Wood-Mizer a fost înființată în anul 1982, având începuturi umile – un garaj în Indiana, SUA. Donald Laskowski și Daniel Tekulve aveau o idee pentru eficientizarea tăierii lemnului și transformarea lui din bușteni în cherestea. Au creat ceva nou și au apărut noi oportunități. Deodată, oricine își putea produce singur lemnul de care avea nevoie, ușor și economic, producând o adevărată revoluție pentru producătorii de cherestea din întreaga lume. O fabrică, deschisă în Indianapolis, a produs după aceea peste 2500 de fierăstraie-panglică în doar 5 ani. Fierăstrăul-panglică la preț convenabil, care producea cherestea de o calitate în mod normal asociată cu utilaje mai scumpe, a avut succes!

Industria fierăstraielor-panglică portabile a crescut și clienții cereau fierăstraie-panglică de o productivitate mai mare. Wood-Mizer le-a răspuns prin lansarea seriei Super în anul 1997. Următorul fierăstrău-panglică a fost LT15 – cel mai mic model pus pe piață de Wood-Mizer până la acea dată.

În anul 1990, un antreprenor polonez și-a dat seama de posibilitățile implicate și a introdus produsele Wood-Mizer pe piața europeană. Sediul nostru central din Europa a fost stabilit în Kolo, Polonia, pentru deservirea piețelor din Europa, Africa și Asia.

Aceasta se întâmpla în vara anului 1990. Compania a crescut pe măsură ce tot mai multe persoane aflau despre conceptul tehnologiei de debitare cu tăietură subțire a lemnului. Astăzi, fabrica poloneză Wood-Mizer Industries reprezintă o dezvoltare emblematică, care stabilește tonul pentru întreaga industrie.

Iată câteva momente marcante din călătoria de 30 de ani a centrului de producție european Wood-Mizer, situat în localitatea Kolo, din centrul Poloniei.

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!