Scaunele Zen și arta prelucrării lemnului

De Wood-Mizer, Europe

Handcrafting Zen Chairs in Japan

 

La baza Mt. Fuji din Japonia, prelucrătorul de lemn de renume mondial Tak Yoshino creează scaune personalizate, lucrate manual, care promovează o poziție buna și sănătoasă prin practica Zen. Ca urmare a faptului că scaunele sale au primit recunoaștere la nivel mondial, iar un număr din ce în ce mai mare de prelucrători de lemn învață tâmplăria japoneză de la Tak, acesta construiește în prezent o școală de prelucrare a lemnului cu lemn recoltat în mod durabil din pădurea sa.

 Japanese woodworker Tak Yoshino

Hand carving wooden chairs

De Tak Yoshino

Am fost introdus în practica Zen prin prisma bolii soției mele și am decis să creez un scaun care promovează această formă de meditație. Scaunele pe care le creez pentru clienții mei fac posibilă respectarea unei poziții corecte și sănătoase. Nu creez scaune pur și simplu ca obiecte de artă, ci pentru ca clienții mei să devină din nou sănătoși prin respectarea poziției potrivite de ședere în spiritul Zen.

 Custom made wooden lay-down chair

Custom handcrafted chair in Japan

Am folosit o fierăstrău portabil Wood-Mizer LT15. Este extrem de compact și lucrează foarte bine. Tehnologia Wood-Mizer îmbină capul de tăiere ușor al fierăstrăului cu posibilitățile de fixare stabilă a bușteanului greu în timpul procesului. Am fost foarte surprins să aflu că un astfel de sistem simplu poate debita buștenii grei.

 

Custom wooden table

 Custom wooden chairs and benches

Pădurea mea a fost în mare parte lăsată neîngrijită timp de 70 de ani de la sfârșitul războiului, astfel încât au existat destul de mulți copaci de pin în creștere și, prin urmare, alte tipuri de arbori nu au putut să crească. Familia și colegii mei au lucrat împreună pentru a reduce numărul de pini. Datorită acestei munci, lumina soarelui este acum capabilă să ajungă la parterul pădurii, iar mugurii de lemn de esență tare, care nu au avut șansa de a vedea lumina soarelui până acum, în prezent germinează.

 Woodworking on a wood chair

Custom wood chair

Industria forestieră japoneză a scăzut în mod constant, iar numărul de producători de cherestea a fost, de asemenea, pe aceeași tendință. În prezent, trebuie să călătoriți dintr-un oraș în altul, la distanță de una sau două ore, pentru a putea debita lemnul recoltat. Însă cu ajutorul fierăstrăului Wood-Mizer, puteți debita lemn cu ușurință chiar pe propria proprietate.

 

Woodworker Tak Yoshino carving wood

După ce am participat la evenimentul Furniture Society în 2014, mulți tineri lucrători din domeniul lemnului au început să-și manifeste interesul de a-mi vizita atelierul pentru a învăța arta tâmplăriei japoneze. De atunci, am oferit vizitatorilor străini posibilitatea participării la workshop-uri scurte care se întind pe două până la trei zile, aproximativ o dată pe lună.

 Woodworker Tak Yoshino using LT15 portable sawmill

Numărul lucrătorilor străini care doresc să învețe tehnologia japoneză a crescut treptat. Din aceste motive, vreau să creez un centru de schimb de experiență pentru prelucrarea lemnului (Școala de prelucrare a lemnului din Fuji), unde oamenii din întreaga lume pot veni și interacționa prin crearea unui nou atelier care să utilizeze cei 100 de stâlpi și 100 grinzi extrase din pădurea mea.

 Woodworker turning a log on a portable sawmill

Mesajul meu către colegii de prelucrarea lemnului este că noi, lucrătorii din acest domeniu, trebuie să producem durabil, prin înțelegerea minuțioasă a pădurii, a cherestelei și a mobilierului.

 LT15 portable sawmill in Japan with Wood-Mizer hat

 

Tak Yoshino and family

Privacy Policy