Fierăstrăul masiv modernizează afacerea unei familii din Danemarca

De Wood-Mizer, Europe

WM1000 in Denmark

 

Thomas lautrup Andersen din satul Varming din Danemarca aparține celei de-a treia generații a unei familii care deține un fierăstrău local. „Totul a început în 1952, când bunicul meu Bent Johannsen a construit un mic atelier de tâmplărie”, povestește Thomas. „Cu timpul, a crescut, iar în jurul anului 1965 atelierul s-a transformat într-o afacere de debitare lemnoasă.”

În anii '70, era o întreprindere activă, cu aproximativ 25 de angajați. În 1988, unchiul lui Thomas, Stig Johannsen a preluat conducerea. „Până în 2002, bunicii ajunseseră la vârsta în care au decis să vândă o parte din afacere. Fierăstrăul a fost achiziționat de Leif Schmidt, care l-a utilizat ca hobby. Unchiul meu Stig deținea atunci un atelier de tâmplărie”, continuă Thomas. „În 2014, Stig a avut un accident grav și a trebuit să-mi predea afacerea de familie. În 2017, am răscumpărat fierăstrăul de la Leif, care îl cumpărase odată de la bunicul meu.”

 

 

Astăzi, Varming Savvaerk este o combinație între un atelier de fierăstrău, tâmplărie și dulgherie pentru a aborda aproape orice proiect ce folosește lemnul. „Motto-ul meu este că putem face orice din lemn”, spune Thomas. „Poate fi un proiect mic – înlocuirea unei scânduri sau poate acoperirea întregului acoperiș - le putem face pe toate cu același respect pentru calitate. Ferestre, uși, podele și tavane, lucrări de instalare - facem o treabă bună care place atât clientului, cât și nouă.”

Site-ul www.varming-savvaerk.dk prezintă exemple de proiecte finalizate, de la garduri până la rafturi pentru vinuri și dulapuri de cireș.

Deși de-a lungul anilor au fost achiziționate multe mașini de prelucrare a lemnului, în centrul operațiunilor se află fierăstrăul cu pânză panglică Wood-Mizer LT40, pe care Thomas l-a achiziționat în 2015.

 

 

„Încă am senzația că am început să lucrez abia de ieri”, spune Thomas. „Nu auzisem nimic despre Wood-Mizer. Eram nou în afaceri.”

Fierăstraiele Wood-Mizer sunt operate în toată Danemarca. „Este minunat că poți merge să vezi cum funcționează”, spune Thomas.

„La început, am încercat doar să lucrez cu mașina [Wood-Mizer]. A ieșit bine. Am reușit să obțin profit și am văzut cât de ușor este să operezi acest utilaj.”

„Îmi petrec aproximativ jumătate din timp cu clienții, lucrând tâmplărie, iar cealaltă jumătate aici, în atelier, lucrând la fierăstrăul meu și realizând o varietate de produse din lemn.”

Fierăstrăul LT40 poate tăia bușteni cu diametrul de până la 90 cm și lungimea de 6,5 m. Când Thomas a trebuit să taie bușteni cu diametru și mai mare, și-a întors privirea din nou spre Wood-Mizer. „M-am gândit că Wood-Mizer are utilajul potrivit. Și am achiziționat al doilea fierăstrău Wood-Mizer, un model WM1000”, spune Thomas.

 

 

Caracteristica principală a fierăstrăului WM1000 este că poate tăia bușteni foarte largi cu diametrul de până la 1,7 metri. Fierăstrăul folosește pânze cu bandă îngustă care obțin o grosime redusă a tăieturii de aproximativ 2 mm, astfel încât puteți produce mai multe scânduri din fiecare buștean, iar astfel mai puțin lemn se transformă în rumeguș. Fierăstrăul WM1000 poate realiza scânduri și plăci late din bușteni mari, ceea ce este util, de exemplu, atunci când trebuie să decupați blaturi de lucru sau bănci pentru mobilier de grădină din lemn masiv.

„Cu această mașină, pot tăia orice buștean”, spune Thomas. „Am clienți noi din toată Danemarca. La urma urmei, puțini pot debita bușteni atât de mari. ”

Designul WM1000 include un cap masiv de fierăstrău care se deplasează de-a lungul a două șine. Operatorul șede pe o platformă care se deplasează odată cu capul fierăstrăului. Există un panou de control cu un dispozitiv de comandă Setworks pentru setarea automată a grosimii scândurii de pe platformă, astfel încât operatorul beneficiază de o vizualizare bună a fiecărei tăieturi și ia deciziile corecte cu privire la modul cel mai bun de a debita bușteanul pentru a obține o suprafață a scândurii aspectuoasă și cel mai ridicat randament.

 

 

„Nu mă așteptam ca o mașină atât de masivă să fie atât de rapidă”, spune Thomas. „Am tăiat bușteni de pin și stejar. Desigur, încerc să folosesc fiecare bucată de lemn pentru a obține cât mai mult produs finit posibil. Cu WM1000, acest lucru este posibil, deoarece realizează tăiere foarte precisă.”

Instalarea fierăstrăuluu WM1000 în vechiul atelier a fost ieftină și simplă, deoarece a necesitat doar două șine a fi instalate.

“ Cu această mașină, pot gestiona orice comandă de tăiere a buștenilor,” spune Thomas. “Acesta este motivul pentru care am achiziționat WM1000”.

Mai multe informații la adresa: www.varming-savvaerk.dk

Privacy Policy