Modul în care un lucrător italian profită mai mult din fiecare buștean debitat

De Martina Valentini, GreenPress EnvironMedia

With Wood-Mizer LT15 sawmill you can profit more from every log

 

Dacă parcurgeți traseul de două ore din Veneția spre Alpi, drumul vă va conduce pe lângă atelierul lui Marco Marcante. Aflat la poalele regiunii Vicenza, afacerea lui Marco continuă producția tradițională de lemn de foc pe care tatăl său a început-o cu aproape 30 de ani în urmă. Cu toate acestea, Marco și-a diversificat produsele fabricate și clienții cărora se adresează, aceasta și datorită vremurilor în continuă schimbare.

Când tatăl său a pornit afacerea, pur și simplu s-au axat pe debitarea buștenilor și producerea de lemn pentru foc. Cu toate acestea, odată ce Marco a început să administreze compania, a constatat că marjele de profit erau limitate și că nu existau modalități de a crește profitabilitatea și securitatea companiei, dacă nu diversificau oferta acesteia într-un anume fel.

 

 

Soluția i-a venit în minte când s-a aflat în vizită în SUA și Canada, pe parcursul anului 2011.

"Acolo am avut șansa de a vedea un fierăstrău Wood-Mizer LT15 la lucru și am realizat că un astfel de utilaj ne-ar putea ajuta să extindem gama de servicii oferite," ne împărtășește Marco. 

"Toate articolele din lemn pe care le puteți observa în atelierul meu - grinzi, scânduri, panouri și alte componente au fost produse cu fierăstrăul meu Wood-Mizer LT15.”

 

 

“De ce am ales Wood-Mizer? Deoarece consider că acest fierăstrău poate exact ce am nevoie să facă. Este un utilaj profesional, compact, funcțional, care ne permite să lucrăm eficient. Fierăstrăul nostru Wood-Mizer LT15 debitează bușteni cu diametru de până la 70 centimetri, 8 metri lungime și are secțiuni de pat de 8 metri.”

“Fierăstraiele tradiționale vor necesita 16 metri de șine, pentru a deplasa bușteanul prin fierăstrău, dar în schimb modelul Wood-Mizer este proiectat inteligent, pentru a deplasa fierăstrăul-panglică în locul bușteanului.”

 

 

“Am evaluat și alte mărci de fierăstraie, dar Wood-Mizer a prezentat cel mai bun raport calitate-preț de pe piață. Acest fierăstrău este ideal pentru tipul de lucru din compania noastră și este foarte precis. Taie scânduri de 1.5 mm grosime și 8 metri lungime, având o precizie de 1 milimetru pe lungimea întregii scânduri.”

“Wood-Mizer mi-a permis să dau frâu liber pasiunii pentru prelucrarea lemnului. Mi-a oferit oportunitatea de a reuși. Un buștean care este lăsat deoparte de proprietarul unui fierăstrău tradițional deoarece nu este profitabil, pentru mine devine foarte folositor, deoarece produc din el paleți!”

 

 

“Decizia de a cumpăra fierăstrăul Wood-Mizer s-a bazat pe faptul că valoarea unui buștean la nivel local este de 100 euro pe metru cub. Dar debitat în scânduri, valoarea crește la 400-450 euro pe metru cub. Acesta este motivul pentru care am început să debităm bușteni pentru noi înșine și pentru care am achiziționat un fierăstrău Wood-Mizer.”

"Scaunele si taburetele, lămpile, băncile din lemn revin rapid la modă și reprezintă o modalitate de a da un plus de valoare buștenilor debitați, fără de care activitatea nu ar putea fi profitabilă", observă Marco. Prin achiziționarea fierăstrăului, compania și-a mărit capacitatea de a fabrica diverse produse, crescând astfel sectorul de piață deservit și extinzându-și baza de clienți în mod considerabil. Astăzi Marco oferă – în plus de activitatea de debitare a buștenilor – lemn de foc pentru vânzare, servicii de întreținerea arborilor, și desigur, cherestea finisată pentru comercializare.

 

***

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!