Un distribuitor Wood-Mizer din Finlanda primește cu entuziasm noua linie de mașini de prelucrarea lemnului

De Marcin Kozlowski, PR Specialist

The Finnish Contribution to the Success of Woodworking Products

Howard Blackbourn, distribuitor Wood-Mizer în Finlanda, ne împărtășește impresiile sale despre mașinile de prelucrarea lemnului, pasiunea personală pentru lemn și motivul pentru care Finlanda reprezintă locul ideal pentru această activitate.

 

Blackbourn family is Wood-Mizer agents in Finland

 

Howard Blackbourn și-a început călătoria alături de Wood-Mizer în urmă cu aproape treizeci de ani în calitate de client care avea nevoie de un fierăstrău pentru a lucra lemnul la ferma familiei sale. "Dețin o fermă formată din teren arabil și pădure. Clădirile vechi din ferma mea aveau nevoie de lucrări de renovare. Erau în principal construcții din lemn, iar dimensiunile folosite în vechile clădiri nu erau unele standard. De aici, nevoia mea inițială de a deține propriul fierăstrău" ne explică Howard.

În anii 1980, și-a concentrat atenția pe vechea fermă a familiei pe care urma să o moștenească. Acest lucru l-a făcut în cele din urmă să se stabilească în Finlanda și să se implice pe deplin în domeniul forestier. "Odată ajuns în Finlanda, a trebuit să lucrez mult în pădure, deoarece nu fusese întreținută în ultimii ani. Curățarea pădurii de tufișuri și arbori bătrâni, îmbunătățirea drumurilor și șanțurilor, prelucrarea buștenilor tăiați - acestea au fost primele activități de efectuat cu prioritate", își amintește Howard.

 

 

În 1993, a fost de acord să prezinte fierăstraiele Wood-Mizer în Finlanda, iar de atunci a devenit „distribuitor independent al Wood-Mizer”. De profesie este designer de spații interioare și lucra deja de mulți ani în industria lemnului. "Obișnuiam să restaurez clădiri vechi din cadre de lemn în Marea Britanie ca antreprenor. Am deținut un mic atelier de prelucrare a lemnului pentru aceasta, ceea ce mi-a consolidat interesul pentru lemn", povestește Howard.

Finlanda, o țară splendidă situată în nordul Europei, între Suedia și Rusia, este binecuvântată cu bogate resurse forestiere și lemnoase. "Majoritatea caselor din Finlanda construite înainte de anii 1960 erau case din bușteni sau scânduri. Aproximativ 75% din Finlanda este reprezentată din pădure, cunoscută sub denumirea de "aurul verde". Industria forestieră reprezintă cel mai important sector al nostru", subliniază Howard.

 

 

„Lucrul în pădure m-a făcut să întrevăd potențialul. Unii dintre arbori erau „prea buni” pentru a intra în industrie sau prelucrare obișnuită. Odată cu achiziționarea primului meu fierăstrău mobil LT40, am putut selecta copacii potriviți pentru scopul potrivit”, continuă Howard.

Reprezentanța finlandeză a Wood-Mizer este o afacere de familie, iar astfel clienții au parte de o primire călduroasă de fiecare dată când se prezintă la ușa biroului. "Abordarea noastră față de clienți a fost una orientată spre servicii. Suntem o afacere de familie, disponibilă la ore flexibile. De asemenea, asigurăm clienților că facem parte din echipa mare Wood-Mizer și primim ajutor sau sfaturi atunci când este nevoie", ne spune Howard. Menționează de-asemenea că „lemnul este un material durabil și are o tradiție îndelungată în această țară”.

 

 

Recent, pe lângă fierăstraie, Howard și biroul său de distribuție „Falkberg” au oferit echipamente pentru prelucrarea lemnului. "Până de curând, utilajele comercializate erau în principal fierăstraiele. Suntem încântați să ne implicăm de-asemenea în comercializarea echipamentelor pentru prelucrarea lemnului de la Wood-Mizer", declară Howard.

 

 

Mașinile de prelucrat lemnul, cum ar fi cele de profilat, rindeluit sau îndreptat la grosime, au parte de multă popularitate în rândul producătorilor de articole din lemn din Finlanda, în principal datorită versatilității, ușurinței de utilizare și accesibilității lor. Odată inventate de MOReTENs în Suedia și dezvoltate în continuare de Wood-Mizer, mașinile de prelucrat lemnul permit clienților să-și transforme ideile de proiecte de lemn în produse pentru construirea, întreținerea și restaurarea clădirilor din lemn, caselor de bușteni sau unui produs comercial specific finlandez - sauna.

 

 

Howard realizează că a reprezentat o decizie înțeleaptă și rezonabilă pentru MOReTENs să fuzioneze cu Wood-Mizer și să mute întreaga producția de mașini pentru prelucrarea lemnului în Polonia și SUA. "Mutarea fabricii în Polonia o aduce mai aproape de piața europeană. Reprezintă, de asemenea, o etapă naturală de dezvoltare și un alt pas de a se apropia cât mai mult de sloganul Wood-Mizer "De la pădure la forma finală", conchide Howard. „Noile instalații din fabrica Wood-Mizer folosesc tehnologii și metode de producție moderne”, observă Howard. „În viitor, va fi convenabil să achiziționați atât fierăstraiele, cât și mașinile de rindeluit din același loc”, a concluzionat acesta.