Cum alegeți o pânză de fierăstrău

De Wood-Mizer, Europe

Cu sute de combinații în funcție pe profil și material, fiecare dinte al pânzelor de fierăstrău Wood-Mizer este ceaprăzuit cu precizie de echipamente controlate electronic și profilat complet vârf cu vârf folosind tehnologia de șlefuire super abrazivă pentru a asigura performanța pânzei la cel mai înalt nivel. Fabricate în Europa, toate pânzele Wood-Mizer sunt verificate pentru performanță și calitate prin cele peste 100 de teste și inspecții, de la selectarea materiilor prime până la șlefuirea finală. Compatibile cu multe mărci și modele de fierăstrău, puteți beneficia de pânzele de fierăstrău Wood-Mizer prin calitatea, precizia și performanța acestora de neegalat la nivel global.

Wood-Mizer produce la cerere pânze de fierăstrău cu lungime personalizată.


Profilurile dinților pânzelor Wood-Mizer

 

Wood-Mizer produce pânze cu mai multe profiluri de dinți pentru a obține cele mai bune rezultate la tăierea diferitelor esențe de lemn.

7/34, 7/39 și 7/47 Aceste tipuri de profil sunt recomandate pentru lemnul de esență tare și funcționează cel mai bine cu motoare de peste 18 kW / 25 CP.

9/29 Acest profil este conceput pentru a tăia lemnul înghețat, parțial înghețat sau lemn de esență tare cu densitate ridicată, cum ar fi cel de acacia, stejar, carpen și frasin.

10/30 Acesta este cel mai popular și versatil profil de dinți pentru pânzele Wood-Mizer. Pânzele tăie la fel de bine lemn de esență moale, lemn de esență medie și lemn de esență tare, de exemplu, mesteacăn, fag, arțar, tei, pin și plop.

Vortex
Wood-Mizer a dezvoltat un profil unic de dinți de pânză de fierăstrău denumit Vortex®. Vortex reprezintă o nouă generație de pânze specializate care pot tăia lemnul și elimina simultan rumegușul din tăietură, rezultând o suprafață de lemn curată, extrem de importantă pentru fabricile de paleți cu producție ridicată. Curățarea scândurilor de paleți de rumeguș este o operațiune separată care se realizează adesea manual. Folosind pânza Vortex, această operațiune de curățare poate fi redusă, ușurată sau chiar eliminată din proces, rezultând costuri operaționale mult mai scăzute.


Vortex blade profile


Materialul pânzelor de fierăstrău Wood-Mizer

În plus față de profil, materialul pânzei reprezintă un alt aspect de luat în calcul atunci când alegeți cea mai bună pânză pentru fierăstrăul dumneavoastră. Wood-Mizer oferă mai multe materiale pentru pânze în funcție de aliaj, duritate RC și multe alte caracteristici.

Obțineți un e-Book gratuit

Aflați cum să îmbunătățiți performanța pânzelor și să prelungiți durata de viață a acestora. Abonați-vă la newsletter-ul nostru și obțineți un e-Book care acoperă cele mai importante zece subiecte despre pânzele de fierăstrău panglică și link-uri către videoclipuri utile.

Subscribing indicates your consent to get email updates from Wood-Mizer and acceptance of Wood-Mizer's Privacy Policy terms.


BiMETAL

Pânza BiMETAL este fabricată din două tipuri de oțel: oțel aliat pentru materialul suport și oțel de mare viteză pentru vârful dinților. În procesul de fabricație, vârful dinților sub formă de fir este fuzionat cu suportul pânzei prin sudare cu laser, iar în etapele ulterioare este modelat până la profilul adecvat. Utilizate în general pentru tăierea primară pe fierăstraie portabile sau industriale, pânzele BiMETAL dețin o margine ascuțită de până la trei ori mai lungă decât pânzele de carbon și pot fi reascuțite de mai multe ori cu un disc CBN. Pânzele de fierăstrău BiMETAL oferă o durată de viață mai lungă decât majoritatea pânzelor de carbon și din aliaj înalt și sunt proiectate pentru medii de tăiere din producție.

  • Întreținute prin tehnologia de ascuțire CBN

 

MaxFLEX
MaxFLEX este o pânză multifuncțională de calitate superioară pentru tăierea și retăierea în medii în care este necesară o durată căt mai mare de utilizare. Cu oțel „de înaltă calitate” pentru o durată de viață maximă și calitate a tăierii, pânzele MaxFLEX sunt utilizate în principal pe fierăstraie portabile și industriale. Totuși, le puteți utiliza și în aplicații de re-tăiere.

  • Întreținute cu tehnologia de ascuțire CBN
  • Duritatea materialului similară DoubleHARD

 


DoubleHARD
Materialul original al pânzei DoubleHARD este fabricat din oțel de aliaj înalt și este conceput pentru fierăstraie portabile și industriale. Prin combinația de oțel de aliaj înalt mai dur și dinți căliți prin inducție, pânzele DoubleHARD oferă o rezistență și o durată de viață în stare ascuțită duble comparativ cu pânzele standard de carbon, putând fi totodată reascuțite de mai multe ori cu un disc abraziv CBN. Pânzele de fierăstrău DoubleHARD sunt pânze universale rezistente pentru tăierea lemnului de esență moale, a lemnului de esență tare, a lemnului noduros și a lemnului înghețat.

  • Mai dure decât "oțel carbonul"
  • Material dur, care nu lasă în urmă așchii
  • Pânză durabilă chiar și după mai multe reascuțiri

 


SilverTIP
Pânzele SilverTIP sunt fabricate din oțel carbon arc pentru a asigura flexibilitate și durabilitate ridicate. Pânzele pot fi utilizate atât pe fierăstraiele portabile, cât și pe cele industriale și sunt potrivite inclusiv pentru ferăstraiele orizontale. Oțel carbonul este cel mai obișnuit oțel utilizat în pânzele de fierăstrău cu bandă îngustă și poate fi ascuțit cu un disc abraziv CBN, dar în mod obișnuit nu la fel de des ca o pânză realizată din oțel mai dur, precum modelul DoubleHARD. Pânzele de fierăstrău SilverTIP sunt ideale pentru tăierea economică, primară și secundară, precum și pentru mediile de tăiere cu volume mari.

  • Mai moale decât “oțelul de aliaj înalt”


StartCUT
Wood-Mizer a introdus de-asemenea seria StartCUT ca fiind cele mai ieftine pânze pentru fierăstraie din ofertă. Pânzele StartCUT sunt fabricate din oțel carbon arc cu dinți căliți prin inducție, care sunt ceaprăzuiți și ascuțiți. Pentru operatorii de fierăstraie care acordă prioritate prețului, modelul StartCUT reprezintă alegerea potrivită ca pânză ieftină de la producătorul de renume mondial Wood-Mizer.

Wood-Mizer blade box

 

 

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!