Wood-Mizer prezintă pânzele MaxFLEX Premium

MaxFLEX reprezintă una dintre mărcile Wood-Mizer de pânze de fierăstrău panglică. Când Wood-Mizer a proiectat această pânză, scopul a fost acela de a realiza o pânză durabilă, universală, cu o flexibilitate sporită și o durată de viață extinsă. Specialiștii Wood-Mizer au selectat cu grijă aliaje specializate de la producătorii europeni de oțel pentru a oferi o durată de viață mai lungă pânzei și au călit fiecare vârf de dinte printr-un proces de inducție, rezultând o pânză rezistentă cu performanță maximă de debitare. Fiecare dinte este ceaprăzuit cu precizie de un echipament controlat de computer, iar ascuțirea dinților pânzei este efectuată folosind tehnologia CBN super abrazivă.

În timpul testelor pe bandă din laboratorul fabricii, aceste pânze de fierăstrău au demonstrat o rezistență semnificativ mai bună la solicitarea de încovoiere față de alte modele. Când a venit timpul pentru teste suplimentare pe teren, pânzele de fierăstrău MaxFLEX au fost puse la dispoziție pentru fierăstraiele Wood-Mizer din întreaga lume.

Compania cehă, Drevodiskont, prelucrează lemnul de pin și molid cu un fierăstrău hidraulic LT20, urmat de un circular de tivit EG300. Această companie folosea pânze de fierăstrău DoubleHARD, dar când au fost lansate pânzele MaxFLEX în 2014, au fost de acord să le încerce. Directorul de producție de la Drevodiskont, domnul Radek Tausch, a dispus testarea noilor pânze iar, după măsurătorile necesare, a constatat că folosind pânzele MaxFLEX se poate tăia mai rapid. „Viteza de debitare a crescut, în timp ce calitatea scândurii rămâne ridicată, nu există scânduri „vălurite”. Astfel, în fiecare zi debităm cu 1 metru cub mai mult lemn”, afirmă Radek.

Compania bulgară, Steel MS, operează două fierăstraie hidraulice Wood-Mizer LT20 pentru fabricarea de elemente structurale pentru constructori din specii de rășinoase locale și cherestea pentru producătorii de mobilă din specii de foioase. În 2015, au primit pânze de fierăstrău MaxFLEX pentru testare. „Cu această pânză, viteza de tăiere este mai mare”, a confirmat Stanislav Dimitrov Penev, coproprietarul companiei. „Am debitat aproximativ 8 metri cubi în 10 ore pe fiecare fierăstrău LT20”.

În acest fel, pânzele de fierăstrău MaxFLEX creează un avantaj competitiv pentru operatorii de fierăstraie prin creșterea productivității prin viteze mari de tăiere. Acest lucru a fost pe deplin apreciat de companiile pentru care productivitatea ridicată și calitatea înaltă reprezintă criterii esențiale la fel de importante, în principal atunci când produc cherestea pentru export. Există multe dintre aceste fierăstraie în România, iar opțiunile clienților se îndreaptă clar în favoarea pânzelor MaxFLEX. În anii următori lansării modelului MaxFLEX, aceasta a devenit cea mai populară pânză de fierăstrău Wood-Mizer din România.

 

 

"Pânza MaxFLEX, după cum sugerează și denumirea sa, este stabilă în timpul debitării și, în același timp, flexibilă”, afirmă Robert Fret, specialist în Serviciul Clienți de la Wood-Mizer Polonia. „MaxFLEX este o pânză premium și primim feedback extrem de pozitiv de la utilizatori în ceea ce privește acest model. Când tehnicienii de service vizitează un client, îl aud adesea pe client spunând cu mândrie că debitează lemn cu pânze MaxFLEX."

Toate pânzele MaxFLEX au un unghi în cârlig de 10° (profil de dinți de 10/30) și distanța dintre dinți de 22.225 mm. Aceste pânze sunt disponibile cu grosimi de 1,07 mm sau 1,14 mm și lățimi de 32 mm, 35 mm sau 38 mm. Pânzele MaxFLEX sunt sudate la lungimi personalizabile și livrate pregătite de utilizare.

Wood-Mizer oferă în prezent următoarele tipuri de pânze:

  • SilverTIP, Carbon: Pânză ideală pentru prelucrări primare și secundare.
  • DoubleHARD, Aliaj înalt: Pânză universală, durabilă, pentru majoritatea aplicațiilor de debitare lemnoasă.
  • MaxFLEX, Premium: Pânză durabilă, universală, realizată din aliaj special pentru o durată de viață prelungită a pânzei.
  • BiMETAL, Industrială: Pânză rezistentă pentru debitarea în regim de producție. Asigură o durată de viață mai lungă a pânzei de fierăstrău, în special la debitarea speciilor de lemn abrazive, exotice.

Contactați reprezentantul Wood-Mizer pentru mai multe informații despre pânzele de fierăstrău panglică și prețurile acestora.

 

***

 

Obțineți un e-Book gratuit

Aflați cum să îmbunătățiți performanța pânzelor și să prelungiți durata de viață a acestora. Abonați-vă la newsletter-ul nostru și obțineți un e-Book care acoperă cele mai importante zece subiecte despre pânzele de fierăstrău panglică și link-uri către videoclipuri utile.

Subscribing indicates your consent to get email updates from Wood-Mizer and acceptance of Wood-Mizer's Privacy Policy terms.

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!