Proiecte inspiraționale

Fierăstrăul Wood-Mizer LT15 pe vârful unui munte din Slovenia

Fierăstraiele Wood-Mizer pot fi găsite în unele dintre cele mai neobișnuite și spectaculoase locuri din lume, cum ar fi vârful unui munte din Slovenia la 1220 m deasupra nivelului mării, unde se află biserica catolică Sf. Ana. Biserica a fost construită cu mai bine de 700 de ani în urmă și este un loc sfânt pentru mulți pelerini, deoarece păstrează în altar o imagine sculptată a unei Madone cu chip de culoare închisă.

Cum să construiți o sanie magică pentru Moș Crăciun

Spoiler: a fost nevoie de o explozie de creativitate, un fierăstrău mobil Wood-Mizer, lemn de plop și puțină magie. Având șansa de a fi un lucrător în lemn și de a deține un fierăstrău portabil Wood-Mizer, Gregg Turk a reușit să construiască o nouă sanie din lemn incredibilă pentru Moș Crăciun.

Restaurarea vagoanelor de epocă pentru un tren turistic în Spania

Compania feroviară spaniolă RENFE Viajeros a contractat un operator de fierăstrău Wood-Mizer mobil pentru a restaura patru vagoane de epocă ale trenului turistic ”Strawberry Train”. Vagoanele trenului erau fabricate din lemn în urmă cu aproape o sută de ani.

Proiect fascinant realizat cu ajutorul unui fierăstrău: Capela Mulberry construită la o fermă din Georgia, SUA

În ultimii 20 de ani, George Coker a visat și a plănuit completarea perfectă pentru ferma sa din Carnesville, Georgia. Construirea unei capele pe terenul fermei ar oferi locul ideal pentru a extinde oportunitățile oferite de proprietate. Capela ar constitui locul potrivit pentru a organiza nunți, evenimente și diverse activități, permițând mai multor oameni să se bucure de frumusețea fermei.

O experiență canadiană: construirea unei sere

De foarte mulți ani, Stan Kujala visa să construiască o seră pe proprietatea sa de pe malul lacului din Port Alberni, Columbia Britanică. „Eu și soția mea suntem grădinari pasionați de legume de ani de zile”, ne împărtășește Stan. „Întotdeauna ne-am dorit să construim o seră pentru a prelungi sezonul de legumicultură.”

Fabricarea de mașinuțe de jucărie din lemn pentru 'Operation Christmas Child' din SUA

În urmă cu mai bine de 50 de ani, familia Postema din Western Michigan, SUA, a cumpărat 10 acri de pădure. „Unii dintre acești plopi hibrizi i-am plantat acum 30-35 de ani”, ne împărtășește Ken. „Este foarte interesant motivul pentru care i-am plantat”. Anul trecut, Ken a construit 10.000 de mașinuțe de jucărie din lemn, toate din plopi hibrizi și pini albi de pe proprietatea sa. Vă întrebați – de ce a făcut atât de multe? Pentru cutiile de pantofi Operation Christmas Child, desigur!

Fierăstraiele Wood-Mizer sunt utilizate la restaurarea mănăstirilor din nordul Bulgariei

Vechea mănăstire Varovitec din orașul bulgar Etropole este restaurată pentru conservarea aspectului său din trecut. Mănăstirea Etropole a Sfintei Treimi este cunoscută dincolo de granițele Bulgariei. De-a lungul secolelor, aceasta a reprezentat destinația multor pelerini religioși creștini din toată lumea. Clădită în 1158, mănăstirea continuă să fie o comoară a cunoașterii și o importantă școală literară. Aici au fost rescrise și distribuite cărțile liturgice nu doar pentru mănăstirile din Bulgaria, ci și pentru cele din Serbia, România și Muntele Athos. Biblioteca Națională din Sofia adăpostește 76 de manuscrise ale Mănăstirii Etropole.

Linguri și farfurii artizanale din lemn: o familie italiană păstrează vie măiestria tradițională

Pentru familia Peretti, lemnul reprezintă o parte vitală a existenței lor, la fel de mult ca aerul sau apa. Lemnul face parte din viața familiei de peste o jumătate de secol și este meseria tradițională a oamenilor din valea în care trăiesc.

Proiect interesant în SUA: Garaj de epocă pentru Muzeul Auto Ford

Clubul auto American Ford Car a construit un muzeu sub forma unui garaj din lemn de la începutul secolului al XX-lea.

Mulțumită unui cuptor solar, cheresteaua este protejată de atacul insectelor și daunelor provocate de apă

Fermierul Nathan Brown s-a săturat să vadă cum cheresteaua pe care o lăsa la uscat sub cerul liber era atacată de insecte, așa că s-a decis să construiască un cuptor solar ...

Articole de la 1 la 10, din total de 21

Page
Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!