Fabricanți de mobilier

Un atelier de tâmplărie din Slovenia operează un fierăstrău Wood-Mizer

Jože Moric, proprietarul unui atelier sloven de tâmplărie, ne împărtășește cunoștințele esențiale dobândite în cei peste 40 de ani ai săi de experiență în prelucrarea lemnului. „Dacă ești binecuvântat cu o pasiune pentru prelucrarea lemnului încă de la o vârstă fragedă, îți este mai ușor să te bucuri de ceea ce faci toată viața”, crede el cu tărie.

Debitarea lemnului într-o fabrică de uși din Indonezia

Investind inteligent în echipamente de debitare a lemnului, un producător indonezian de uși a îmbunătățit calitatea produselor fabricate, a optimizat productivitatea și a mărit randamentul în folosirea de cherestea tropicală valoroasă.

Fabricarea de mobilier din lemn în Saxonia Inferioară, Germania

Buștenii mari sunt adesea ieftini, dar mai greu de manipulat; doar unii operatori în lemn îi pot prelucra. Cu toate acestea, aceste dificultăți nu l-au oprit pe Jan Narten, un tânăr tâmplar din Germania care debitează bușteni de diametru mare și realizează mobilier unicat din lemn.

Înlocuirea vechilor fierăstraie cu echipamente moderne în Indonezia

În condițiile creșterii prețurilor buștenilor, nevoia obținerii unei rate de recuperare cât mai mari de material din fiecare buștean a determinat această companie indoneziană să își modernizeze echipamentele de prelucrarea lemnului.

Un inginer pensionar prelucrează lemn în Alpii francezi

Henri Kurzaj este un antreprenor francez de origine poloneză care lucrează cu lemnul de aproape șase ani. Firma sa Forest-Ethik se ocupă de design-ul și conceptul de produse originale fabricate din lemn local.

Un antreprenor polonez creează mobilier unicat din lemn vechi și artefacte din trecut

„Natura ne face fericiți” - este gândul care îi ghidează activitatea lui Kamil Broda, un antreprenor din Skarżysko-Kamienna, Polonia. Kamil a lucrat în instituții financiare timp de 20 de ani până când a decis în cele din urmă să-și împlinească visul de a lucra cu lemnul. Compania sa OLD Mountains a fost fondată pentru a crea mobilier și obiecte de uz zilnic din deșeuri de lemn, îmbinându-le cu materiale precum oțel, beton, sticlă și ceva mai mult - filosofia originală alăturată acestor produse unicat, pe care Kamil dorește să o transmită clienților săi.

Un atelier german de tâmplărie debitează bușteni uriași de stejar cu un fierăstrău WM1000

Când Heiner Schäfers și Aron Keidel, doi iubitori ai lucrului cu lemnul și realizării de articole din lemn deosebite, s-au întâlnit la școala de tâmplărie din Germania, s-a format o idee genială. Au început să lucreze împreună acum 10 ani, iar astăzi conduc o afacere cu adevărat unică în Recklinghausen, Germania.

Fierăstrăul masiv modernizează afacerea unei familii din Danemarca

„Când am început prima dată afacerea și am reușit să obțin profit, mi-am dat seama cât de ușor este să exploatezi fierăstrăul și totodată cât de interesant este acest lucru. Mă inspiră să lucrez în fiecare zi cu fierăstrăul”, ne împărtășește Thomas Andersen, proprietarul companiei Varming Savvaerk din Danemarca.

O fabrică poloneză de mobilă premium câștigă supremația pe piață cu ajutorul fierăstrăului Wood-Mizer WB2000

FAGUS, fabrica de produse din lemn din Sępólno Krajeńskie, Polonia, este o afacere de familie bazată pe tradiție și mulți ani de experiență. Este specializată în producția de mobilier din lemn masiv, în principal din stejar și fag. Mobilierul lor de calitate superioară este conceput pentru dormitoare, camere de zi și sufragerie.

Scaunele Zen și arta prelucrării lemnului

La baza Mt. Fuji din Japonia, prelucrătorul de lemn de renume mondial Tak Yoshino creează scaune personalizate, lucrate manual, care promovează o poziție buna și sănătoasă prin practica Zen. Ca urmare a faptului că scaunele sale au primit recunoaștere la nivel mondial, iar un număr din ce în ce mai mare de prelucrători de lemn învață tâmplăria japoneză de la Tak, acesta construiește în prezent o școală de prelucrare a lemnului cu lemn recoltat în mod durabil din pădurea sa.

Articole de la 1 la 10, din total de 13

Page
Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!