US

Fabricarea de mașinuțe de jucărie din lemn pentru 'Operation Christmas Child' din SUA

În urmă cu mai bine de 50 de ani, familia Postema din Western Michigan, SUA, a cumpărat 10 acri de pădure. „Unii dintre acești plopi hibrizi i-am plantat acum 30-35 de ani”, ne împărtășește Ken. „Este foarte interesant motivul pentru care i-am plantat”. Anul trecut, Ken a construit 10.000 de mașinuțe de jucărie din lemn, toate din plopi hibrizi și pini albi de pe proprietatea sa. Vă întrebați – de ce a făcut atât de multe? Pentru cutiile de pantofi Operation Christmas Child, desigur!

Proiect interesant în SUA: Garaj de epocă pentru Muzeul Auto Ford

Clubul auto American Ford Car a construit un muzeu sub forma unui garaj din lemn de la începutul secolului al XX-lea.

Mulțumită unui cuptor solar, cheresteaua este protejată de atacul insectelor și daunelor provocate de apă

Fermierul Nathan Brown s-a săturat să vadă cum cheresteaua pe care o lăsa la uscat sub cerul liber era atacată de insecte, așa că s-a decis să construiască un cuptor solar ...

Construcția Arcei lui Noe

Unul din cele mai mici fierăstraie Wood-Mizer a fost utilizat pentru a tăia 50% din cheresteaua folosită pentru construcția celei mai mari structuri independente din lume ridicate din cadre de lemn – o reconstrucție de dimensiuni biblice a Arcei lui Noe.

Promisiunea fabricantului de cherestea

De la prelucrarea lemnului pornită de la vârstă fragedă și până la fabricarea de cherestea împreună cu fratele și fiul său, un prelucrător de lemn își împărtășește călătoria pe care o parcurge de-a lungul vieții alături permanent de acest nobil material și promisiunea care își are rădăcinile în dragostea de a lucra astfel.

O casă americană de vis

Mack Lowery a transformat o tragedie într-un vis redevenit realitate, atunci când și-a terminat casa construită manual, cu două etaje, din lemn, în pădurile dense din Mississippi. Prima cabană din bușteni pe care tânărul Mack a construit-o inițial în 1976 a ars într-un incendiu devastator, care i-a lăsat familia fără adăpost. "Mi-au trebuit câțiva ani să fiu capabil să mă întorc în ferma mea după acel foc", își amintește Mack.

O mică magazie de zahăr pentru producția de sirop de arțar la ferma familiei

Cu ajutorul fierăstrăului Wood-Mizer LT40, Herbert Butterfield a construit un mic hambar din lemn de pin alb și frasin la ferma familiei sale din Charlotte, Michigan. În acest...

DIY: Chiuvetă Și Blat De Bucătărie Din Lemn

Eric Means a folosit un nuc negru pentru a tăia 1,2 m3 de scânduri pentru o chiuvetă și blat de bucătărie unicat din lemn.