IT

O afacere de familie din Italia cu lemn de foc își mărește profitul cu ajutorul fierăstrăului LT70

La aproximativ 50 km nord-est de Roma, bunicul lui Stefano Chini demara o afacere de familie în anul 1929, vânzând legături de lemn de foc provenit din traversele de cale ferată dezafectate, despicate manual. Tatăl lui Stefano a crescut în industria prelucrării lemnului iar, prin munca sa, a dezvoltat o companie de succes în comercializarea de lemn de foc. Stefano a început să conducă afacerea cu normă întreagă din anul 2007. În calitate de proprietar la a treia generație, se gândește deja la viitorul propriului fiu în afacerea de familie.

Modul în care un lucrător italian profită mai mult din fiecare buștean debitat

Dacă parcurgeți traseul de două ore din Veneția spre Alpi, drumul vă va conduce pe lângă atelierul lui Marco Marcante. Aflat la poalele regiunii Vicenza, afacerea lui Marco continuă producția tradițională de lemn de foc pe care tatăl său a început-o cu aproape 30 de ani în urmă. Cu toate acestea, Marco și-a diversificat produsele fabricate și clienții cărora se adresează, aceasta și datorită vremurilor în continuă schimbare.

Management durabil al pădurilor pentru comunitățile locale din Italia

În ultimii 20 de ani, Consorțiul Forestier din Alta Val di Susa, Torino, Italia, s-a bazat pe fierăstraiele Wood-Mizer pentru a atinge două obiective ale managementului durabil al pădurilor - protejarea mediului înconjurător și utilizarea eficientă a lemnului brut.

De la incendii de pădure la recuperarea economică: Modul în care un fierăstrău Wood-Mizer ajută la reconstruirea unui sat din Italia

La patru ani de la incendiile de pădure din Val di Susa, la granița dintre Italia și Franța, cooperativa locală La Foresta reduce pagubele provocate pădurii adăugând valoare lemnului în toate formele sale.

Linguri și farfurii artizanale din lemn: o familie italiană păstrează vie măiestria tradițională

Pentru familia Peretti, lemnul reprezintă o parte vitală a existenței lor, la fel de mult ca aerul sau apa. Lemnul face parte din viața familiei de peste o jumătate de secol și este meseria tradițională a oamenilor din valea în care trăiesc.

Un fierăstrău mobil îi poate ajuta pe clienți să economisească banii de transport al buștenilor

"Nu mai avem nevoie de tractor pentru a scoate bușteni din pădure, nici de camion pentru transportul scândurilor produse în locația clientului", ne spun frații Geronazzo, deținătorii unui fierăstrău mobil în Italia.

Articole de la 1 la 6, din total de 7

Page
Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!