O companie tailandeză de fabricare de paleți își dublează productivitatea cu un fierăstrău de retăiere Wood-Mizer

De Wood-Mizer, Europe

Pallet Maker Group Co. , Tailanda

O fabrică modernă de paleți a înlocuit două fierăstraie verticale clasice cu un fierăstrău de retăiere Wood-Mizer și a dublat astfel productivitatea.

“Avem clienți de pretutindeni din lume care ne-au însărcinat cu cerințe speciale, iar noi am proiectat fix acei paleți care să corespundă specificațiilor clienților”, ne împărtășește Pichit Chiamcharoen, managerul companiei Pallet Maker Group Co. “Am produs sute de modele pentru a se potrivi exact cerințelor clienților noștri.

Pichit Chiamcharoen

“Fabrica noastră este o reflexie a modului cum ne desfășurăm afacerea. Când ajungeți în fabrica noastră, veți observa că am realizat o unitate de producție curată și economică din punct de vedere al consumului de energie, precum și faptul că folosim mașini care sunt de cea mai înaltă calitate și implementează tehnologie de ultimă generație.”

Pallet Maker Group Co., Thailand

Un domeniu specific de îmbunătățire a eficienței a fost reprezentat de procesarea inițială de cherestea. În 2018, două dintre fierăstraiele verticale au fost înlocuite cu un fierăstrău de retăiere cu patru capete marca Wood-Mizer HR500.

Wood-Mizer HR500

“Problema cu fierăstraiele verticale clasice a fost că productivitatea nu era suficient de ridicată”, afirmă Pichit. “Fiecare fierăstrău vertical necesita doi lucrători pentru a produce doar o singură scândură pe rând.

“Dar după ce am instalat modelul Wood-Mizer, produceam 4 scânduri dintr-o singură trecere. Productivitatea s-a dublat, dar consumul de energie a rămas la fel. Prin urmare, am considerat că randamentul fierăstrăului de retăiere HR500 este unul foarte ridicat.”

Wood-Mizer HR500

Wood-Mizer HR500

HR500 Setworks

În ceea ce privește noile pânze Wood-Mizer cu tăietură subțire, Pichit consideră: “Pânzele Wood-Mizer îmi asigură o calitate a suprafeței net superioară comparativ cu pânzele fierăstraielor verticale de patru inch sau doi inch.”

Această companie reprezintă un bun exemplu al modului în care producătorii de paleți cu viziune din Thailanda pot lua decizii inteligente care să le mărească productivitatea și implicit competitivitatea pe piața globală de profil.

Pichit Chiamcharoen, the manager of Pallet Maker Group Co. , Thailand

Privacy Policy