O fabrică poloneză de mobilă premium câștigă supremația pe piață cu ajutorul fierăstrăului Wood-Mizer WB2000

De Wood-Mizer, Europe

Kacper & Mateusz Ziemiński - co-owners of FAGUS company

 

FAGUS, fabrica de produse din lemn din Sępólno Krajeńskie, Polonia, este o afacere de familie bazată pe tradiție și mulți ani de experiență. Este specializată în producția de mobilier din lemn masiv, în principal din stejar și fag. Mobilierul lor de calitate superioară este conceput pentru dormitoare, camere de zi și sufragerie.

Fiecare piesă de mobilier este remarcabilă prin aspectul și stilul său. "Produsul nostru final este unicat. Este imposibil să creăm un nou cufăr sau dulap și să-l facem să arate exact ca cel de dinainte", spune Kacper Ziemiński, coproprietarul companiei. ”Încercăm să transformăm orice bucată de lemn într-o piesă cu design de ultimă generație. În prezent, mobilierul ce se găsește în comerț este fabricat în general din plăci aglomerate, dar la fabrica noastră totul arată complet diferit. Trebuie să vedeți cu proprii ochi și să simțiți cu mâinile dumneavoastră pentru a înțelege că lemnul este irepetabil, iar aceasta reprezintă cea mai mare frumusețe a sa."

 

 

Mateusz și Kacper Ziemiński, frați și coproprietarii companiei, au continuat pasiunea părinților și bunicilor lor de a lucra cu lemnul. Bunicii lor au început aventura familiei în prelucrarea lemnului în urmă cu mulți ani, când și-au cumpărat primul fierăstrău. Apoi, tatăl lor a fondat compania, la care frații lucrează din 2013. „Cu mult timp în urmă, când eram copii, alergam în jurul atelierului și băteam cuie în scânduri”, își amintește Kacper.

 

 

Toți membrii familiei sunt responsabili de conducerea companiei - se susțin reciproc analizând diversele probleme care apar și încearcă din răsputeri să identifice cele mai bune soluții pentru producție. Frații au început să lucreze cu sarcini simple - jucându-se în jurul magazinului, curățând rumegușul și, apoi, asamblând mobilierul. Astăzi are sens să afirmăm că pasiunea de la cea mai fragedă vârstă a crescut cu multă experiență și implicare. Ei știu să se adapteze la nevoile individuale și sofisticate ale clienților, creând produse extraordinare care sunt întotdeauna unicat.

 

 

Nu doar experiența și abilitățile dobândite în cadrul afacerii de familie i-au ajutat să exceleze în această industrie, ci și pasiunile și, cel mai important, educația lor. „Am fost implicat în sportul profesionist mulți ani, practicând navigația olimpică”, spune Kacper. „Îmi împlineam visele prin participarea la Jocurile Olimpice și câștigarea de medalii la diferite competiții internaționale. Sportul m-a ajutat să-mi modelez caracterul și să devin mai conștient, mai determinat și mereu concentrat pe obiective. De asemenea, sportul m-a învățat cum să fac față oamenilor, după cum m-am implicat mereu în echipele internaționale.” Aceste pregătiri într-un mediu diversificat i-au permis să învețe limbi străine și au contribuit la pătrunderea pe piețele internaționale.

 

 

Celălalt frate, Mateusz, este absolvent al Universității de Științe ale Vieții din Poznań, cu diplomă în tehnologia prelucrării lemnului. Toate responsabilitățile profesionale sunt atribuite fraților în funcție de abilitățile lor. În timp ce Kacper are grijă de o bună comunicare cu clienții străini, Mateusz supraveghează producția. Înțelege produsul și se pricepe la realizarea de noi modele. „Ne folosim de fiecare moment liber chiar și în timp ce trecem pe hol pentru a verifica ce alte aspecte ar putea fi îmbunătățite” – ne împărtășește Kacper.

Compania fraților Ziemiński s-a dezvoltat cu succes, concentrându-se pe investiții noi. Recent, au construit o nouă unitate de producție și au instalat un fierăstrău industrial de mare capacitate de la Wood-Mizer. "Fierăstrăul WB2000 cu bandă lată se încadrează perfect în unitatea de producție bine dezvoltată, care include un cuptor cu 10 camere de uscare a lemnului controlate de computer, un fierăstrău multilamă, câteva fierăstraie pentru scânduri de lemn, 2 mașini de profilat pe patru laturi, 4 mașini CNC, o mașină de găurit CNC, un șlefuitor cu bandă lată, câteva mașini de presat pentru lipirea lemnului și o linie de aplicare a uleiului ", - explică Mateusz.

 

 

„Am decis să achiziționăm modelul WB2000, care este indispensabil în etapa inițială de producție, în timpul tăierii de bușteni mari. Această investiție a fost gândită în principal pentru a crește productivitatea în compania noastră. Colaborăm cu Wood-Mizer încă de când ne-am început activitățile de afaceri. Primul fierăstrău a fost achiziționat de bunicul nostru, iar cel mai nou utilaj al nostru este deja al patrulea din gama Wood-Mizer. Investiția în fierăstrăul WB2000 pare a fi o mișcare inteligentă, deoarece am crescut într-adevăr productivitatea. Ceea ce vreau să spun este că înregistrăm o creștere de la 10 la 15%, în comparație cu mașinile noastre vechi", spune Mateusz. „Construcția noii facilități a fost strict legată de achiziționarea fierăstrăului WB2000, iar soluțiile dezvoltate de inginerii Wood-Mizer au dus la îmbunătățirea procesul general și, mai semnificativ, la scăderea nevoilor pentru etapele ulterioare de producție".

 

 

„În plus, am decis să investim în două mese de sortare pentru separarea mai ușoară a lemnului prelucrat pe trei laturi. Aceste mese sunt extrem de utile în sortarea materialului, fără a mai menționa transportoarele laterale cu role gravitaționale pentru colectarea lemnului tăiat proiectate de inginerii Wood-Mizer, ce permit fierăstrăului să funcționeze practic timp de 8 ore cu o singură oprire pentru schimbarea pânzei", - explică Mateusz. „Proiectarea tehnică a acestei mașini ne satisface în totalitate așteptările, datorită faptului că buștenii mari și grei pot fi acum prelucrat, fierăstrăul având capacitatea de a le face față fără eforturi mari – lucru pe care l-am căutat dintotdeauna,” - spune Kacper.

 

 

Când a fost întrebat de ce au ales fierăstraiele Wood-Mizer, Mateusz a răspuns: „Wood-Mizer nu ne-a dezamăgit niciodată, de aceea am luat decizia de a cumpăra încă un fierăstrău. Apreciem foarte mult colaborarea cu Wood-Mizer. Permiteți-mi să o spun din nou - folosim utilajele lor de ani de zile și ne putem baza întotdeauna pe serviciul profesionist dedicat clienților. În opinia mea, Wood-Mizer este un partener de afaceri în care poți avea încredere deplină.”

Privacy Policy