Un antreprenor polonez reușește în afacerea de prelucrare a lemnului folosind un fierăstrău Wood-Mizer

Un antreprenor polonez reușește în afacerea de prelucrare a lemnului folosind un fierăstrău Wood-Mizer

 

Antreprenorul polonez Zygmunt Koss vorbește despre cum și-a găsit pasiunea pentru prelucrarea lemnului și cum a atins succesul în afaceri datorită tehnologiei adecvate.

 

 

"Am intrat în domeniul prelucrării lemnului, s-ar putea spune, din întâmplare; nu am planificat acest lucru", spune Zygmunt Koss, un antreprenor din Pomerania. „În casa veche în care locuiam era o cameră neizolată care îngheța iarna. Pentru a o izola, soția mea și cu mine am decis să placăm pereții cu lemn, ceea ce era la modă la acea vreme. Din acel moment au început aventurile mele cu prelucrarea lemnului.”

 

 

În 1991, Zygmunt și-a înființat propria companie specializată în design interior. „Lambriuri, dulapuri, mese - asta am lucrat mai ales în primii ani ai afacerii noastre.” 

„Am fost invitat să particip la proiectul EU London Array, care a fost implementat pe șantierele navale Gdańsk și Gdynia. Acest proiect a vizat construirea de centrale eoliene în Marea Nordului. Am transmis documentele necesare pentru a participa la licitație ”, explică Zygmunt.

„Nu am fost singurul; mai mulți antreprenori au dorit să participe la proiect, dar, spre surprinderea mea, eu am câștigat licitația! A fost un șoc incredibil pentru mine!”

Atelierul de tâmplărie trebuia să fie dotat cu utilaje noi care să permită implementarea proiectului. Sarcina a fost de a produce grinzi de lemn pentru cofrajul centralelor eoliene. Trebuia să fie o structură durabilă și fabricată cu precizie, așa că Zygmunt trebuia să implice utilaje de cea mai înaltă calitate.

Analizând ofertele de fierăstraie de pe piață, Zygmunt a decis rapid să achiziționeze un fierăstrău Wood-Mizer. S-a prezentat la sediul centrului de producție polonez Wood-Mizer pentru a obține mai multe informații. Folosind un împrumut de la bancă, a cumpărat modelul LT20B de fierăstrău cu pat modular.

 

 

Acest fierăstrău special din gama Wood-Mizer combină un bine-cunoscut cap de fierăstrău în consolă LT20 cu un pat segmentat jos. Acest pat nu are sistem hidraulic, cu toate acestea, datorită poziției sale aproape de sol, buștenii pot fi rulați cu ușurință pe pat utilizând două rampe de încărcare. Avantajul unui pat segmentat este lungimea sa practic nelimitată, deoarece poate fi extins prin atașarea de module suplimentare. În acest fel, LT20B se poate pregăti în mod adecvat pentru orice proiect și chiar poate debita bușteni și grinzi foarte lungi. Atunci când comandă un fierăstrău LT20B, operatorul poate alege dintre mai multe opțiuni de motor, electric sau pe benzină, și poate decide dacă are nevoie de o telecomandă. Această opțiune este adesea selectată de cei care lucrează constant pe utilaj și debitează lemn de același tip.

„LT20B este o mașină compactă. Consider că are multe avantaje datorită dimensiunii și greutății sale mici. Acest fierăstrău ar putea fi folosit chiar și într-un șantier naval, pe navele în curs de reparație”, își amintește Zygmunt. 

 

 

Proiectul a fost implementat cu succes, iar după finalizare, Zygmunt a decis să păstreze fierăstrăul Wood-Mizer pentru a-și continua dezvoltarea afacerii.

„Prosperitatea companiei noastre a început odată cu fierăstrăul Wood-Mizer. Este mașina care ne permite să onorăm comenzi dintre cele mai variate legate de prelucrarea lemnului ”, continuă Zygmunt.

 

 

Interviul cu Zygmunt a fost filmat în casa sa, iar aproximativ 80% din materialul pentru construcția acesteia a fost debitat pe fierăstrăul Wood-Mizer. Fiecare element de perete, tavan sau podea a fost prelucrat manual cu mare precizie.

 

Zygmunt a văzut o reclamă în ziarul polonez GAZETA PRZEMYSŁU DRZEWNEGO că firma Wood-Mizer anunța o competiție între proiectele implementate cu fierăstraiele-panglică Wood-Mizer. Zygmunt a decis să participe la concurs prezentându-și casa.

„Datorită acestui fapt, m-am putut lăuda cu realizarea mea, pe care, pornind de la un design pe hârtie, am adus-o la viață, conform propriilor mele idei”, zâmbește Zygmunt.

 

 

„La categoria Clădiri, primul loc a fost ocupat de o căsuță în copac proiectată de un designer francez, iar al doilea loc mi-a revenit mie, un antreprenor polonez de pe coastă”, spune Zygmunt. „Imaginați-vă mândria și satisfacția mea. La urma urmei, acest lucru este foarte plăcut pentru că acum știu: ceea ce fac este plăcut de alții, nu doar de mine.”

***

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!