Sfaturi și indicații utile

Istoria fierăstrăului LT40: Actualizări ale capului de tăiere și panoului de control

Astăzi, fierăstrăul Wood-Mizer LT40 creat în 1982 este numit „legendar”, deoarece a schimbat pentru totdeauna modul în care oamenii transformă buștenii în cherestea. Acesta a permis utilizatorilor obișnuiți să producă scânduri și grinzi finite rapid și eficient și, poate cel mai important, a adus mobilitatea de a prelucra lemnul la locul de exploatare. În anii ‘80, fierăstrăul LT40 a deblocat de-asemenea o nouă direcție în construirea de mașini portabile pentru procesarea buștenilor. Una dintre principalele caracteristici de design o reprezintă capul de tăiere LT40 suspendat deasupra unui pat lung și plan de fierăstrău.

Cum să alegeți cele mai bune scule de la Wood-Mizer

Wood-Mizer oferă o gamă largă de scule pentru tâmplari și operatori din industria de prelucrare a lemnului, inclusiv pânze circulare, capete de tăiere și cuțite pentru mașini de profilare și rindeluire, burghie și pânze de fierăstrău. Produsele Wood-Mizer sunt bine-cunoscute pentru structura robustă, funcționalitate ridicată și fiabilitate. În catalogul Wood-Mizer TOOLS, puteți găsi accesorii de clasă premium, concepute atât pentru mașinile Wood-Mizer, cât și pentru cele ale altor mărci.

Prezentarea pânzei Wood-Mizer: DoubleHARD

Testate pe teren în aplicații solicitante de debitare din întreaga lume, DoubleHARD reprezintă pânzele vârf de gamă și cele mai reprezentative ale Wood-Mizer, în care operatorii de fierăstraie au încredere de zeci de ani. Pânzele DoubleHARD și-au câștigat renumele deoarece Wood-Mizer folosește un oțel aliat de înaltă calitate, iar procesul de inducție folosit călește vârful dinților, rezultând o pânză durabilă și fiabilă, care oferă o rezistență și o durată de viață duble față de pânzele standard din carbon.

Revoluția pe două roți – Nașterea unei noi tehnologii de debitare a buștenilor

În 2022, sărbătorim 40 de ani de la nașterea faimosului fierăstrău Wood-Mizer LT40, care a revoluționat modul în care oamenii debitează lemnul din întreaga lume. Acest model de fierăstrău portocaliu cu un cap de tăiere caracteristic suspendat într-o consolă peste patul fierăstrăului, două roți și o clemă de remorcare, a câștigat recunoașterea și popularitatea în rândul operatorilor din întreaga lume. Astăzi, LT40 este cunoscut ca un fierăstrău „legendar”.

Un fierăstrău-panglică mai bun pentru un viitor mai bun al pădurilor

Prin folosirea de soluții mai inteligente, operatorii de fierăstraie-panglică își pot îmbunătăți profitabilitatea și rezistența afacerilor, reducând în același timp cerințele, costurile și deșeurile de cherestea.

Seria video Swedish Homestead: Modul sigur și precis de a doborî un copac

Fermierul Simeon Fuchs ne împărtășește tehnici sigure și dovedite de a doborî copacii mari, folosite de vechii lucrători forestieri suedezi. Pentru doborârea copacilor sunt folosite diferite tehnici în întreaga lume. În Suedia, lucrătorii forestieri tineri prețuiesc tradiția și experiența celor vechi. Simeon nu face excepție. Tăind copaci de peste zece ani, Simeon atribuie stilul, precizia și profesionalismul activității sale vechilor lucrători forestieri suedezi, care l-au învățat tot ce trebuie să știe despre doborârea copacilor.

Articole de la 1 la 6, din total de 24

Page