Modul de înlocuire a unei pânze de fierăstrău

De Wood-Mizer, EuropeÎnlocuirea pânzei de fierăstrău panglică reprezintă una dintre nevoile esențiale de întreținere pentru fiecare operator de fierăstraie. Respectarea indicațiilor de mai jos permite o instalare rapidă, sigură și corectă a pânzei de fierăstrău:


1. Înainte de a începe să înlocuiți pânza, asigurați-vă că ați oprit mașina de la comutatorul general.

2. Glisați brațul de ghidare a pânzei complet îndepărtat față de mașină.

3. Deschideți capacul de protecție al volantei pânzei, pe care veți accesa pânza.
4. Eliberați tensiunea pânzei rotind șurubul de tensionare până când volanta se deplasează înapoi, permițându-vă să îndepărtați pânza.

5. Îndepărtați pânza veche de pe volantă și fixați pânză nouă.

6. În timpul instalării pânzei, asigurați-vă că dinții muchiei tăietoare sunt îndreptați în direcția căii de evacuare a rumegușului.

7. Pânza de fierăstrău de 32 mm lățime trebuie poziționată pe volantă în așa fel încât partea inferioară a spațiului gol dintre dinții pânzei să iasă cu 3 mm față de marginea din față a volantei. Pentru pânzele de 38 mm lățime, acest decalaj ar trebui să fie de 4-5 mm.
8. Închideți capacul de protecție al volantei.

9. Reglați tensiunea pânzei. Respectarea parametrilor corecți ai tensiunii pânzei îi prelungește durata de viață. Valorile recomandate ale tensiunii pânzei pot fi găsite în manualul de utilizare și depind de modelul de fierăstrău.
În timpul debitării, rețineți că timpul de lucru al pânzei nu trebuie să depășească, în general, 1,5 ore. După ce ați terminat de lucrat pe fierăstrău, asigurați-vă că eliberați tensiunea pânzei.

Respectarea indicațiilor de mai sus vă va ajuta să prelungiți durata de viață a pânzei de fierăstrău și, de asemenea, să creșteți precizia de debitare.


Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!