Cum obțineți cel mai bun sunet în cazul unui clopot mare de biserică?

De Wood-Mizer, Europe

Bronze bells

Clopotele tradiționale fabricate în Germania încă din anul 1725 sună acum mai bine, datorită jugurilor din stejar.

Compania Bachert, fondată în anul 1725 de către Kaspar Bachert în sud-vestul Germaniei, toarnă și restaurează întreaga gamă de clopote din bronz și clopotnițe din lemn pentru clienți din întreaga Europă. După 300 de ani de istorie, compania este încă administrată de descendenții fondatorului, și continuă activitatea în același mod ca și acesta.

 

Bronze bell installed in new belfry

Timp de peste 300 de ani, procesul de fabricare a clopotelor a rămas la fel, folosind forme din cărămizi și lut, umplând golul clopotului cu pământ.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu modul în care sunt turnate clopotele, poate fi un proces foarte fascinant, deoarece se folosește o formă construită din cărămizi și lut, iar golul clopotului este umplut cu pământ. Timp de 300 de ani, procesul a rămas în mare parte la fel. Faptul că este atins un ton perfect la sfârșitul procesului tradițional de turnare reprezintă cu adevărat o operă de artă, iar compania Bacherts excelează în această privință.

 

Bronze bell complete with wooden yoke

Tonul final al clopotului este influențat de jugul din lemn de care clopotul este suspendat, iar compania Bacherts consideră că cel mai bun material pentru acesta este stejarul.

Tonul final al clopotului este influențat de jugul (suportul) de care se suspendă clopotul. Compania Bachert intuiește că cel mai bun material pentru jugul de lemn este stejarul, din cauza sunetului plin și moale creat de combinația clopotului de bronz mare, suspendat de această bucată de lemn.

 

Belfry montage

Sunt necesare grinzi grele pentru montarea clopotului.

În mai 2012, compania Bachert a pus în funcțiune un fierăstrău-panglică Wood-Mizer LT15. Investiția de capital este scăzută pentru acest utilaj, comparativ cu alte metode de prelucrare a lemnului, iar costurile operaționale sunt minime. Fierăstrăul este echipat cu o mașină de rindeluit / profilat MP100, astfel încât compania Bacherts poate transforma un buștean într-o grindă rindeluită, finisată, fără alte mașini mari de procesare. Înainte de sosirea fierăstrăului și mașinii de rindeluit, fabricarea unui jug de clopot dura cel puțin o zi. Acum se produce același jug în mai puțin de o oră.

 

Mr Bachert operates LT15 sawmill

Pentru a produce jugurile pe cont propriu, compania Bacherts a achiziționat un fierăstrău-panglică Wood-Mizer LT15 în luna mai 2012.

The combination of the LT15 sawmill with the MP100 moulder planer

Fierăstrăul LT15 este echipat cu o mașină de rindeluit / profilat MP100.

Heavy beams are required for new bell platforms

Un nou jug din lemn înlocuiește vechea structură din fier. Înainte de instalarea noului fierăstrău, fabricarea unui jug de clopot dura cel puțin 1 zi; în prezent - mai puțin de 1 oră.

Privacy Policy