Cum să alegeți cele mai bune scule de la Wood-Mizer

 

Wood-Mizer oferă o gamă largă de scule pentru tâmplari și operatori din industria de prelucrare a lemnului, inclusiv pânze circulare, capete de tăiere și cuțite pentru mașini de profilare și rindeluire, burghie și pânze de fierăstrău. Produsele Wood-Mizer sunt bine-cunoscute pentru structura robustă, funcționalitate ridicată și fiabilitate. În catalogul Wood-Mizer TOOLS, puteți găsi accesorii de clasă premium, concepute atât pentru mașinile Wood-Mizer, cât și pentru cele ale altor mărci.


Beneficiile sculelor Wood-Mizer

Wood-Mizer a început să ofere scule din anul 2016. Cu ajutorul sculelor Wood-Mizer, lucrătorii din industria lemnului care operează mașini de rindeluit/profilat, circulare multi-lamă sau alte echipamente vor avea șansa de a fabrica articole de cea mai înaltă calitate, în paralel cu un mod de lucru confortabil și sigur. Sculele de prelucrare a lemnului sunt produse din materiale de calitate superioară și prin tehnologii avansate de fabricație. Fiecare etapă de producție este supusă unui control strict al calității asigurat de dispozitive de măsurare de înaltă tehnologie în cadrul procesului de fabricație.

„Produsele din catalogul TOOLS sunt cunoscute pentru durabilitatea lor și durata de viață superioară în comparație cu produse similare ale unor mărci competitive”, afirmă Jarosław Urbański, Product Manager al Wood-Mizer TOOLS. „Pentru noi, cel mai important aspect îl reprezintă calitatea și siguranța la locul de muncă și, prin urmare, acordăm atenție calității materiilor prime destinate producerii acestor scule. De exemplu, pânzele circulare Wood-Mizer sunt din oțel de calitate superioară, cu inserții din carbură premium, iar aceste pânze sunt dovedite la nivel global pentru cea mai mare performanță de tăiere.”

„Clienții aleg sculele Wood-Mizer pentru că acestea garantează cea mai înaltă calitate a materialelor finisate. Rămân ascuțite mai mult timp și permit operatorului să economisească timpul petrecut în etapele de reascuțire și instalare pe mașină. În producție, o unealtă ascuțită înseamnă, de asemenea, mai puțină frecare în timpul prelucrării și mai puțină putere consumată de motorul electric”, subliniază Jarosław Urbański.

 

 

Pentru a produce scule, compania Wood-Mizer folosește oțel provenit din fabrici europene de încredere, de exemplu pentru producția de pânze pentru fierăstraie, Wood-Mizer utilizează oțelul suedez Uddenholm sau oțelul german Krupp confirmate prin multiple certificate de calitate. Aceste scule depășesc alte produse competitive importate din Asia prin durabilitatea și precizia superioare. „Clienții noștri acceptă prețul sculelor realizând cât de mult beneficiază de pe urma lor”, explică Jarosław Urbański.

Wood-Mizer folosește de-asemenea tehnologii avansate pentru producția de scule. Pânzele de fierăstrău circular sunt supuse unui proces special de tratament termic și chimic pentru a căli corpul pânzei. Pânza cu corp negru generează mai puțină frecare, împiedicând în același timp lipirea așchiilor și a rumegușului de pânză. În plus, călirea pânzelor îmbunătățește stabilitatea acestora pe durata lucrului și previne supraîncălzirea rezultând timp de funcționare mai lung și calitate superioară a produselor finite.

Sculele de prelucrare de la Wood-Mizer utilizează carbură cu o compoziție chimică atent selectată, rezultând calități adecvate de duritate, abraziune și rezistență. Pentru pânzele de fierăstrău circular, este, de asemenea, esențial să alegeți geometria dinților adecvată. Sculele Wood-Mizer oferă timp de lucru mai lung între reascuțiri, o cantitate mai semnificativă de lemn prelucrat și un număr mai mare de posibile reascuțiri pentru fiecare unealtă.

 

 

Mașini compatibile cu sculele Wood-Mizer

Wood-Mizer a introdus seria TOOLS în timp ce a lansat pe piață un nou circular de scânduri Wood-Mizer. EG300 este un circular multi-lamă cu pânze circulare disponibile în catalogul TOOLS.

Gama de scule s-a extins considerabil atunci când Wood-Mizer a lansat pe piață mașini de prelucrat lemnul cu capete de tăiat și cuțite disponibile de-asemenea în gama TOOLS. Mașina de rindeluit/profilat cu mai multe capete Wood-Mizer poate realiza un produs finit printr-o singură trecere prin mașină. Operatorul are la dispoziție o gamă largă de cuțite drepte HSS, HM și acoperite cu o durată de viață extinsă și o gamă largă de cuțite de profilat.

Mașinile Wood-Mizer echipate cu sculele de prelucrare TOOLS includ:

  • Circulare și fierăstraie multi-lamă EG100, EG250, EG300, EG350 și fierăstrăul multi-lamă cu arbore dublu MR200
  • Mașini de profilat MP100 și MP150
  • Mașini pentru prelucrarea lemnului MP365, MP360, MP260, MP220, MP200, MP180, MP160
  • Fierăstrău cu masă MS300 și mașină de profilat cu arbore vertical MF130
  • SlabMizer MB200 pentru îndreptarea scândurilor de suprafață mare

Sculele Wood-Mizer sunt, de asemenea, populare printre utilizatorii altor mărci de mașini, deoarece sunt fabricate conform standardelor UE și sunt conforme cu sistemul standardizat utilizat pe mașinile diferitelor mărci.

