Promisiunea fabricantului de cherestea

De Wood-Mizer, Europe

 

Îmi amintesc că am lucrat cu lemnul pentru prima dată în clasa de prelucrare a lemnului din cadrul școlii în care învățam. Am putut lucra cu propriile mâini și am creat un proiect frumos finalizat. De aici a pornit dragostea mea permanentă pentru lemn.

Am văzut că industria forestieră se modifică foarte mult de-a lungul anilor. În trecut, prelucrarea buștenilor era o muncă dificilă rezervată doar celor mai mari organizații. Milioane de bușteni care nu se potriveau cu modelele lor de gatere erau lăsate în pădure ca deșeuri.

Toate acestea s-au schimbat în anii 1980, când a început o revoluție într-un mic garaj din America. Doi tineri antreprenori și-au pus ideile cap la cap pentru a inventa un nou tip de fierăstrău. Un fierăstrău pe care oricine, oriunde îl putea folosi pentru a transforma buștenii în cherestea. Un fierăstrău care putea fi dus la locul de exploatare a buștenilor, în loc de a aduce buștenii respectivi la fierăstrău. Un fierăstrău care găsea valoare în buștenii pe care altfel gaterele de mari dimensiuni nu o găsea.

Deși li s-a spus că nu se poate realiza acest proiect, primul fierăstrău Wood-Mizer a reprezentat o adevărată inovație pentru industria de prelucrare a lemnului. Folosind pânze panglică cu tăietură subțire, se putea recupera mai multe scânduri din fiecare buștean, mai puțină energie era utilizată pentru operare, iar arborii doborâți în pădure sau oraș puteau fi materializați de o singură persoană chiar la fața locului.

Pentru prima dată, cineva ca mine putea începe debitarea buștenilor punând bazele unei afaceri sau construind un proiect de vis din lemn. Nu a trecut mult până când Wood-Mizer a devenit un lider mondial, cu fierăstraie și echipamente de prelucrare a lemnului folosite în întreaga lume.

Astăzi, pasionații de domeniul lemnului, fermierii, prelucrătorii de articole personalizate și societățile comerciale, procesatori de lemn, producătorii de mobilă, fabricanții de paleți și nu numai, se bazează pe Wood-Mizer pentru a-și clădi o afacere sau pentru a urma o pasiune.

La fel ca zeci de mii de prelucrători de lemn dinaintea mea, trebuia doar să am un fierăstrău - și nu doar orice fierăstrău - trebuia să fie unul de la Wood-Mizer.

Ca parte a familiei de proprietari de fierăstraie Wood-Mizer, m-am implicat mai mult cu compania mea, dincolo de a fi proprietar și am devenit în cele din urmă CEO al acestei uimitoare familii globale care este Wood-Mizer.

Pe măsură ce vizitez clienții și instalațiile de producție din întreaga lume, identific mai ușor beneficiile fabricării de produse, fiind astfel mai aproape de clienții noștri.

Cu echipamente noi, facilități de producție în creștere și noi locații, suntem întotdeauna concentrați să ajutăm fiecare client să obțină succes.

Wood-Mizer a crescut de-a lungul anilor și oferă în prezent echipamente pentru aproape orice tip de prelucrare a lemnului, de la buștenii din pădure până la forma finală a produsului finit.

Wood-Mizer are o misiune mai largă decât vânzarea utilajelor. Fondatorii noștri au fost oameni cu credință și convingere, iar acele idealuri rămân o parte din ceea ce suntem - slujitori ai comunităților noastre și strașnici protectori ai resurselor noastre naturale.

Dacă dorești să îți construiești o afacere sau pur și simplu să îți urmărești pasiunea, la fel ca mine, Wood-Mizer se dedică succesului tău. Aceasta este promisiunea mea în fața ta, coleg sau viitor coleg de lucru.

- John Smith, Președinte și CEO Wood-Mizer

Privacy Policy