Un fermier din Marea Britanie utilizează Fierăstrăul LT20 pentru a-și crește profiturile

De Wood-Mizer, Europe

Sawmilling at Grange Farm in North Yorkeshire

 

Henry Brown a lucrat la Grange Farm împreună cu tatăl său și este acum proprietar unic în Rosedale Abbey de peste 20 de ani. La ferma de 300 de acri situată în inima North Yorkshire Moors, Henry și soția sa administrează 400 oi, 1200 de porci, cai, două cabane și activitatea de vânzare de cherestea.

„Am o descriere atât de variată a fișei postului”, râde Henry. "Fie că este vorba de administrarea căsuțelor, activități de agricultură, de prelucrare a lemnului, fiecare zi este diferită!" Dar acestea înseamnă și o multitudine de căi pentru a menține ferma profitabilă, ceea ce nu a fost întotdeauna cazul în trecut.

„În tinerețe, este o idee minunată să-ți petreci zilele la fermă, plimbându-te cu ATV-ul și tractorul, iar totul pare foarte distractiv”, își amintește Henry. "În minutul următor, ai o soție și copii! Și dintr-o dată, ți se pare [nouă cel puțin așa ni s-a părut] că o fermă rurală clasică poate cu greu genera venitul pe care o familie numeroasă îl necesită."


Henry and his wife manage 300 acre farm


There are 1200 pigs on the farm


Grange Farm in North Yorkeshire

La începutul anilor 2000, Henry și soția sa au început să caute modalități noi de a-și crește profiturile la fermă.

„Profitabilitatea în administrarea unei ferme reprezintă o problemă comună în aceste zone”, ne împărtășește Henry. "Am doi sau trei prieteni care și-au diversificat și ei activitățile - unul în fabricarea oțelului, iar celălalt în prelucrarea pietrei. Am vrut să mă asigur că atunci când fac pasul spre diversificare, o voi face în alt domeniu, dar a fost și dragoste pentru aceasta, nu doar pentru că a trebuit să o fac." Soția lui, Jane își dorise întotdeauna să conducă o pensiune și o casă de vacanță. Împreună, au remodelat un vechi hambar într-o cabană fermecătoare, pe care o închiriază oamenilor care doresc să se îndepărteze de agitația vieții de la oraș.


B&B cottage at the Grange Farm

Henry a trecut printr-o ucenicie forestieră la Castelul Howard din apropiere și a decis că ar putea face o încercare de a produce cherestea. În timpul uceniciei, a lucrat un an cu un fierăstrău Wood-Mizer LT40. Astfel, a contactat Wood-Mizer pentru un fierăstrău cu care ar putea începe activitatea cu un buget redus. Modelul achiziționat a fost fierăstrăul de bază, dar foarte eficient LT15.


The first sawmill at the farm was the Wood-Mizer LT15

 

„Oamenii rămân de-a dreptul impresionați când văd modul în care lucrează fierăstrăul, ce poate produce”, ne împărtășește Henry. "A fost nemaipomenit să putem începe activitatea cu un fierăstrău precum LT15 pentru a pătrunde pe piața, fără a fi nevoie să cheltuim sume mari de bani, neștiind care va fi rentabilitatea. Am început încet, doar prelucrând bușteni de stejar la nivel local pentru oameni. Dar de atunci a crescut mult."


The LT15 opened up the marketplace without big investment

Piața lemnului poate fi dificil de accesat, deoarece companiile de prelucrare consacrate au cel mai frecvent clienți fideli. Henry a ieșit în evidență prin disponibilitatea de a oferi servicii și livrări în weekend și a rămas deschis să încerce orice pentru a îndeplini obiectivele clientului.

„Primim multe solicitări de proiecte diferite”, ne povestește Henry. „Și nu avem niciodată atitudinea 'Oh, asta nu se poate face'. Nouă ne plac provocările!"


Henry at log stock

 

„Avem o bază de clienți variată, pe care o iubesc - toată lumea, de la constructori, arhitecți, grădinari și peisagiști, până la amatorii de prelucrare a lemnului.” Clienții ne vizitează, inspectează buștenii pe care Henry îi păstrează în stoc și caută cherestea uscată pentru a găsi piesa perfectă necesară a finaliza un proiect.

