Proiect inspirațional din Canada: Construcția unei case de oaspeți pe marginea unui pârâu

De Ryan Moore, Wood-Mizer

Building a Creek-Side Cabin in British Columbia

 

Dacă veți trece podețul de la cabana principală a lui Andrew Koessler din Columbia Britanică, Canada, veți putea admira cea mai recentă creație a sa - o casă de oaspeți pitorească pe marginea pârâului, cu mansardă cu pat dublu, zonă de relaxare la parter și chicinetă cu apă curentă. Cocoțată pe un deal mic printre copacii pitorești din pădure, bungaloul de 2,75 x 3 metri cu o grindă centrală înaltă de 5 metri oferă confortul maxim pentru oaspeții săi. „Ne-am săturat cu toții să dormim în corturi pe saltele dezumflate”, a spus Andrew. „În schimb, nu pot spune că am avut prieteni care să se plângă de o noapte nedormită adecvat în bungaloul meu confortabil de lângă pârâu.”

 

Andrew Koessler and his British Colubmia cabinAndrew Koessler and his British Colubmia cabin
Cabin in British ColumbiaCabin in British Columbia

 

Pentru a construi acest proiect unic, Andrew a folosit fierăstrăul său mobil hidraulic Wood-Mizer LT40 și cherestea de proveniență locală. Întregul lemn folosit pentru fabricarea bungaloului, inclusiv cedru roșu de vest, brad Douglas și arțar a fost recoltat și debitat pe proprietatea lui Andrew, iar 85% din proiect a fost finalizat cu cherestea debitată pe fierăstrăul Wood-Mizer. „Am construit eu însumi întregul bungalou, în afară de ajutorul pentru fixarea grinzilor mai grele la locul lor”, ne povestește Andrew.

 

Cabin in British Columbia with unique windowsCabin in British Columbia with unique windows
Cabin living in British Columbia Cabin living in British Columbia
Cabin with loft in British ColumbiaCabin with loft in British Columbia

 

Andrew a devenit pentru prima dată interesat de fierăstrău când a trebuit să repare o pasarelă de pe proprietatea sa. După câteva cercetări, beneficiile achiziționării unui fierăstrău au devenit clare. „Pe măsură ce am început să văd potențialul a ceea ce era posibil, am conștientizat că am nevoie de un fierăstrău adecvat, iar Wood-Mizer a fost calea de urmat”, afirmă Andrew. Andrew a început cu un model mai mic de fierăstrău Wood-Mizer și, în ciuda experienței minime în prelucrare, a constatat imediat cât de profitabil era să tai bușteni și să produci singur cherestea. „M-am aruncat cu capul înainte, dar totul a funcționat bine”, râde Andrew. Curând a decis să treacă la o fierăstrău hidraulic mobil LT40 mai puternic.

 

Andrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in CanadaAndrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in Canada
Loft view from cabin in CanadaLoft view from cabin in Canada
Loft with bed from Canada cabinLoft with bed from Canada cabin

 

Odată cu finalizarea proiectului casei de oaspeți de lângă pârâu, Andrew a trecut la următorul proiect. Cu renovarea cabanei sale principale și o magazie pentru tractor aflate în lucru, Andrew spune că nu va rămâne niciodată fără proiecte în care să folosească fierăstrăul său. Cu toate acestea, își amintește să-și facă timp pentru a se bucura de ceea ce a creat până acum. „Îmi place să pun în practică proiecte creative, iar deținerea propriului fierăstrău Wood-Mizer ne-a permis mie și prietenilor mei să ne creăm o mică lume de vis pentru noi înșine”, zâmbește Andrew.