USA

Construirea unei capele unice din lemn la o fermă din SUA

„Sunt constructor de 40 de ani și am construit o mulțime de lucruri diferite de-a lungul anilor. Dar cred că această capelă este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată ”, afirmă Bill Miskiman, un proprietar de fermă din Connecticut și unul dintre cei implicați în construcția capelei unice Trinity Knot.

Compania Wilson Enterprises se dezvoltă cu ajutorul sistemului industrial de debitare a lemnului Wood-Mizer WB2000

Cu sediul în Michigan, compania Wilson Enterprises, deținută și administrată de o familie, furnizează produse din lemn de înaltă calitate pentru decorarea locuințelor, construcții de case și proiecte de artizanat încă din anul 1985. Recent, compania a investit într-un sistem industrial de debitat Wood-Mizer WB2000 pentru a prelucra buștenii și a obține produse finite, oferind în același timp articole din lemn în aproape 5.000 de magazine cu amănuntul din Statele Unite.

Nelson Wood Shims raportează o creștere între 30% și 50% a producției datorită celui mai nou sistem de debitare lemnoasă Wood-Mizer TV6000 / MR6000

Cu sediul în Minnesota, SUA, Nelson Wood Shims este cel mai mare producător de lamele din lemn din America de Nord, producând articole de înaltă calitate cu distribuție la nivel național. Compania a investit recent într-un nou sistem de debitare lemnoasă pentru a crește randamentul de prelucrare a buștenilor, reducând în același timp investițiile și costurile operaționale.

Debitarea de cherestea pentru cabane în Michigan, SUA

Steve Kesti, proprietarul companiei Backwoods Lumber cu sediul în Michigan, SUA, își amintește că a devenit interesat de prelucrarea lemnului încă din copilărie. „De când eram copil, mi-am dorit mereu să construiesc o cabană în pădure”, își amintește Steve. Tatăl său a fost tâmplar și, după ce a urmat un curs de tâmplărie în liceu, Steve a călcat pe urmele tatălui său devenind el însuși tâmplar. „Am lucrat ca tâmplar până când, în cele din urmă, am început să construiesc case pentru alți oameni”, își amintește Steve.

Cum să construiți o sanie magică pentru Moș Crăciun

Spoiler: a fost nevoie de o explozie de creativitate, un fierăstrău mobil Wood-Mizer, lemn de plop și puțină magie. Având șansa de a fi un lucrător în lemn și de a deține un fierăstrău portabil Wood-Mizer, Gregg Turk a reușit să construiască o nouă sanie din lemn incredibilă pentru Moș Crăciun.

Proiect fascinant realizat cu ajutorul unui fierăstrău: Capela Mulberry construită la o fermă din Georgia, SUA

În ultimii 20 de ani, George Coker a visat și a plănuit completarea perfectă pentru ferma sa din Carnesville, Georgia. Construirea unei capele pe terenul fermei ar oferi locul ideal pentru a extinde oportunitățile oferite de proprietate. Capela ar constitui locul potrivit pentru a organiza nunți, evenimente și diverse activități, permițând mai multor oameni să se bucure de frumusețea fermei.

Casă din arbori mezquite construită în Arizona, SUA

Cheresteaua densă și imperfectă obținută din speciile de Velvet Mesquite, prezente în deșertul Sonora i-a inspirat pe Arthur și Valerie Flores în urmă cu 20 de ani să înființeze compania „Tumacacori Mesquite Sawmill” în Tumacacori, Arizona.

Economia emergentă a lemnului urban

New York Heartwoods este o întreprindere socială deținută de femei din Warwick, New York. Întreprinderea a fost înființată în 2010 cu misiunea de a regenera vitalitatea pădurilor și de a maximiza valoarea deșeurilor de copaci. Una dintre co-fondatoarele întreprinderii, Megan Offner, ne împărtășește viziunea asupra noilor nișe de piață create de economia emergentă a lemnului urban.

Fabricarea de mașinuțe de jucărie din lemn pentru 'Operation Christmas Child' din SUA

În urmă cu mai bine de 50 de ani, familia Postema din Western Michigan, SUA, a cumpărat 10 acri de pădure. „Unii dintre acești plopi hibrizi i-am plantat acum 30-35 de ani”, ne împărtășește Ken. „Este foarte interesant motivul pentru care i-am plantat”. Anul trecut, Ken a construit 10.000 de mașinuțe de jucărie din lemn, toate din plopi hibrizi și pini albi de pe proprietatea sa. Vă întrebați – de ce a făcut atât de multe? Pentru cutiile de pantofi Operation Christmas Child, desigur!

Proiect interesant în SUA: Garaj de epocă pentru Muzeul Auto Ford

Clubul auto American Ford Car a construit un muzeu sub forma unui garaj din lemn de la începutul secolului al XX-lea.

Mulțumită unui cuptor solar, cheresteaua este protejată de atacul insectelor și daunelor provocate de apă

Fermierul Nathan Brown s-a săturat să vadă cum cheresteaua pe care o lăsa la uscat sub cerul liber era atacată de insecte, așa că s-a decis să construiască un cuptor solar ...

Construcția Arcei lui Noe

Unul din cele mai mici fierăstraie Wood-Mizer a fost utilizat pentru a tăia 50% din cheresteaua folosită pentru construcția celei mai mari structuri independente din lume ridicate din cadre de lemn – o reconstrucție de dimensiuni biblice a Arcei lui Noe.

Promisiunea fabricantului de cherestea

De la prelucrarea lemnului pornită de la vârstă fragedă și până la fabricarea de cherestea împreună cu fratele și fiul său, un prelucrător de lemn își împărtășește călătoria pe care o parcurge de-a lungul vieții alături permanent de acest nobil material și promisiunea care își are rădăcinile în dragostea de a lucra astfel.

O casă americană de vis

Mack Lowery a transformat o tragedie într-un vis redevenit realitate, atunci când și-a terminat casa construită manual, cu două etaje, din lemn, în pădurile dense din Mississippi. Prima cabană din bușteni pe care tânărul Mack a construit-o inițial în 1976 a ars într-un incendiu devastator, care i-a lăsat familia fără adăpost. "Mi-au trebuit câțiva ani să fiu capabil să mă întorc în ferma mea după acel foc", își amintește Mack.

O mică magazie de zahăr pentru producția de sirop de arțar la ferma familiei

Cu ajutorul fierăstrăului Wood-Mizer LT40, Herbert Butterfield a construit un mic hambar din lemn de pin alb și frasin la ferma familiei sale din Charlotte, Michigan. În acest...

DIY: Chiuvetă Și Blat De Bucătărie Din Lemn

Eric Means a folosit un nuc negru pentru a tăia 1,2 m3 de scânduri pentru o chiuvetă și blat de bucătărie unicat din lemn.

Abonati-vă la newsletter-ul nostru
Primiți notificări pe email despre promoţii speciale şi produse noi!