Fierăstraie mobile

Învățarea prelucrării lemnului cu Wood-Mizer în Suedia

De fiecare dată când antreprenorul suedez David Virén prelucrează o scândură pe mașina sa de rindeluit / profilat Wood-Mizer, simte că a mai învățat încă o lecție despre lemn. „Lucrul cu lemnul este mai mult decât o simplă muncă de făcut. Este un proces de învățare continuu, din care poți obține multă satisfacție”, ne explică el.

O femeie puternică la comanda unui fierăstrău

Bad Berka este o mică stațiune de tratament din regiunea germană Turingia. Aici o întâlnim pe Sandra Eule, singura femeie care operează un fierăstrău Wood-Mizer pe bază de contract în Germania. Întâlnim o blondă drăguță, puternică, cu suflet mare.

Un fierăstrău mobil îi poate ajuta pe clienți să economisească banii de transport al buștenilor

"Nu mai avem nevoie de tractor pentru a scoate bușteni din pădure, nici de camion pentru transportul scândurilor produse în locația clientului", ne spun frații Geronazzo, deținătorii unui fierăstrău mobil în Italia.

Fierăstrăul Wood-Mizer debitează bușteni de stejar de mlaștină

După două mii de ani sub apă, bușteanul de stejar a fost scos, debitat și uscat. A fost transformat într-un material splendid și extrem de valoros, iar durata de viață a acestui lemn se va întinde pe parcursul următoarelor secole.

Promisiunea fabricantului de cherestea

De la prelucrarea lemnului pornită de la vârstă fragedă și până la fabricarea de cherestea împreună cu fratele și fiul său, un prelucrător de lemn își împărtășește călătoria pe care o parcurge de-a lungul vieții alături permanent de acest nobil material și promisiunea care își are rădăcinile în dragostea de a lucra astfel.

Articole de la 1 la 5, din total de 6

Page