Maximizarea performanței pânzelor - introducere

De Wood-Mizer, Europe

Debitarea lemnului cu pânzele Wood-Mizer va produce un lemn drept, uniform; însă există câțiva factori care pot fi observați ca ducând la o performanță mai bună. Întreținerea regulată, cunoștințele generale despre utilizarea corespunzătoare și atenția la tăiere vor ajuta la evitarea ruperii pânzelor și a tăieturilor de calitate slabă.

Debitarea de bușteni murdari va toci rapid pânza și va conduce la tăieturi slabe. Curățați întotdeauna lemnul cu o perie de sârmă sau utilizați opțiunea de Decojitor pe fierăstrăul-panglică.

Intrați întotdeauna în tăietură încet și la viteză constantă, apoi accelerați după cum este necesar. Vitezele de avans la debitare trebuie să fie cât mai mari posibil, menținând în același timp tăieturi drepte. Înțelegeți modul în care densitatea copacului se corelează cu viteza de tăiere. Lemnul de esență moale este inconsistent și necesită o monitorizare atentă a vitezei. Densitatea lemnului de esență tare este de obicei mai consistentă și permite viteze mai constante.

Fiți atenți la acumularea de gudron pe pânză la debitare. Folosiți lubrifiant din abundență și adăugarea unei cantități mici de săpun lichid în apă va ajuta la menținerea pânzei curate. După debitare, detensionați întotdeauna pânza.

Alinierea corectă și starea mai multor componente ale fierăstrăului-panglică trebuie verificate periodic, conform procedurii detaliate în manualul fierăstrăului-panglică.

  1. Rolele de ghidare a pânzei trebuie să se deplaseze liber și să nu prezinte zone plate. Spațiul liber dintre spatele pânzei și spatele rolei nu trebuie să depășească 4 mm și nici nu trebuie să se frece una de cealaltă, ceea ce ar conduce la fisuri pe spatele pânzei. În timp, rolele se pot uza și devin conice, ceea ce va conduce la tăieturi unduite și trebuie înlocuite.
  2. Curelele roților de pânză trebuie să nu prezinte defecte și să aibă o grosime uniformă. Pentru asigurarea că ambele curele se uzează uniform, se recomandă trecerea regulată a curelelor de pe partea de antrenare pe partea de susținere și invers, de pe partea de susținere pe partea de antrenare (o dată pe săptămână sau mai des când se lucrează în mai multe schimburi).
  3. Alinierea fierăstrăului-panglică trebuie confirmată periodic.
  4. Trebuie efectuate de asemenea verificări ocazionale ale alinierii roții de antrenare a pânzei.
  5. Tensionarea necorespunzătoare a pânzei sau un sistem de tensionare defect va conduce la tăieturi care nu prezintă încredere. Asigurați-vă că tensionarea pânzei este conformă cu recomandarea din manual.

 

Best practice for better blade performance

 

Obțineți un e-Book gratuit

Aflați cum să îmbunătățiți performanța pânzelor și să prelungiți durata de viață a acestora. Abonați-vă la newsletter-ul nostru și obțineți un e-Book care acoperă cele mai importante zece subiecte despre pânzele de fierăstrău panglică și link-uri către videoclipuri utile.

Subscribing indicates your consent to get email updates from Wood-Mizer and acceptance of Wood-Mizer's Privacy Policy terms.

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!