 

 

Aplicațiile sculelor

Echipamentul de tăiere TOOLS este proiectat pentru a prelucra lemnul masiv de esență tare și moale, lemn stratificat și materiale pe bază de lemn, placaj, PAL, plăci laminate, plăci MDF și HDF și alte materiale dure omogene. Catalogul TOOLS include de-asemenea pânzele de fierăstrău utilizate pe fierăstraiele Lucas și Peterson.

Al doilea grup ca mărime de echipamente de tăiere TOOLS îl reprezintă selecția de capete de tăiat și cuțite pentru prelucrarea lemnului, utilizate pe mașinile de rindeluit/profilat Wood-Mizer. Cuțitele sunt oferite sub formă de cuțite drepte, zimțate, cuțite de rindeluit HS și HW și cuțite de profilat. Gama largă de cuțite este capabilă să producă orice formă și dimensiune a produsului în prelucrarea lemnului.

Un alt grup de produse Wood-Mizer TOOLS este o gamă de burghie, burghie Dowell și burghie cilindrice. Sunt oferite ca burghie HM monolitice, burghie cu vârf sau burghie sudate.

Ultimul grup de accesorii TOOLS este o gamă de pânze de fierăstrău cu cadru concepute pentru debitarea verticală. Aceste pânze sunt fabricate din oțel Uddeholm sau Krupp de calitate superioară și se caracterizează prin durabilitate și rezistență superioare. Oferta include pânze de fierăstrău cadru diverse, pânze de fierăstrău acoperite cu crom și pânze de fierăstrău Stellite.

 

 

Cum să alegeți și să comandați scule Wood-Mizer

Pentru o selecție rapidă și ușoară a sculelor de tăiere, toate produsele din catalogul Wood-Mizer TOOLS sunt marcate clar conform standardelor internaționale. Pe instrument și pe ambalaj se află sigla Wood-Mizer, care dovedește că produsul este original. În afară de aceasta, simbolul unei litere indică aplicația sculei și parametrii tehnici ai acesteia – diametrul exterior și interior, numărul de dinți, lățimea de carbură, grosimea pânzei și numărul de dinți tip greblă. Pentru a ajuta clienții să recomande sculele dorite rapid și fără efort, acestea sunt marcate cu un număr unic de articol identic pe cutie, pe produs, în catalog și în rețeaua intranet a companiei.

Pentru a obține catalogul Wood-Mizer TOOLS, trebuie să contactați biroul local de vânzări Wood-Mizer. Pe lângă selecția TOOLS, clienții pot găsi în catalog o informație practică cuprinzătoare despre sculele de marcare, aplicațiile sculelor, tabele, desene tehnice și imagini ale produselor. Catalogul TOOLS vă ajută să comandați produsele în funcție de nevoile și cerințele individuale. Unele tabele și formule specializate pot ajuta la selectarea parametrilor de tăiere pentru diferite aplicații. Comandarea de cuțite de profilat și rindeluit este posibilă și în magazinul electronic https://woodmizer.eu/blades-and-knives, unde gama de SCULE (TOOLS) este dezvoltată și actualizată continuu.

Selecția TOOLS nu se limitează doar la specificațiile enumerate în catalog sau pe site-ul de internet. "Specialiștii noștri sunt pregătiți să consilieze clienții în efectuarea unei comenzi pentru o sculă specială. Fabricarea unei scule speciale respectă întotdeauna normele și standardele corespunzătoare pentru a asigura cea mai înalta calitate a sculei și a muncii în condiții de siguranță", subliniază Jarosław Urbański.

 


 

Lucrul cu sculele de tăiere

Chiar dacă cea mai bună idee pentru client este să folosească SCULELE pe o mașină Wood-Mizer compatibilă, vă recomandăm cu căldură să le folosiți și pe alte mașini disponibile pe piață. Montarea sculelor de tăiere pe o mașină Wood-Mizer este acum ușoară și necesită puțin timp.

Sculele de tăiere Wood-Mizer sunt potrivite pentru ascuțirea pe diverse mașini de ascuțit disponibile pe piață. Reascuțirea într-un atelier specializat reprezintă cea mai bună opțiune pentru clienții care nu dețin expertiză. „Un mare beneficiu pentru clienți este durata de viață prelungită a sculelor Wood-Mizer TOOLS, ceea ce înseamnă că nu trebuie să le ascuțiți prea des. Aceste scule rămân ascuțite mai mult timp și ajută la creșterea eficienței muncii”, afirmă Jarosław Urbański.

Wood-Mizer oferă o garanție de 2 ani pentru produsele TOOLS și suport tehnic standard pentru mașinile originale. "Înainte de a trimite comanda pentru un nou produs TOOLS, vă sugerăm să contactați Serviciul Clienți sau departamentele de vânzări. Experții noștri sunt dispuși să vă asiste în alegerea parametrilor de tăiere potriviți pentru operațiunea dorită, ceea ce va îmbunătăți eficiența și precizia muncii", subliniază Jarosław Urbański.

 

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!