Rulment cale de rulare

Special Price 189,57 RON 159,30 RON Regular Price 210,63 RON
In stock

Price does not include VAT.

Part #: 012797

Badge
Imprimă această pagină Adăugare pentru comparare
Descriere Rulment cale de rulare

Rulmentul căii de rulare (sau rulmentul urmăritor cale) este un rulment care ghidează unitatea capului de tăiere înainte/înapoi de-a lungul tijei de oțel. Grație acestei piese, mișcarea pe orizontală a capului este stabilă și uniformă, iar operatorul poate efectua o tăiere precisă.

De ce este nevoie înlocuirea rulmentului căii de rulare?

Rulmentul căii de rulare trebuie înlocuit cu regularitate, deoarece aceasta are un efect real asupra preciziei și stabilității deplasării pe orizontală a capului de tăiere. Avantajul înlocuirii la timp este evident – este mai bine să înlocuiți o piesă mai ieftină (precum rulmentul urmăritor) decât să suportați cheltuiala înlocuirii unui element structural mai mare (tijă ruptă).

Cum știu când este timpul să înlocuiesc rulmentii căii de rulare?

Țineți evidența timpului de lucru și înlocuiți sistematic (la fiecare 800 ore de lucru) sau urmăriți atent starea suprafeței tijei și suprafața rulmentului. În cazul în care observați pe suprafața de contact semne de deteriorare, este momentul înlocuirii. Rețineți – un rulment urmăritor cale nou are o suprafață perfect plană care atinge tija, dar unul uzat va prezenta o suprafață curbată.

Cum se înlocuiește rulmentul căii de rulare?

Această parte poate fi realizată de unul singur. Puteți înlocui rulmentul utilizând sculele pe care le găsiți în atelierul dvs. Prima dată îndepărtați capul de tăiere de pe fierăstrău, înlocuiți rulmentul căii de rulare uzat cu unul nou original, iar la final reasamblați capul înapoi pe tija de oțel.

Read More