"Am Achiziționat Un Utilaj Mult Mai Mare Decât Ne Gândeam Să Cumpărăm, Dar Suntem Foarte Încântați De Alegerea Noastră"

De Wood-Mizer, Europe

Richard Wigink își desfășoară activitatea în cadrul companiei sale în orașul Holten, Olanda de peste 30 ani. Inițial a lucrat în serviciul local de amenajare peisagistică și curățare a arborilor. Richard a găsit întotdeauna o valoare imensă în arborii pe care îi tăia sau tundea uneori, creând adeseori diferite obiecte din lemnul lor și cunoscând astfel o mare satisfacție în faptul că arborii respectivi vor continua astfel să fie valoroși și folositori pentru încă mulți ani. În prezent, continuă să urmărească același obiectiv.

“Este greu de crezut cât de mult s-a dezvoltat compania mea. Am început prin producerea articolelor mici din lemn de stejar, iar acum oferim peste 100 produse”, ne împărtășește Richard. “Ne străduim să folosit fiecare bucată de lemn. Ne-am impus să nu producem deșeuri din lemn, iar acesta este obiectivul pe care îl urmărim cu prioritate și de care, personal, mă preocup cel mai mult”, adaugă el.

Astăzi, compania lui Richard produce o gamă largă de produse din lemn: de la construcții din arbori, locuri de joacă, căsuțe din lemn, garduri și până la mobilier și accesorii pentru casă. Explicația succesului companiei este dată de capacitatea companiei de a se concentra pe nevoile clienților.

“Cheia succesului nostru o reprezintă faptul că ascultăm foarte atenți nevoile clienților noștri și întotdeauna ne concentrăm pe acestea. Ei vin aici cu o idee. Este rolul nostru să obținem cât mai multe detalii posibile de la ei, pentru a crea produsul pe care și l-au imaginat”, afirmă dl. Wigink.

Richard utilizează o metodă tradițională, dar relativ uitată de conservare a lemnului natural. ”Aplicăm o procedură care se numește înmuierea lemnului. Introducem buștenii în apă și îi lăsăm acolo timp de aproximativ un an. Scufundarea în apă îndepărtează zahărul din lemn, ceea ce îl face rezistent la insecte și mai puțin predispus la comprimare și dilatare”, ne explică el.

După ce buștenii sunt scoși din apă, urmează să fie procesați mai departe. Unii dintre aceștia sunt transportați la fierăstrău și tăiați în grinzi și scânduri de o anumită dimensiune. Fierăstrăul pe care l-au utilizat până acum a devenit slab în performanță, așa că Richard a solicitat companiei Wood-Mizer recomandări în alegerea celui mai potrivit echipament.

Wood-Mizer a analizat nevoile companiei și i-a prezentat o ofertă de utilaje care să îndeplinească aceste cerințe. Ca urmare, Richard și echipa sa au optat pentru modelul WB2000 de fierăstrău cu bandă lată și performanță ridicată, înzestrat cu punte de încărcare a buștenilor, bandă transportoare și un set de punți de sortare și transfer.

“Am achiziționat un utilaj mult mai mare decât ne gândeam să cumpărăm. Dar suntem foarte încântați de alegerea noastră. Fierăstrăul WB2000 poate tăia bușteni groși și lungi foarte rapid, este extrem de precis și ușor de utilizat. Dar ceea ce iubim cel mai mult la acest utilaj este faptul că putem realiza toate dimensiunile pe el – orice mărimi de scânduri, grinzi, iar toate acestea întotdeauna foarte precis dimensionate. Nu ne-a dezamăgit niciodată”, afirmă Richard.

Operatorii companiei lui Richard apreciază convenabilitatea și ușurința cu care este manevrată mașina. Proprietarul companiei își aduce chiar amuzat aminte de faptul că operatorii se certau care să lucreze pe noua mașină.

“Operatorul controlează de la distanță din cabina utilajului întregul proces de încărcare a bușteanului, debitare și descărcare a materialului finit. Operatorul stă așezat într-un scaun confortabil, privește întregul proces pe ecran datorită camerelor video și îl controlează cu ajutorul a două joystick-uri. Este o treabă excelentă, într-adevăr”, afirmă plin de admirație Richard.

Cu WB2000 instalat la locul de producție, productivitatea companiei deținute de Richard a crescut considerabil, iar performanța lucrului s-a maximizat. ”Debităm bușteni de până la 95 cm diametru și 10 m lungime. În prezent, tăiem aproximativ 10-15 metri cubi de bușteni în fiecare zi, dar cred că în curând, pe măsură ce ne obișnuim cu mașina – deoarece o folosim doar de câteva luni și încă învățăm – vom tăia mult mai mult”, afirmă Richard.

Dl. Wigink este foarte încântat de alegerea utilajului și de serviciile și suportul pe care le-a primit din partea companiei Wood-Mizer.“Au instalat mașina și ne-au învățat cum să o utilizăm corect. Chiar și acum, dacă avem o întrebare, putem pur și simplu apela la distribuitorul Wood-Mizer, iar acesta este întotdeauna dispus să ne ajute”, afirmă el.“Consider că fierăstraiele Wood-Mizer reprezintă cea mai bună soluție pentru companiile care lucrează în domeniul lemnului. Calitatea este excelentă, iar experiența bogată a acestei companii o recomandă. Mă încred pe deplin în Wood-Mizer”concluzionează Richard.

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!