Proiect fascinant realizat cu ajutorul unui fierăstrău: Capela Mulberry construită la o fermă din Georgia, SUA

Building the Mulberry Chapel in Georgia

 

În ultimii 20 de ani, George Coker a visat și a plănuit completarea perfectă pentru ferma sa din Carnesville, Georgia. Construirea unei capele pe terenul fermei ar oferi locul ideal pentru a extinde oportunitățile oferite de proprietate. Capela ar constitui locul potrivit pentru a organiza nunți, evenimente și diverse activități, permițând mai multor oameni să se bucure de frumusețea fermei.

 

George Coker with Wood-Mizer sawmill hatGeorge Coker with Wood-Mizer sawmill hat

 

Constructor de-a lungul vieții, tâmplar și lucrător în lemn pasionat, George și-a pus cunoștințele și abilitățile la lucru dând viață celei mai noi atracții ale fermei sale. O mare parte din lemnul folosit la construcția capelei provine din arborii recoltați de pe proprietatea unde se află astăzi această nouă structură. „Grinzile, căpriorii și lații au fost toate obținute din pinul loblolly (pin galben sudic) tăiat la ferma noastră”, a explicat George. „Băncile au fost, de asemenea, fabricate din arțar roșu recoltat de la fermă, iar ulterior uscat în cuptor.” Acest acces la cheresteaua disponibilă a reprezentat un factor semnificativ în decizia inițială a lui George de a achiziționa un fierăstrău portabil Wood-Mizer cu ani în urmă.

 

Crockett Creek Crossing Farm in GeorgiaCrockett Creek Crossing Farm in Georgia

 

George a folosit fierăstrăul său portabil Wood-Mizer LT40 Hidraulic pentru a debita tot lemnul necesar pentru capelă. „Dețin acest fierăstrău de 20 de ani. LT40 Hidraulic beneficiază de o manipulare convenabilă a buștenilor fără prea multă intervenție manuală. La 80 de ani, pot manevra buștenii cu un singur ajutor”, afirmă George.

 

George Coker with Wood-Mizer portable sawmillGeorge Coker with Wood-Mizer portable sawmill

 

Odată debitată, fiecare bucată de lemn a fost adusă în hambar, lăsată să se usuce în aer, șlefuită și lăcuită. Stâlpii octogonali ai capelei au fost construiți din stâlpi de curent recuperați. „Întreaga familie a asigurat forța de muncă”, ne povestește George. Fiica sa, Carolee, a desenat planurile capelei, transpunând visele lui George într-un proiect viabil. Fiul său a jucat un rol esențial în asamblarea structurii, iar ceilalți membri ai familiei au fost la îndemână pe tot parcursul proiectului, ajutând la șlefuirea și lăcuirea cherestelei și la asamblarea întregii structuri a capelei.

 

Crockett Creek Crossing Farm Chapel SteepleCrockett Creek Crossing Farm Chapel Steeple
Crockett Creek Crossing Farm Chapel BenchesCrockett Creek Crossing Farm Chapel Benches
Crockett Creek Crossing Farm Chapel at nightCrockett Creek Crossing Farm Chapel at night

 

După zeci de ani de visuri și șase luni de muncă, Capela Mulberry a fost finalizată. Rezultatul muncii lor este o capelă uimitoare cu pavilion deschis de 12 m x 15 m, cu o intrare de 3 m x 3,7 m care amintește de bisericile de la țară. Intrarea este acoperită de o clopotniță personalizată și o turlă sudate din tablă de oțel inoxidabil. În interiorul turnului clopotniței se află un clopot de locomotivă antică de 35 cm, iar deasupra turnului se află o cruce personalizată împodobită cu flori de Cornus florida realizată de un prieten de familie. Capela se află într-o locație perfectă, în cel mai înalt punct al proprietății, amplasată în pădurea de lemn de esență tare, cu priveliști minunate asupra fermei.

 

Crockett Creek Crossing Farm Chapel weddingCrockett Creek Crossing Farm Chapel wedding
Crockett Creek Crossing Farm Chapel wedding with treeCrockett Creek Crossing Farm Chapel wedding with tree

 

Odată cu această capodoperă astfel finalizată, George și-a reunit familia sub grinzile Capelei Mulberry. În weekendul de dinainte, Crockett Creek Crossing Farm s-a pregătit să găzduiască prima nuntă în noua capelă, familia lui George găzduind un eveniment dedicat nepoatei lor. „Vremea frumoasă de primăvară a contribuit la sentimentele de bucurie și iubire. Toți cei 175 de oaspeți au fost uimiți de construcția și frumusețea capelei noastre”, povestește George. În viitor, George plănuiește să-și împărtășească în continuare pasiunea pentru prelucrarea lemnului și construcții împreună cu familia sa. „Aștept cu nerăbdare să demonstrez și să instruiesc membrii mai tineri ai familiei noastre cum să opereze fierăstrăul”, încheie el.

 

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!