Dezvoltarea afacerii de familie din Coasta de Azur, Franța cu ajutorul fierăstraielor Wood-Mizer

Restoring Family Sawmilling Business with Wood-Mizer LT20 in Cote d’Azur, France

 

Compania Spinelli Palanca Services deține peste un secol de experiență în debitarea buștenilor, tunderea, curățarea și tăierea arborilor. Compania de familie a fost fondată în 1912 și a fost dezvoltată de-a lungul generațiilor. În 2014, afacerea a fost preluată de doi lucrători pasionați în lemn - Sebastien Spinelli și partenerul său Cyril Palanca pentru a continua moștenirea familiei, păstrând în același timp cea mai bună calitate a serviciilor. 

„Lucrul cu lemnul își găsește rădăcinile adânci în familie”, ne explică Sebastien Spinelli, co-proprietarul companiei. „Am învățat totul despre lemn de la bunicul și tatăl meu, care lucrau ca tăietori de lemne și pregăteau cherestea. Tatăl meu, Didier Spinelli, a dezvoltat compania de prelucrare a lemnului în Castagniers, iar eu m-am alăturat lui în anul 2014. Cu mașinile și sculele Wood-Mizer, am creat o afacere cu cherestea pe Coasta de Azur.”

În prezent, Spinelli Palanca Services se află în L’Able, lângă Malaussène, la doar 45 de minute de mers cu mașina de coasta mediteraneană. Pe lângă fabricarea de cherestea de calitate pentru diverse construcții și structuri, compania oferă servicii de debitare, curățare și tundere pentru toate tipurile de arbori, întreține de spații verzi în locuințe private și zone publice și producție de lemn de foc de calitate. „Suntem o echipă de oameni pasionați care își aplică abilitățile și cunoștințele de specialitate în diverse servicii orientate spre lemn, respectând în același timp mediul înconjurător. Suntem certificați PEFC și am aderat la programul global de promovare a managementului responsabil și durabil al pădurilor”, asigură Sebastien.

 

 

Angajații Spinelli Palanca Services sunt cunoscuți a fi bine pregătiți în execuția unei varietăți largi de lucrări în grădini, parcuri și păduri și sunt obișnuiți să lucreze în condiții dificile, precum cele specifice exploatărilor forestiere din munți.

Activitatea de debitare a lemnului de la Spinelli Palanca se bazează în totalitate pe scule si utilaje Wood-Mizer. „Cooperarea a început acum aproximativ doi ani, când am găsit informații online despre Wood-Mizer. Am achiziționat fierăstrăul staționar LT20 cu un pat de 7,2 m lungime și circularul de tivit scânduri EG300. Operatorul folosește mașina de ascuțit pânze BMS250 și dispozitivul de ceaprăzuit dinții BMT150 pentru întreținerea pânzelor originale Wood-Mizer. Fierăstrăul LT20 reprezintă cea mai importantă mașină din atelierul nostru de prelucrare a lemnului, deoarece ne ajută să adăugăm valoare lemnului local și să aprovizionăm clienții cu produse de cea mai bună calitate”, afirmă Sebastien.

„Fierăstrăul LT20 cu pat extins produce grinzi și scânduri lungi solicitate de piața construcțiilor de case și acoperișuri. Aducem lemn de rășinoase precum pin, molid și brad din pădurile locale în vale pentru a fabrica diverse articole de dulgherie pentru locuințe, placări și acoperișuri. Avem succes inclusiv cu serviciile de amenajări de grădini și peisagistică”, subliniază Sebastien. „Există o tendință tot mai mare în rândul clienților de a cumpăra produse din lemn local. Oamenii încep să realizeze valoarea moștenirii locale. Produsele noastre se bazează pe tradițiile și cerințele regionale. Urmăm tiparele tradiționale de dulgherie din zona Coastei de Azur și amenajările peisagistice caracteristice coastei mediteraneene.”

 

 

A doua mașină importantă operată la Spinelli Palanca Services este circularul de tivit scânduri Wood-Mizer EG300. Acesta completează în mod ideal fierăstrăul LT20, crescând eficiența producției de cherestea. „Este o mașină utilă, deoarece tivește marginile aspre ale scândurii rapid și fără efort. Chiar și cu un operator mai puțin instruit, putem accelera semnificativ procesul de pregătire a scândurilor de calitate. Astăzi operăm circularul EG300 cu doar două pânze circulare, dar, în viitor, dorim să instalăm cinci pânze și să producem grinzi perfect pătrate”, ne împărtășește Sebastien.   

În curând, Spinelli Palanca Services își va extinde activitatea cu ajutorul fierăstrăului industrial WB2000 și echipamentelor accesorii de încărcare a buștenilor și de manipulare a materialelor prelucrate. „Vrem să construim o linie de prelucrare lemnoasă industrială în cooperare cu orașul și asociațiile locale care ne sprijină financiar. Cu ajutorul fierăstrăului WB2000, vom crește productivitatea, adăugând mai multă valoare lemnului local și furnizând clienților produse de calitate”, ne explică Sebastien Spinelli.

„Recomand echipamentele Wood-Mizer tuturor companiilor și operatorilor din sector care caută soluții eficiente, fiabile și economice pentru prelucrarea lemnului. Am comparat fierăstraiele Wood-Mizer cu cele ale altor mărci concurente și ne-am asigurat că Wood-Mizer oferă cel mai bun raport preț-calitate. Acum, inginerii Wood-Mizer dezvoltă configurația liniei industriale WB2000 care se va potrivi cel mai bine cerințelor noastre operative”, afirmă Sebastien.

 

 

Sebastien Spinelli și compania sa au susținut Zilele Porților Deschise ale Wood-Mizer Franța, întâmpinând zeci de clienți la unitatea lor pentru a urmări fierăstraiele Wood-Mizer în funcțiune. În martie 2023, Wood-Mizer a prezentat aici fierăstrăul mobil clasic LT40, fierăstrăul LT20 WIDE Mobile, fierăstraiele mobile LT15CLASSIC WIDE, împreună cu fierăstrăul staționar cu pat lung LT20, circularul de tivit scânduri EG300 și mașinile de întreținere de pânze utilizate la Spinelli Palanca Services. 

Mai multe informații:  https://www.spinelli-palanca.fr/ 

 

***

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!