Nelson Wood Shims raportează o creștere între 30% și 50% a producției datorită celui mai nou sistem de debitare lemnoasă Wood-Mizer TV6000 / MR6000

De Wood-Mizer, Europe

Nelson Wood Shims Installs Wood-Mizer Sawmill System to Drive Productivity

 

Cu sediul în Minnesota, SUA, Nelson Wood Shims este cel mai mare producător de lamele din lemn din America de Nord, producând articole de înaltă calitate cu distribuție la nivel național. Compania a investit recent într-un nou sistem de debitare lemnoasă pentru a crește randamentul de prelucrare a buștenilor, reducând în același timp investițiile și costurile operaționale. 

 

 

Compania Nelson Wood Shims produce o varietate largă de lamele din lemn de conifere de calitate superioară, cultivate în America de Nord și în întreaga lume. O lamelă reprezintă o bucată de lemn în formă de pană, folosită pentru a alinia și echilibra suprafețele sau pentru a oferi suport în proiectele de construcție. Nelson Wood Shims oferă, de asemenea, lamele din lemn de înaltă calitate și consistente pentru pasionații de bricolaj. Cu 65 de ani de experiență în producție și marketing, produsele lor apreciate sunt comercializate în multe magazine de vânzare cu amănuntul. „Pentru a continua moștenirea lăsată de fondatorul nostru Wilbur Nelson, este esențial să producem lamele din lemn de înaltă calitate, consistente în lățime și lungime și cu capete în formă de pană”, afirmă Brian Peterson, președintele companiei Nelson Wood Shims. 

 

scottbergscottberg

 

Înainte de vara anului 2014, Nelson Wood Shims nu a fost implicată în debitarea lemnului. „Ne chinuiam să procuram lemnul de care aveam nevoie, iar vânzările noastre de lamele continuau să crească”, declară Scott Berg, director de fabrică la Nelson Wood Shims. „Am început să căutăm soluții la problema noastră și am găsit un fierăstrău de nivel de bază Wood-Mizer, care să se încadreze în atelierul nostru de la acel moment. În 2015, Nelson Wood Shims a adăugat la operațiunile de prelucrare a buștenilor un al doilea fierăstrău hidraulic Wood-Mizer din seria LT, mai puternic. „Am instalat primul nostru fierăstrău pentru a prelucra lemnul și a integra pe verticală procesul de fabricație. Astăzi, Wood-Mizer continuă să ne ajute să eficientizăm și să creștem producția prin întărirea reputației noastre pentru calitate înaltă”, afirmă Peterson.

 

Nelson Wood Shims Log DeckNelson Wood Shims Log Deck
logramploadinglogramploading
tv60001tv60001

 

 
Pe măsură ce Nelson Wood Shims a continuat să se dezvolte, compania a apelat la Wood-Mizer pentru a identifica o soluție de extindere a capacității de debitare. „Ne-am familiarizat cu sprijinul Wood-Mizer și cu dorința de a satisface necesitățile clienților”, afirmă Berg. „Wood-Mizer ne-a furnizat un sistem automatizat la un preț accesibil.” Echipa de specialiști Wood-Mizer Sawmilling Solutions a proiectat și instalat o nouă linie comercială de prelucrare de mare capacitate pentru a îndeplini cerințele specifice ale Nelson Wood Shims. Luke Murray de la Wood-Mizer declară: „Gama de mașini industriale Wood-Mizer ne permite să răspundem nevoilor clienților care înregistrează o creștere a comenzilor sau care au obiective de dezvoltare. Am fost încântați să lucrăm cu Nelson Wood Shims și să instalăm un sistem de debitare lemnoasă inovator, robust, la un preț accesibil”.

 

tvsbladestvsblades
logspikewheellogspikewheel

 

Sistemul de debitare lemnoasă Nelson Wood Shims dispune de un fierăstrău vertical dublu și un fierăstrău multi-lamă care încorporează comenzile inovatoare ale sistemului, permițând unui singur operator să transforme buștenii în cherestea și reduce costurile forței de muncă. Cu ajutorul transportoarelor integrate, cheresteaua se deplasează eficient prin sistem pentru sortare și stivuire. Compania se bazează pe sistemul de debitare pentru a obține o prelucrare foarte precisă și un finisaj excelent, îmbunătățind rata de recuperare a lemnului din fiecare buștean. 

