Producție de palisandru cu fierăstrăul Wood-Mizer LT20 în Indonezia

Rosewood Production with Wood-Mizer LT20 Sawmill in Indonesia

 

O companie indoneziană taie lemn exotic de esență tare pentru a-și crește vânzările în China și Japonia. Compania are 150 de angajați și a înregistrat creșteri de profit de când a achiziționat un fierăstrău Wood-Mizer LT20.

 

„Tatăl meu a fondat compania în 1991. Eu am preluat activitatea cu doar doi ani în urmă”, afirmă dl. Kennedy, proprietarul companiei. Compania sa obișnuia să prelucreze lemn de ratan, dar mai târziu s-a concentrat mai mult pe palisandru indonezian și lemn de acacia - două esențe tari exotice care sunt foarte greu de debitat. „Într-o singură zi, trebuie să schimbăm două sau trei pânze”, afirmă dl. Kennedy.

 

 

Fierăstrăul LT20 cu pânze Wood-Mizer ajută însă la îndeplinirea sarcinilor. Dl. Kennedy ne explică: „Lucrul foarte bun la un fierăstrău Wood-Mizer este că debitarea este extrem de precisă, iar pânza este subțire, astfel încât se profită la maxim de lemn. Facem tot posibilul pentru a reduce risipa. Cu Wood-Mizer, producem scânduri de 3,3 cm grosime, ceea ce reduce la aproximativ jumătate deșeurile generate comparativ cu un fierăstrău cu lanț obișnuit.”

 

 

Modelul Wood-Mizer LT20 este un fierăstrău flexibil care debitează bușteni de până la 80 cm în diametru și 4,8-8,4 m lungime. Pentru dl. Kennedy, fierăstrăul LT20 a reprezentat o soluție accesibilă pentru mica sa afacere din domeniul lemnului. Fierăstrăul operează un sistem manual de manipulare a buștenilor. Când s-a hotărât asupra fierăstrăului pe care dorea să-l cumpere, dl. Kennedy a ales un model Wood-Mizer care îi oferă precizia de tăiere de care are nevoie datorită importanței acurateței pentru lemnul său scump.

 

 

„Când ajunge la noi un buștean”, spune dl. Kennedy, „mai întâi îl analizăm și măsurăm pentru a vedea câtă cherestea putem produce din el. În funcție de aceasta, îl așezăm pe fierăstrău pentru debitare. După ce debităm bușteanul, trimitem cheresteaua la mașina de rindeluit, pentru a o face netedă și uniformă. Apoi, tivim marginile pentru a le face drepte, apoi profilăm cheresteaua. După aceea, o așezăm pe palet și pregătim de export.”

 

 

Producătorii de mobilă din China și Japonia apreciază produsele lui Kennedy datorită preciziei și calității lemnului pe care acesta le garantează.

„Este o adevărată plăcere să vezi debitată o bucată de lemn foarte frumoasă”, comentează Kennedy, „și să poți admira fibrele din aceasta – iar când vă place produsul, sunteți fericit.”

 

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!