„A fost un domn care a venit și a comandat o cantitate mare de frasin - nimic neobișnuit în asta”, relatează Henry. "Doar că erau pentru nuiele de 10 mm și 75 mm ... Acesta construiește bărci Coracle (ambarcațiuni de formă rotundă sau ovală, rar pătrată, realizate din nuiele, piele sau pânză groasă, unse cu grăsime sau smoală, concepute pentru a traversa râuri sau fluvii învolburate cu încărcături importante, învârtindu-se, dar fără să se răstoarne, n.t.). Împăturește și împletește nuielele de frasin de jur împrejurul acestor bărci." Un procent important de 75% din lemnul procesat de Henry este stejar, pe lângă zada și mesteacănul argintiu.


Henry at timber stock

 

„Celor mai mulți clienți le place să știe de unde provin grinzile aparente din casă sau mobilierul din grădină”, spune Henry. "Ne place să ne procurăm cherestea la nivel local. De exemplu, am achiziționat o bucată frumoasă de paltin care era destinată tocării și arderii, dar în schimb am debitat-o. Avea cherestea cu fibre cu un aspect uimitor. Aici, nu lăsăm în urmă deşeuri."

După câțiva ani, Henry a decis să treacă la un fierăstrău LT20 mai mare.

„Am vrut să încep să promovez afacerea”, își amintește Henry. "Aveam o cireadă de vaci Aberdeen Angus, care se aflau în grajd aproximativ șase luni pe an și nu generau un profit prea mare. Am meditat și am decis că mai degrabă îmi voi dezvolta afacerea cu lemn. Vânzarea cirezii a permis achiziția noului fierăstrău LT20 care a generat cu siguranță un profit anual mai mare."


After several years Henry upgraded to LT20 mobile sawmill


Sawing with LT20 sawmill

„Posibilitatea de deplasare și de a debita oriunde cu un fierăstrău portabil a contribuit la dezvoltarea afacerii”, ne explică Henry. "Nu suntem la drumul principal, așa că posibilitatea de a folosi fierăstrăul mobil ne-a ajutat mult. De asemenea, am reproiectat site-ul web, ceea ce ne-a ajutat substanțial. În acest ultim an, am fost uimit de cât de ocupați am fost!"

Adăugarea unui cuptor de uscat cheresteaua pentru proiecte de interior a contribuit la extinderea gamei de produse oferite clienților.


The kiln dryer


Dried timber


"Pasiunea mea se îndreaptă către finisajele interioare și exterioare mici; acolo întrevăd direcția în care se va dezvolta afacerea pe parcursul anilor", afirmă Henry. „Acesta este un domeniu pe care aș vrea să îl îndrept - prezentând lemnul în aspectul său veritabil, natural. Lucrul grozav este că, cu acest tip de fierăstrău, putem face asta. Există atât de multe unghiuri în care puteți debita o bucată de cherestea pe acest fierăstrău. Este foarte practic."


Project - bench


Project - a bench with a canon


Project - garden furniture


Project - gate


Project - cookies


Project - table


Odată cu extinderea afacerii cu lemn, Henry se gândește să angajeze un administrator cu normă întreagă pentru a se ocupa de fermă în locul său, eliberându-l astfel și oferindu-i șansa de a se concentra pe partea de lemn, care reprezintă pasiunea sa.

Celor interesați de ceea ce a făcut, le adresează următorul sfat - „Dacă doriți să cumpărați un fierăstrău, trebuie să cunoașteți direcția în care o veți lua. Când am început aici, ne-am concentrat pe calea stejarului, nimic altceva." El menționează că, deși au primit multe solicitări, au refuzat lucrările ce implicau fabricarea de garduri și pardoseală, alegând să se concentreze și să își dezvolte nișa pentru proiecte personalizate pentru clienți speciali.


Henry with timber


Henry Brown is an owner of Grange Farm

Mai multe informații la: www.grangefarmtimber.com