 

tv6000tv6000

 

Fierăstrăul vertical dublu TV6000 este cel mai mare și mai robust fierăstrău vertical dublu de prelucrare primară de la Wood-Mizer, reușind să proceseze un debit mare de bușteni cu diametru mic și mediu, cu o lungime de până la 6,6 m. „Prioritatea principală în această etapă primară a procesului de debitare a buștenilor este de a obține fețe egale deschise pe prisma tăiată”, afirmă Murray. „Fierăstrăul nostru dublu vertical realizează o debitare egală pe suprafețele deschise folosind un sistem rapid și precis de alimentare cu bușteni, cuplat cu role de susținere sub presiune și un lanț de avans. Acest lucru permite o recuperare mai mare în etapa următoare – la fierăstrăul multi-lamă MR6000."

Modelul MR6000 este un fierăstrău multi-lamă capabil să execute mai multe tăieturi cu toleranță ridicată dintr-o singură trecere, realizând etapa următoare de prelucrare. Senzorii optici detectează prezența materialului, activând dispozitivele de fixare asistate pneumatic pentru a aplica presiune pe suprafață, ghidând cheresteaua cu precizie prin fierăstrăul MR6000. „MR6000 este o mașină ideală de lucru, care produce cea mai mare parte a produsului finit în majoritatea unităților de prelucrare lemnoasă”, afirmă Murray.

 

actionspikeyactionspikey

 

Oferind un plus de flexibilitate, fiecare mașină este proiectată să funcționeze ca unitate individuală și poate fi configurată diferit într-o linie de prelucrare în cazul în care cerințele Nelson Wood Shims se modifică. „Producția noastră a crescut cu un procent cuprins între 30% și 50% cu mai puțini operatori”, afirmă Berg. „Debitările consistente prin fierăstrăul multi-lamă au permis, de asemenea, eliminarea procesului de rindeluire”.

 

sawlogconveyorsawlogconveyor

 

Instalarea sistemului de la Nelson Wood Shims susține reputația globală a Wood-Mizer pentru furnizarea de produse inovatoare de debitare și linii comerciale de prelucrare lemnoasă. „Designul acestui sistem este adaptat nevoilor clientului. Credem cu tărie că va obține un randament ridicat și rezultate de înaltă calitate pentru compania Nelson Wood Shims pentru mulți ani de acum înainte”, declară John Smith, CEO, Wood-Mizer. „Echipele noastre dedicate sunt concentrate spre a-i ajuta pe clienții noștri să construiască soluții pe termen lung care să genereze rentabilitate maximă a investiției.”

 

log edgerlog edger

 

Peterson și Berg afirmă că procesul de instalare a decurs foarte bine, iar echipa Wood-Mizer a oferit o instruire detaliată cu privire la toate echipamentele folosite de personalul fabricii. „Wood-Mizer a livrat sistemul la timp și a oferit un serviciu excelent de instalare”, afirmă Berg. „Apreciem implicarea practică, service-ul și angajamentul oferit de echipă pentru a ne sprijini. Acesta este începutul unui parteneriat pe termen lung cu Wood-Mizer”, declară Peterson.

 

cutandedgedcutandedged
Nelson Wood Shims OffbearingNelson Wood Shims Offbearing
Nelson Wood Shims YardNelson Wood Shims Yard

 

Beneficiile liniei TV6000 / MR6000 la Nelson Wood Shims

  • Proiectare personalizată a sistemului de debitare în funcție de nevoile și bugetul clientului
  • Management detaliat al proiectului
  • Producție de clasă mondială
  • Instruire și instalare profesionistă
  • Creștere de a producției cu 30% - 50%
  • Costurile cu forța de muncă s-au redus (sunt implicați mai puțini operatori în proces)
  • Se elimină nevoia de rindeluire după fierăstrăul multi-lamă
  • Producție constantă de lamele din lemn de înaltă calitate, cu potențial de creștere


***

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!