O companie din Thailanda din domeniul prelucrării lemnului se concentrează pe rentabilitatea investițiilor

De Wood-Mizer, Europe

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment

 

În orașul Amphoe Phon Phisai, Thailanda, fabrica de biomasă PSW Parawood și-a extins activitatea pentru a include debitarea lemnului. Proprietarul afacerii a realizat că prin prelucrarea de înaltă calitate a arborilor de eucalipt și cauciuc în vederea fabricării de paleți și mobilier, va genera de-asemenea deșeuri de lemn din prelucrare care ar putea fi apoi folosite pentru biomasă. Prin aducerea de bușteni mai buni și mai mari pentru debitare, ar putea fi capabili să își diversifice afacerea și să beneficieze de noi oportunități pentru obținerea de venituri.

După consultarea diferitelor opțiuni pentru configurarea unui fierăstrău, Mr. Achawee Pong-uan, proprietarul companiei PSW Parawood, a decis că fierăstraiele verticale tradiționale și alte utilaje disponibile local nu i-ar oferi eficiența, gradul de recuperare și calitatea pe care și le dorește în noua sa fabrică.

 

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment.

 

În schimb, a instalat un set de utilaje de la Wood-Mizer – o linie Smart Log Processing (SLP1), un fierăstrău LT15, un fierăstrău LT20, și un echipament de întreținere a pânzelor panglică.

“Cu ajutorul fierăstraielor Wood-Mizer, calitatea suprafeței lemnului nostru și toleranța la grosime sunt net superioare comparativ cu alte fierăstraie din zonă. Fierăstraiele Wood-Mizer reprezintă o soluție ideală pentru prelucrătorii de lemn din Thailanda, deoarece acestea îmbunătățesc randamentul, capacitatea și reduc numărul de lucrători necesari a fi folosiți în operarea echipamentelor.”

Dl. Achawee Pong-uan a ales linia Smart Processing Line (SLP1) pentru a reduce numărul de lucrători necesari, în paralel cu obținerea unui randament superior din buștenii de înaltă calitate prin folosirea de pânze panglică subțiri. În doar două minute, un buștean este complet debitat în scânduri finisate, pregătite pentru uscarea în cuptor. Doar cinci lucrători sunt necesari pentru operarea liniei SLP, cu o persoană suplimentară care încarcă buștenii de pe puntea de bușteni din când în când.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour

 

Dl. Achawee Pong-uan este convins că rentabilitatea investițiilor oferită de echipamentele Wood-Mizer va conduce rapid la recuperarea costurilor inițiale și asigurarea profitabilității și succesului activității pe termen lung.

Fierăstraiele LT15 și LT20 sunt utilizate pentru prelucrarea buștenilor mai mari care nu încap pe linia de procesare SLP. Fierăstrăul LT20 beneficiază de dispozitiv computerizat de comandă și încărcare hidraulică a buștenilor pentru a reduce la minim munca operatorului, iar fierăstrăul LT15 este operat manual pentru debitarea buștenilor.

Fabrica PSW Parawood reprezintă un exemplu bun despre cum gândirea vizionară adoptată de companiile din Thailanda poate veni la pachet cu îmbunătățirea condițiilor de prelucrare a lemnului din această țară. Fierăstraiele moderne oferă o rentabilitate a investițiilor (ROI) superioară față de utilajele tradiționale în ceea ce privește calitatea ridicată a lemnului, randament, efort redus de întreținere, consum mic de energie și personal implicat diminuat.

 

Manually turning logs on the infeed. Optional mechanized turning is available.

 

The SLP line requires only 5 or 6 workers to operate.

 

The entire SLP line. Left to right - edger, resaw, SVS, TVS

 

Two-sided cants move on from the Twin Vertical Saw

 

The Twin Vertical Saw provides the primary breakdown.

 

Thin-kerf blades improve recovery and are cheaper and easier to maintain.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour.

 

The manual LT15 is an affordable all-purpose sawmill.

 

Pallets made from eucalyptus timber.

 

Nearby sights of Nong Khai.

 

Beyond the Mekong river lies the timber-rich Laos.

 

Locals enjoy the evening festivities on the Mekong waterfront.

 

* * *

Privacy Policy