scule pentru tâmplari și operatori din industria de prelucrare a lemnului, inclusiv pânze circulare, capete de tăiere și cuțite pentru mașini de profilare și rindeluire, burghie și pânze de fierăstrău. Produsele Wood-Mizer sunt bine-cunoscute pentru structura robustă, funcționalitate ridicată și fiabilitate. În catalogul Wood-Mizer TOOLS, puteți găsi accesorii de clasă premium, concepute atât pentru mașinile Wood-Mizer, cât și pentru cele ale altor mărci.

Prezentarea pânzei Wood-Mizer: DoubleHARD

Testate pe teren în aplicații solicitante de debitare din întreaga lume, DoubleHARD reprezintă pânzele vârf de gamă și cele mai reprezentative ale Wood-Mizer, în care operatorii de fierăstraie au încredere de zeci de ani. Pânzele DoubleHARD și-au câștigat renumele deoarece Wood-Mizer folosește un oțel aliat de înaltă calitate, iar procesul de inducție folosit călește vârful dinților, rezultând o pânză durabilă și fiabilă, care oferă o rezistență și o durată de viață duble față de pânzele standard din carbon.

Un fierăstrău-panglică mai bun pentru un viitor mai bun al pădurilor

Prin folosirea de soluții mai inteligente, operatorii de fierăstraie-panglică își pot îmbunătăți profitabilitatea și rezistența afacerilor, reducând în același timp cerințele, costurile și deșeurile de cherestea.

Seria video Swedish Homestead: Modul sigur și precis de a doborî un copac

Fermierul Simeon Fuchs ne împărtășește tehnici sigure și dovedite de a doborî copacii mari, folosite de vechii lucrători forestieri suedezi. Pentru doborârea copacilor sunt folosite diferite tehnici în întreaga lume. În Suedia, lucrătorii forestieri tineri prețuiesc tradiția și experiența celor vechi. Simeon nu face excepție. Tăind copaci de peste zece ani, Simeon atribuie stilul, precizia și profesionalismul activității sale vechilor lucrători forestieri suedezi, care l-au învățat tot ce trebuie să știe despre doborârea copacilor.

Modul de înlocuire a unei pânze de fierăstrău

Înlocuirea pânzei de fierăstrău panglică reprezintă una dintre nevoile esențiale de întreținere pentru fiecare operator de fierăstraie. Respectarea indicațiilor de mai jos permite o instalare rapidă, sigură și corectă a pânzei de fierăstrău:

Seria video Swedish Homestead: Iată cum fierăstrăul Wood-Mizer funcționează în aer liber pe timp de iarnă

În acest clip video, fermierul suedez Simeon Fuchs ne împărtășește modul în care fierăstrăul său hidraulic LT40 a contribuit la păstrarea profitabilității activității de la fermă în fiecare sezon. După 15 ani și 5000 de ore de funcționare, Simeon și tatăl său continuă să opereze fierăstrăul Wood-Mizer chiar și afară, la temperaturi sub zero grade.

E-book «Cum să îmbunătățim performanța pânzei de fierăstrău» pentru download gratuit

Echipa Wood-Mizer a pregătit un e-Book cu cele mai populare articole de pe website despre pânzele de fierăstrău. E-Book-ul „Cum să îmbunătățim performanța pânzei de fierăstrău” este util atât pentru operatorii cu experiență, cât și pentru începători: un profesionist își poate reîmprospăta cunoștințele, iar un novice află multe informații utile. Urmăriți linkul și descărcați eBook-ul gratuit.

Cum se schimbă cuțitele de rindeluit/profilat

Mașinile de rindeluit/profilat Wood-Mizer sunt proiectate pentru a realiza produse din lemn finite la prețuri accesibile și eficiente. Wood-Mizer oferă multe cuțite de rindeluit drepte și cuțite de profilat care pot fi instalate cu ușurință pe capul de tăiere pentru a comuta între diferite profiluri ale materialului produs. Aceste videoclipuri explică cum să înlocuiți rapid și fără efort cuțitele mașinilor de rindeluit/profilat de la Wood-Mizer.

Seria video Swedish Homestead: De ce este bine să fie tăiați unii copaci

Cum ar trebui să vă gospodăriți propria pădure? Simeon Fuchs discută beneficiile debitării anumitor copaci și propria sa filozofie de gospodărire a mediului, în raport cu opțiunea condamnabilă a abandonării acestuia.

De ce se rup pânzele de fierăstrău?

Pentru a mări durata de viață a pânzelor, trebuie avute în vedere opt motive semnificative care conduc la ruperea prematură a acestora atunci când operați un fierăstrău. Câte ore de viață are o pânză de fierăstrău panglică sau câți metri cubi poate tăia înainte de a fi nevoie să o ascuțiți sau înlocuiți? Răspunsul la întrebarea „Cât rezistă o pânză de fierăstrău?” depinde de calitatea acesteia și de mulți alți factori. În acest articol, puteți afla la ce trebuie să acordați atenție atunci când lucrați cu un fierăstrău panglică pentru a evita ruperile premature ale pânzei și pentru a crește durata de viață a acesteia.

Articole de la 1 la 20, din total de 48

Page
Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!